| Yazar |
Mesaj |
spooky_kid
Gangrel

|
|
Cem Köksal 3.7.1976’da İstanbul’da doğdu. Müziğe ilkokul çağında mandolin çalarak başladı. Çocukluğu anne ve babasının da etkisiyle 60’ların müziklerini dinleyerek geçen Cem’in mandolinden gitara geçişi 1987 yılına rastlar.
1991-1992 yıllarında Derya Yener’den aldığı teorik müzik dersleri müzikal gelişiminde önemli rol oynar. Bu sıralarda arkadaşlarıyla İstanbul Kadıköy’de bir bodrum katında müzik çalışmalarına devam etmekte, aynı zamanda okumakta olduğu Alman Lisesi’nde müzikal faaliyetlere katılmaktadır. Günün popüler rock grupları her ne kadar ilgisini çekse de bir süre sonra değişiklik arayışına girer ve büyük ölçüde Johann Sebastian Bach’ın “Air” inin etkisi ile müzikal görüşü ve üretkenliği farklı bir yönde gelişir. Artık klasik müzik Cem Köksal’ın hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Tercihlerini hep tonal modlardan yana kullanmaktadır ve Johann Sebastian Bach onun en büyük kahramanlarından biri olmuştur. Tam bu dönemde aldığı bir albüm müzikal görüşünü yeni bir senteze yönlendirir. Bu Yngwie J. Malmsteen’in “Odyssey” idir. Klasik müzik öğelerinin modern müzikle ölçülü bir şekilde harmanlanması, gitarın son limitlerinde kullanılması ve şarkıların akıp giden binlerce notaya ve çok kuvvetli sounda rağmen oldukça melodik olması onu derinden etkiler.
Çalışmalarını gitar tekniğinde mükemmelleşmeye yönlendiren Cem Köksal, standart tekniklerde olduğu kadar alternatif tekniklerde de (Sweep Picking gibi) şaşırtıcı gitar yeteneğini sergilemeye başlar. Gitarın anatomisine merak salan Cem Köksal aylarca süren bir çalışmanın sonunda tümüyle kendi dizaynı olan (Shark) bir gitar yaratır (Kaynaklar: Make Your Own Electric Guitar by Melvyn Hiscock, Building Electric Guitars by Martin Koch). Müzikal olgunluğa eriştiğini hissettiğinde ilk albümünü üretmek için çalışmaya başlar. Beste ve düzenlemeleri yapmak, sözleri yazmak dışında albümü kendi kaydetmek istemekteydi. Bu tek kişinin altından kalkması zor gözüken bir yük olmakla beraber Cem Köksal’a göre istediği ürünü elde etmenin en iyi yoluydu. Çalışmalarına yine okuyarak başlar. İki yıl boyunca bulduğu kaynaklarla kendini eğitir. Stüdyo şemalarını çizer, kendine uygun ekipmanları tespit eder ve 2002 yılında kendine ait Stüdyo 29’u kurar. 2003 yılının Nisan ayında Sanat ve Marka ekibinin düzenlediği bir organizasyon olan Yngwie Malmsteen İstanbul ve Ankara konserleri vasıtası ile Yngwie Malmsteen ile tanışma fırsatı bulur ve albüm ile ilgili görüşlerini paylaşır. 2003 yılı içinde kayıtları tamamlanan albüm, “Set me Free!!” adını aldı ve müzik severlerin beğenisine sunuldu.
|
|
|
|
|
|
| |
      |
 |
caduuu

Nosferatu

|
|
| Gördüğüm En İyi Gitar ÇaLanLardan BeLkide En İyisi Adam Kaptırıyo Kendini ÇaLmıyor, Yaşıyo. CanLı perFormansınıda Gördüm Tek KeLimeyLe SÜPER!..
|
|
|
|
_________________ MatRock.Net Sitesindeki Konuları Ve Başlıkları İzinsiz Ve Alntı Göstermeksizin Yayınladığım İçin Sayın Adminim Beni Banladı..
Bu İmza MatRock.Net Yönetimi Tarafından Yazılmıştır..
|
|
 |
    |
 |
eylül
Gangrel

|
|
| Cem Köksal sayfasının aslında tamamen dolması gerekiyordu! türkiyenin en iyi gitar virtüözü ve yngwie nin tahtının türkiye temsilcisi! özellikle son zamanlarda yaptığı atılımlar çok başarılı turner'la müthiş bi çalışma oldu..
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
zıbıdı
Nosferatu

|
|
| cem köksal ı bi arkadaşım dinletti başta şimdi ondan fazla dinliyorumm.. =)))))
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
kurşunasker_35
Tremere

|
|
| cem köksal türkiyede gelmiş geçmiş en büyük gitar üstadlarındandır...yngwie ile ortak bir çalışma söz konusuydu bilmiyorum ne oldu...adam gerçekten gitarı konuşturuyor
|
|
|
|
_________________ Mail:kursunasker35@sehrimetal.com
!!!YERLİ GRUBUNA SAHİP ÇIK!!!
|
|
 |
      |
 |
deathcomp
Gangrel

