Ana Sayfa  •  Forum  •  Arama  •  Seçenekler  •  Gruplar  •  Hesap Aç  •  Hesabınız  •  Kişisel Mesajlar  •  Yeni Konular  •  İletişim  •  Rock Toplist

•  Radyo  •  Oyunlar  •  Üye Blog  •  Makaleler  •  Şarkı Sözü  •  İndir  •  Linkler  •  Seviye  •  Etkinlikler  •  Yönetim  •  Arşiv  •  Oturum Aç
Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
''EliF''
Lasombra
Lasombra

turkey.gif
MesajTarih: 23rd Aralık 2007, 19:33  Mesaj konusu:  Bas Gitar Hakkında Temel Bilgiler
Tek Mesaj
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Bas gitar, çoğunlukla dört telli olan ve kalın ses veren telli çalgı. Güncel müziğin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Yoğun olarak pop, caz, funk ve rock gibi müzik türlerinde kullanılır. İlk olarak Fender tarafından 1950'li yılların başlarında üretilmiştir.

Özellikler

Bas gitar, elektrik ve akustik olarak ikiye ayrılır. Elektrik basta tellerden gelen ses manyetikler tarafından elektrik sinyaline çevrilip bu sinyali sese çevirecek olan yükselteçe (amplifikatör) yollanırken, akustik basta akustik gitar gibi geniş ve oyuk olan gövde tellerden gelen sesi güçlendirip duyulabilir bir seviyeye çıkarır. Kimi akustik baslarda sesin yükseltece de iletilebilmesi icin piezo adı verilen kuvars kristalli piezoelektrik ses alıcıları bulunur. Bas gitarın sesi, normal gitarlardan daha kalın, kontrbas gitarlardan daha incedir. Normal bir gitardan daha kalın tellere ve daha uzun bir ölçeğe sahip olan bas gitarın gövdesinin elektrik baslarda ön, akustik baslarda yan tarafında ton ve sesi değiştirmeye yarayan bir eşitleyici bulunur. Bas gitarların elektro gitar yükselticilerinden farklı olan, düşük frekanstaki sesleri daha iyi verebilen özel yükselteçleri bulunur.

Klasik bas gitar genellikle perdeli ve dört tellidir. Günümüzde sayısı on ikiye ulaşan telleri olanları ve perdesizleri de kullanılmaktadır. Genelde yardımcı çalgı olarak kullanılan bas gitar, elektronik ve bilgisayarların katkısı ile günümüzde yoğun olarak ön çalgı olarak da kullanılmaktadır. Bas gitar partisyonları fa (F) anahtarı ile yazılır.Bas gitar hem ritim hem nota verir.Bu yüzden genellikle zor bir enstrüman olarak bilinir.Örnek;

[Jaco Pastorius]
[Victor Wooten] vb..

Bas gitar üreten firmalar

Dünya çapında çok sayıda firma bas gitar üretse de bunlardan önde gelenleri şunlardır:

Jackson
Washburn
Fender
Yamaha
Ibanez
Steinberger
Warwick
Rickenbacker
Cort
Stagg
Dean
ESP
Ken Smith
Fodera
Sadowsky
Lakland
B.C. Rich

Ayrıca Türk el yapımı bas gitar markaralı da mevcuttur:

Murat Sezen Guitars
Erkan Sızarlar

Sadece kayıtlı üyeler linkleri görebilir!
kayıt ol veya giriş yap
kayıt ol veya giriş yap
kayıt ol veya giriş yap
kayıt ol veya giriş yap
kayıt ol veya giriş yap

Image

Cinsiyet:Bayan  Gizli''EliF'' kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
welyhardrock
Gangrel
Gangrel

turkey.gif
MesajTarih: 25th Aralık 2007, 16:33  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

aslında battery i daha çok severim ama bas gitarın boğuk ve kalın sesine bayılıyorum ya eline sağlık paylaşım için

Terazi Cinsiyet:Bay Yılan Çevrimdışıwelyhardrock kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
Quarthon
Gangrel
Gangrel

blank.gif
MesajTarih: 1st Temmuz 2008, 00:36  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Cort RX serisini Oneririm!!! Sert Bi Tona Sahip!!!5 telli

