| Yazar |
Mesaj |
''EliF''
Lasombra

|
|
Bas gitar, çoğunlukla dört telli olan ve kalın ses veren telli çalgı. Güncel müziğin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Yoğun olarak pop, caz, funk ve rock gibi müzik türlerinde kullanılır. İlk olarak Fender tarafından 1950'li yılların başlarında üretilmiştir.
Özellikler
Bas gitar, elektrik ve akustik olarak ikiye ayrılır. Elektrik basta tellerden gelen ses manyetikler tarafından elektrik sinyaline çevrilip bu sinyali sese çevirecek olan yükselteçe (amplifikatör) yollanırken, akustik basta akustik gitar gibi geniş ve oyuk olan gövde tellerden gelen sesi güçlendirip duyulabilir bir seviyeye çıkarır. Kimi akustik baslarda sesin yükseltece de iletilebilmesi icin piezo adı verilen kuvars kristalli piezoelektrik ses alıcıları bulunur. Bas gitarın sesi, normal gitarlardan daha kalın, kontrbas gitarlardan daha incedir. Normal bir gitardan daha kalın tellere ve daha uzun bir ölçeğe sahip olan bas gitarın gövdesinin elektrik baslarda ön, akustik baslarda yan tarafında ton ve sesi değiştirmeye yarayan bir eşitleyici bulunur. Bas gitarların elektro gitar yükselticilerinden farklı olan, düşük frekanstaki sesleri daha iyi verebilen özel yükselteçleri bulunur.
Klasik bas gitar genellikle perdeli ve dört tellidir. Günümüzde sayısı on ikiye ulaşan telleri olanları ve perdesizleri de kullanılmaktadır. Genelde yardımcı çalgı olarak kullanılan bas gitar, elektronik ve bilgisayarların katkısı ile günümüzde yoğun olarak ön çalgı olarak da kullanılmaktadır. Bas gitar partisyonları fa (F) anahtarı ile yazılır.Bas gitar hem ritim hem nota verir.Bu yüzden genellikle zor bir enstrüman olarak bilinir.Örnek;
[Jaco Pastorius]
[Victor Wooten] vb..
Bas gitar üreten firmalar
Dünya çapında çok sayıda firma bas gitar üretse de bunlardan önde gelenleri şunlardır:
Jackson
Washburn
Fender
Yamaha
Ibanez
Steinberger
Warwick
Rickenbacker
Cort
Stagg
Dean
ESP
Ken Smith
Fodera
Sadowsky
Lakland
B.C. Rich
Ayrıca Türk el yapımı bas gitar markaralı da mevcuttur:
Murat Sezen Guitars
Erkan Sızarlar
|
|
|
|
    |
 |
welyhardrock
Gangrel

|
|
| aslında battery i daha çok severim ama bas gitarın boğuk ve kalın sesine bayılıyorum ya eline sağlık paylaşım için
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Quarthon
Gangrel

|
|
| Cort RX serisini Oneririm!!! Sert Bi Tona Sahip!!!5 telli
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
zombi
Genel Moderatör

|
|
Aslında önerilecek o kadar alet var ki hani milyarder olsam biraz bencillik olacak ama hepsini alırdım. =) Tabi sadece iyi bir gitar almak yeterli olmuyor asıl iş çalacak bireyin kafasındaki tonları yakalıyabileceği bir gitar seçmesi..
Paylaşımda güzel olmuş eyvallah..
|
|
|
|
_________________ ...mitsel düşüncelerden bunalmış anti sofist bir adam...
zombi@matrock.net
|
|
|
      |
 |
geberin!
Nosferatu

|
|
benim bass ım skylark ama ..
listede adı yer almıyo çok kötüde deyil yani
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
zombi
Genel Moderatör

|
|
Hocam listede carvin dahi yok.Belli başlı aklına gelen bas gitar markalarını yazmış yazının sahibi.O yüzden senin gitarının modeli listede yok diye kötü gitarlar katagorisine girmiyor.
|
|
|
|
zombi@matrock.net
|
|
|
      |
 |
geberin!
Nosferatu

|
|
tamam ya performansı iyi zaten....
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
AmonyumNitrat

Malkavian

|
|
Cort FM SIG da güzeldir,perde araliklari,klavyenin gövdenin kalitesi ve tasarim benim cok hosuma gidiyor
bu da farkli bir gitar D:
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
razor-r
Nosferatu

|
|
| imkanım olursa ben de almayı düşünüyorum
|
|
|
|
_________________ metalcore kuşadası
|
|
 |
     |
 |
AmonyumNitrat

Malkavian

|
|
| bass çalmak istiyorum ben de,250-300'e alicam artik birseyler ilerde
|
|
|
|
_________________ alperoksuzler@matrock.net
|
|
 |
    |
 |
zombi
Genel Moderatör

|
|
| AmonyumNitrat demiş ki: | | bass çalmak istiyorum ben de,250-300'e alicam artik birseyler ilerde |
Bas gitar hakkında her hangi bir sorunun ya da merak ettiğin şeyler olursa bana gelip çekinmeden sorabilirsin arkadaşım.
|
|
|
|
zombi@matrock.net
|
|
|
      |
 |
AmonyumNitrat

