| Yazar |
Mesaj |
spooky_kid
Gangrel

|
|
Demir Demirkan müzik hayatına 13 yaşında gitar çalarak başladı. Temel müzik teorisini kendi çabalarıyla öğrendikten hemen sonra kendi şarkılarını ve sözlerini yazmaya başladı. En başta etkilendiği grup ve müzisyenler arasında Pink Floyd, Deep Purple ve Paul Simon'i sayabiliriz.
Orta okul ve lise yıllarında okul bünyesinde kurduğu grupta şarkı yazarı, solist ve gitarist olarak yer aldı. Daha sonra üniversite yıllarında Steve Vai, Yngwie Malmsteen gibi rock gitar virtüözlerinin etkisiyle daha çok gitar çalmaya yönelip rock gitar tekniği üzerine yoğunlaştı.
1990 yılında İstanbul tabanlı heavy/rock grubu Pentagram'a katıldı ve grubun ikinci çalışması olan Trail Blazer albümünde gitarist ve şarkı yazarı olarak bulundu.
1992'de müzik eğitimi almak için Los Angeles'a taşındı ve MI - Musician's Institute'a başladı. Scott Henderson, Frank Gambale, Paul Hanson gibi isimler ile çalışma olanağı buldu.
1993 yılında Seeking Shade adlı grubu kurdu ve bu grupta şarkı yazarlığı, gitarist ve solistlik yaptı. Seeking Shade, Los Angeles ve çevresinde konserler ve bar programları yaptı, ve hiç piyasaya sürülmeyen bir albüm kaydetti.
1995'de Seeking Shade adlı grubu kurdu ve bu grupta şarkı yazarı, gitarist ve şarkıcı olarak Los Angeles ve çevresinde konserler verdi ve bir demo albüm kaydetti. Los Angeles'da yaşadığı dört yıl boyunca çeşitli rock, fusion, jazz, afro ve funk gruplarıyla gitarist ve şarkı yazarı olarak da çalışmalar yaptı.
Demir Demirkan 1996'da İstanbul'a taşındı. Taşınmasıyla beraber Şebnem Ferah, Sertab Erener gibi isimlerin de aralarında bulunduğu sanatçıların albümlerinde prodüktörlük, gitaristlik ve şarkı yazarlığı yaptı.
1997'de tekrar Pentagram'a katılıp Anatolia albümünü kaydetti.
2000 yılında ilk solo albümü olan Demir Demirkan'ı Sony Müzik etiketi ile yayınlandı.
Daha sonra 2002'de Dünya Benim albümünü yayınldı.
Demir Demirkan solo albümlerinin yanısıra prodüktörlük ve şarkı yazarlığı kariyerini de bırakmadı. Sertab Erener için yazdığı şarkılar Avrupa ve Türkiye'de büyük ilgi ile karşılanırken içlerinden bir tanesi "Every Way That I Can" 2003 Eurovision şarkı Yarışmasında birincilik ödülü aldı ve dünya marketlerinde 400.000 adet single satışı yaptı.
2004'de 2004 İstanbul albümleri yayınlandı. Bu albüm Avrupa'da onbir ülkede yayınlandı. Bu albümün tanıtım turnesi için Mike Tramp (Whitelion) ile bir Avrupa turnesi yaptı.
Yaptığı çalışmalar arasında reklam/TV jingle ları, dizi ve film müzikleri de bulunan Demir Demirkan'ın bu alanda yaptığı en önemli çalışması, 2005'de çekilen Gallipoli/Gelibolu savaşı belgeselinin müzikleridir. Etnik sazların Türkiye'de, senfonik orkestranın ve koronun da Prag'da kaydedildiği bu film müziği Türkiye'de ve Avustralya'da Soundtrack CD olarak da yayınlandı. Demir Demirkan bu günlerde Turkiye'de solo kariyerine devam etmektedir.
|
|
|
|
|
|
| |
      |
 |
ahmetvargun
Gangrel

|
|
| kanımca solo kariyeri berbattır. gerçi bi kaç iyi parçası yok diil ama genel olarak çok çok kötü bence. yalnız baya iyi bi gitaristtir.
|
|
|
|
|
|
| |
     |
 |
Metal
Brujah

|
|
Kanımca iyi elektro çalar ve soloları o kadar da kötü değildir idare eder..
Her albümünde en az 4 şarkısı güzeldir..
Bilgiler için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
melantroduction