Oğlak  At ÇevrimdışıQuarthon kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
zombi
Genel Moderatör
Genel Moderatör

blank.gif
MesajTarih: 22nd Temmuz 2008, 00:02  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Aslında önerilecek o kadar alet var ki hani milyarder olsam biraz bencillik olacak ama hepsini alırdım. =) Tabi sadece iyi bir gitar almak yeterli olmuyor asıl iş çalacak bireyin kafasındaki tonları yakalıyabileceği bir gitar seçmesi..
Paylaşımda güzel olmuş eyvallah..

zombi@matrock.net

Cinsiyet:Bay  Çevrimdışızombi kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNM
geberin!
Nosferatu
Nosferatu

turkey.gif
MesajTarih: 5th Eylül 2008, 21:25  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

benim bass ım skylark ama ..
listede adı yer almıyo çok kötüde deyil yani

Exclamation

Balık Cinsiyet:Bay At Çevrimdışıgeberin! kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNM
zombi
Genel Moderatör
Genel Moderatör

blank.gif
MesajTarih: 5th Eylül 2008, 22:02  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Hocam listede carvin dahi yok.Belli başlı aklına gelen bas gitar markalarını yazmış yazının sahibi.O yüzden senin gitarının modeli listede yok diye kötü gitarlar katagorisine girmiyor. Happy

zombi@matrock.net

Cinsiyet:Bay  Çevrimdışızombi kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNM
geberin!
Nosferatu
Nosferatu

turkey.gif
MesajTarih: 6th Eylül 2008, 14:18  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

tamam ya performansı iyi zaten.... Twitch

Balık Cinsiyet:Bay At Çevrimdışıgeberin! kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNM
AmonyumNitrat
Uyarı : 1
Malkavian
Malkavian

uruguay.gif
MesajTarih: 16th Kasım 2008, 11:15  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Cort FM SIG da güzeldir,perde araliklari,klavyenin gövdenin kalitesi ve tasarim benim cok hosuma gidiyor

kayıt ol veya giriş yap
bu da farkli bir gitar D:

Oğlak Cinsiyet:Bay Sıçan ÇevrimdışıAmonyumNitrat kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
razor-r
Nosferatu
Nosferatu

turkey.gif
MesajTarih: 16th Kasım 2008, 14:55  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

imkanım olursa ben de almayı düşünüyorum

Boğa Cinsiyet:Bay At Çevrimdışırazor-r kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
AmonyumNitrat
Malkavian
Malkavian

uruguay.gif
MesajTarih: 16th Kasım 2008, 15:03  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

bass çalmak istiyorum ben de,250-300'e alicam artik birseyler ilerde

Oğlak Cinsiyet:Bay Sıçan ÇevrimdışıAmonyumNitrat kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
zombi
Genel Moderatör
Genel Moderatör

blank.gif
MesajTarih: 16th Kasım 2008, 17:49  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

AmonyumNitrat demiş ki:
bass çalmak istiyorum ben de,250-300'e alicam artik birseyler ilerde

Bas gitar hakkında her hangi bir sorunun ya da merak ettiğin şeyler olursa bana gelip çekinmeden sorabilirsin arkadaşım.

zombi@matrock.net

AmonyumNitrat
Malkavian
Malkavian

uruguay.gif
MesajTarih: 16th Kasım 2008, 17:51  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

eyvallah üstat.simdilik para biriktirmek lazim.almisken güzel birsey almakta yarar var aslinda.gerci arada kaldim güzel birseyi bir acemide harcamak da istemiyorum

Syntinen
Genel Moderatör
Genel Moderatör

finland.gif
MesajTarih: 16th Kasım 2008, 17:57  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

En sevdiğim enstrümanın en yakın arkadaşı olan gitar (: (:

Şaka bir yana bateri ile ilişkileri, uyumları, hele ki çalan müsizyenler ne yaptığını biliyorsa mest eder insanı..

Bass bende her zaman bir "gizliden otorite" çağrışımı yapmıştır.. Arkalardadır, ön plana çıkıp gösteriş yapmaz ama her zaman "ben burdayım!" demesini bilir..