Malkavian

|
|
| eyvallah üstat.simdilik para biriktirmek lazim.almisken güzel birsey almakta yarar var aslinda.gerci arada kaldim güzel birseyi bir acemide harcamak da istemiyorum
|
|
|
|
_________________ alperoksuzler@matrock.net
|
|
 |
    |
 |
Syntinen
Genel Moderatör

|
|
En sevdiğim enstrümanın en yakın arkadaşı olan gitar (: (:
Şaka bir yana bateri ile ilişkileri, uyumları, hele ki çalan müsizyenler ne yaptığını biliyorsa mest eder insanı..
Bass bende her zaman bir "gizliden otorite" çağrışımı yapmıştır.. Arkalardadır, ön plana çıkıp gösteriş yapmaz ama her zaman "ben burdayım!" demesini bilir..
Tabii dinleyen kulaklara (:
|
|
|
|
_________________ Let’s put a smile on that face! Why So Serious?!
syntinen_@matrock.net
|
|
 |
          |
 |
zombi
Genel Moderatör

|
|
| AmonyumNitrat demiş ki: | | eyvallah üstat.simdilik para biriktirmek lazim.almisken güzel birsey almakta yarar var aslinda.gerci arada kaldim güzel birseyi bir acemide harcamak da istemiyorum |
Şuan için ucuz bir bas gitar almanda fayda vardır.Yukarıda ki yazımda da belirtmiştim.İş güzel gitar almakla bitmiyor.
Henüz yeni başlıyacağın için kafandaki bas gitar tonu tam şekil almamış durumdadır.Bu nedenle ısınma turlarında ucuz bir gitarda işini görecektir.Makbul olanıda budur zaten.Öğrenme hızına bağlı olarak 1 ya da 2 yıl içerisinde yavaş yavaş gitar markalarını,müzik tarzları ve bunlara bağlı olarak değişen bas gitar tekniklerini yalama kıvamına geleceksindir.O zaman "işte ben bu gitarı almalıyım ve benim en sevdiğim ton bu gitara ait." diyebileceksin.Para durumlarında iyi olduğunda aldığın gitarla yutma işlemlerine geçersin.
Öte yandan pahalı bir gitar alarak başladığında bu enstrumana,ileride elindeki gitardan memnun kalma yüzden %30-%40 civarında olacaktır.Bu nedenle riske girmeye gerek yok diye düşünüyorum.
|
|
|
|
zombi@matrock.net
|
|
|
      |
 |
AmonyumNitrat

Malkavian

|
|
| zaten bass gitar bateriyle paralel gitmistir sarkilarda.gitar-pro diye bir program var bende ordan alistim sesine,parcalarda önce bass nerde diye bakiyorum.bateriyle senkronu tutturduktan sonra geriye calan kisinin yetenekleri kaliyo.Ve evet bass gitarin kendine özgü bir agirligi var,hani elektro'da bir simariklik,bir hiperaktivite,kendini begenmis bir tavir var gibi geliyor bana.ama bass,hani nevi şahsına münhasır bir kisilik
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|
Sayfa: 1, 2 Sonraki »
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
| Reklam Alanı |
 - |
| Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında.. |
Metal |
Sözlük |
English |
Blog |
Dizin |
Toplist |
Msn Nickleri |
Biyografiler |
Diskografiler |
Haberler |
Videolar |
Türler |
Etiketler |
Gothic |
Duman6 |
Resim |
Rock
Rock Arsiv -
Sitemap -
Sitemap2 -
Sitemap3 -
Sitemap4 -
Sitemap5 -
Sitemap6 -
Rock Arsiv2
rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri
Rock Resimleri
Metal Resimleri
Gitar Resimleri
Rock Avatarları
Gothic Resimleri
Rock Nedir?
Yabancı Rock
Türk Rock
Yabancı Rock Grupları
Türk Rock Grupları
Metal Müzik Grupları
Türk Metal Grupları
Rock Müzik Tarihi
Rock Müzik indir
Metal Müzik Türleri
Rock Müzik Türleri
Emo
Emo Rock
Emo Nedir?
Türk - Yabancı Rock Biyografiler
Punk - Ska Biyografiler
Heavy - Power - Thrash Biyografiler
Gothic - Doom Biyografiler
Black - Death Biyografiler
Amatör Grup Biyografiler
Diğer Biyografiler
Bu sitede yazilan her yazı dogru olmayabilir.
Site icerigi küçükler için sakincali olabilir, bağımlılık yapabilir. 18+ uygundur.
Yazilardan ve konulardan yazarlari sorumludur.
Sitedeki yazıları çalabilirsiniz, gece ayışığına karşı rakı sofralarına malzeme kaynağı yapabilirsiniz,
hatta print edip kitap halinde bastırabilirsiniz. Bizene ?
Birde uygun görmediğiniz başlıkları adminlere veya moderatörlere bildiriniz..
Forum Anasayfa Cookileri Sil