|
|
| Konserlerinde tek gitar götüremiyor,yetenekli bir adam ama daha iyi değerlendirebilir diye düşünüyorum
|
|
|
|
_________________ Long Live Heavy Metal!!
|
|
 |
      |
 |
LeThe'an s
Elder

|
|
1 sarkısını dinledm ama saqlam adam gibi
|
|
|
|
_________________ Gökten Gökkusagı yagar mı ? Tap desem bana Tapar mı ?
|
|
 |
      |
 |
eylül
Gangrel

|
|
| kurşunasker_35 demiş ki: | | cem köksal türkiyede gelmiş geçmiş en büyük gitar üstadlarındandır...yngwie ile ortak bir çalışma söz konusuydu bilmiyorum ne oldu...adam gerçekten gitarı konuşturuyor |
yngwie nin sanırım 4 sene önce türkiye ye gelmesini sağlamıştı cem köksal,birlikte programa çıkıp gitar filan çaldılar ama onun dışında herhangi bi ortak çalışmaları olmadı,yakın zamanda umarım tekrar aynı organizasyon olur..
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
Metal
Brujah

|
|
O anlatılmaz.
Dinlenir ve yaşanır. Ama onu yaşamak kolay değildir.
Dinlemediyseniz çok büyük bir kayıp...
|
|
|
|
_________________ Bize değil kendine yaptın. Dostum dedin Düşmanımız oldun. Bize değil kendine yaptın. Bizi değil kendini yaktın..
"turan tuna"
|
|
 |
     |
 |
lovemetal
Gangrel

|
|
| muhteşem tek kelımeyle adam süper ya
|
|
|
|
      |
 |
karakefen
Genel Moderatör

|
|
| iyi gitarcı tamam ama siyah beyaz masallar albümü neydi öyle...nasıl anlıycaz cem köksal albümü olduğunu...albümü aldım aldığıma pişman oldum
|
|
|
|
_________________ Bir gördüğün baştır, mezar beşiğe aştır,
Ölü diriye eştir, düşün biraz derince.
Gökhan! Ölüm gerekmek teninde can yaşarken,
Sen burada olmazsın ölüm kanat gerince...
|
|
 |
       |
 |
the crow
Ventrue

|
|
çok iyi bi gitarist kalbim bomboş şarkısını dinleyip az ağlamamıştım eskiden
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
**_NefreT_**
Gangrel

|
|
| kalbim bomboş şarkısını çok seviyorum.
|
|
|
|
     |
 |
cacican
Gangrel

|
|
| **_NefreT_** demiş ki: | | kalbim bomboş şarkısını çok seviyorum. |
katılıyorum.süper parça.hatta şu an onu dinliyorum =)
|
|
|
|
     |
 |
BadEvil
Nosferatu

|
|
| eylül demiş ki: | | Cem Köksal sayfasının aslında tamamen dolması gerekiyordu! türkiyenin en iyi gitar virtüözü ve yngwie nin tahtının türkiye temsilcisi! özellikle son zamanlarda yaptığı atılımlar çok başarılı turner'la müthiş bi çalışma oldu.. |
tamamen katılıorum kalbim bomboş süper bi parça
|
|
|
|
|
|
|
      |
 |
|
|
Sayfa: 1, 2 Sonraki »
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
| Reklam Alanı |
 - |
| Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında.. |
Metal |
Sözlük |
English |
Blog |
Dizin |
Toplist |
Msn Nickleri |
Biyografiler |
Diskografiler |
Haberler |
Videolar |
Türler |
Etiketler |
Gothic |
Duman6 |
Resim |
Rock
Rock Arsiv -
Sitemap -
Sitemap2 -
Sitemap3 -
Sitemap4 -
Sitemap5 -
Sitemap6 -
Rock Arsiv2
rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri
Rock Resimleri
Metal Resimleri
Gitar Resimleri
Rock Avatarları
Gothic Resimleri
Rock Nedir?
Yabancı Rock
Türk Rock
Yabancı Rock Grupları
Türk Rock Grupları
Metal Müzik Grupları
Türk Metal Grupları
Rock Müzik Tarihi
Rock Müzik indir
Metal Müzik Türleri
Rock Müzik Türleri
Emo
Emo Rock
Emo Nedir?
Türk - Yabancı Rock Biyografiler
Punk - Ska Biyografiler
Heavy - Power - Thrash Biyografiler
Gothic - Doom Biyografiler
Black - Death Biyografiler
Amatör Grup Biyografiler
Diğer Biyografiler
Bu sitede yazilan her yazı dogru olmayabilir.
Site icerigi küçükler için sakincali olabilir, bağımlılık yapabilir. 18+ uygundur.
Yazilardan ve konulardan yazarlari sorumludur.
Sitedeki yazıları çalabilirsiniz, gece ayışığına karşı rakı sofralarına malzeme kaynağı yapabilirsiniz,
hatta print edip kitap halinde bastırabilirsiniz. Bizene ?
Birde uygun görmediğiniz başlıkları adminlere veya moderatörlere bildiriniz..
Forum Anasayfa Cookileri Sil