Tabii dinleyen kulaklara (:

kayıt ol veya giriş yap

syntinen_@matrock.net

Oğlak Cinsiyet:Bayan Kedi ÇevrimdışıSyntinen kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etAIMYIMMSNMICQ
zombi
Genel Moderatör
Genel Moderatör

blank.gif
MesajTarih: 16th Kasım 2008, 18:03  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

AmonyumNitrat demiş ki:
eyvallah üstat.simdilik para biriktirmek lazim.almisken güzel birsey almakta yarar var aslinda.gerci arada kaldim güzel birseyi bir acemide harcamak da istemiyorum

Şuan için ucuz bir bas gitar almanda fayda vardır.Yukarıda ki yazımda da belirtmiştim.İş güzel gitar almakla bitmiyor.
Henüz yeni başlıyacağın için kafandaki bas gitar tonu tam şekil almamış durumdadır.Bu nedenle ısınma turlarında ucuz bir gitarda işini görecektir.Makbul olanıda budur zaten.Öğrenme hızına bağlı olarak 1 ya da 2 yıl içerisinde yavaş yavaş gitar markalarını,müzik tarzları ve bunlara bağlı olarak değişen bas gitar tekniklerini yalama kıvamına geleceksindir.O zaman "işte ben bu gitarı almalıyım ve benim en sevdiğim ton bu gitara ait." diyebileceksin.Para durumlarında iyi olduğunda aldığın gitarla yutma işlemlerine geçersin.
Öte yandan pahalı bir gitar alarak başladığında bu enstrumana,ileride elindeki gitardan memnun kalma yüzden %30-%40 civarında olacaktır.Bu nedenle riske girmeye gerek yok diye düşünüyorum.

zombi@matrock.net

AmonyumNitrat
Malkavian
Malkavian

uruguay.gif
MesajTarih: 16th Kasım 2008, 18:06  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

zaten bass gitar bateriyle paralel gitmistir sarkilarda.gitar-pro diye bir program var bende ordan alistim sesine,parcalarda önce bass nerde diye bakiyorum.bateriyle senkronu tutturduktan sonra geriye calan kisinin yetenekleri kaliyo.Ve evet bass gitarin kendine özgü bir agirligi var,hani elektro'da bir simariklik,bir hiperaktivite,kendini begenmis bir tavir var gibi geliyor bana.ama bass,hani nevi şahsına münhasır bir kisilik

Mesajları göster:      

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
 Rastgele Konular   Cevaplar   Yazar   Gösterim   Son Mesaj 
Yeni mesaj yok Önemli: << Rock >> 68 Metal 8384 2nd Kasım 2008, 00:39
Syntinen Son gönderilen mesajlar
Yeni mesaj yok Deep Rock Bar 25 Myrwyn Uth Matar 2945 7th Kasım 2008, 23:51
AmonyumNitrat Son gönderilen mesajlar

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Reklam Alanı
Türkçeyi Koru ! -

Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında..

Google RSS    Yahoo RSS    Favorileye Ekle   Bloglines RSS    MSN RSS   

Metal | Sözlük | English | Blog | Dizin | Toplist | Msn Nickleri | Biyografiler | Diskografiler | Haberler | Videolar | Türler | Etiketler | Gothic | Duman6 | Resim | Rock
Rock Arsiv - Sitemap - Sitemap2 - Sitemap3 - Sitemap4 - Sitemap5 - Sitemap6 - Rock Arsiv2

rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri

Rock Resimleri Metal Resimleri Gitar Resimleri Rock Avatarları Gothic Resimleri Rock Nedir? Yabancı Rock Türk Rock Yabancı Rock Grupları Türk Rock Grupları Metal Müzik Grupları Türk Metal Grupları Rock Müzik Tarihi Rock Müzik indir Metal Müzik Türleri Rock Müzik Türleri Emo Emo Rock Emo Nedir? Türk - Yabancı Rock Biyografiler Punk - Ska Biyografiler Heavy - Power - Thrash Biyografiler Gothic - Doom Biyografiler Black - Death Biyografiler Amatör Grup Biyografiler Diğer Biyografiler

Forum Anasayfa
Cookileri Sil