Gangrel

|
|
rüzgar şarkısına bayılıyorum güzel bi anısı war bende :roll:
okyanustaki rüzgar yüzümde yüzün
bir aşığın nefesiyim bugün
kalbime uzan bu yolda
bensin artık sen
wazgeçtim kendimden....
|
|
|
|
_________________ duygusuz bi dünya bırakıyorum sana....
|
|
| |
    |
 |
Myrwyn Uth Matar
Lasombra

|
|
| melantroduction demiş ki: | rüzgar şarkısına bayılıyorum güzel bi anısı war bende :roll:
|
aynı şekilde gümüş şarkısınında bende bir anısı var ,çok severim.
|
|
|
|
 |
       |
 |
spooky_kid
Gangrel

|
|
| demirin ilk albümlerine değilde 2004 istanbula baya bi isinmışyım 2 parça haricinde hepisini dinliyodum güzel bişr albümdü 2004 istanbul
|
|
|
|
|
|
| |
      |
 |
Metal
Brujah

|
|
| Pentagramın yeni çıkaracağı albümde gitaristlik yapacak kim bilir ne biçim bir albüm olacak sabırsızlıkla bekliyorum...
|
|
|
|
_________________ Bize değil kendine yaptın. Dostum dedin Düşmanımız oldun. Bize değil kendine yaptın. Bizi değil kendini yaktın..
"turan tuna"
|
|
 |
     |
 |
miSsChE
Elder

|
|
| qücLü ses mükemmeL yOrum.. soLo kariyErinin BerbatLığı kOnusuna qeLince , ii oLmasa tutunamazdı haLa ayaktaysa Neden Acaba =)
|
|
|
|
_________________ [ öLü cocukLarın elleRnde kan rEnqi Hayatım,bEn biR bOyama kitaBıyım.. ]
|
|
 |
      |
 |
PiskopaT_PrenseS
Gangrel

|
|
| solonun berbatlıgına kesinlikle katılmıyorum bi iki parçası hariç hepsini çok seviyorum özellikle zaferlerim in bende yeri başkadır..
|
|
|
|
_________________ Kendinİ SevemeyeN BaşkasınI NasıL SevebiliR..
|
|
| |
    |
 |
ahmetvargun
Gangrel

|
|
| miSsChE demiş ki: | | qücLü ses mükemmeL yOrum.. soLo kariyErinin BerbatLığı kOnusuna qeLince , ii oLmasa tutunamazdı haLa ayaktaysa Neden Acaba =) |
sence türkiye deki müzik piyasasında sadece iyi olanlar mı ayakta kalıyo? yani bu işte popülaritenin veya medyatik olmanın bi etkisi yok mu?
veya konuya farklı bi açıdan bakalım; senin dediğin "ayakta kalmak" deyimi neye göre belirleniyo? yani bunun kıstasları neler?
bence demir demirkan pentagram sonrası ruhunu satmıştır. (ogün sanlısoy ile birlikte) paranın esiri olmuştur.
ayrıca üstteki arkadaşın en sevdiği parçanın zaferlerim olması da bi bakıma özetliyo dediğimi.
|
|
|
|
|
|
| |
     |
 |
PiskopaT_PrenseS
Gangrel

|
|
| dediğini özetlemesi nasıl oluyor yani benim yasadıgım bir olay senin dediklerini nasıl özetlliyor bnu anlayamadım =) evet bu sarkının klibi fln var ama begenme nedenim bu değil bende özel bi anısı vardır diyor lütfen yazılan seylerin amacını saptırma o şarkıyı kimse bilmesede klibi olmasada benim için gene aynı değerde olacaktı. popülariteyle bir alakası yoktur.
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
ahmetvargun
Gangrel

|
|
| benimki sadece bi örnek. senin için belki önemli olabilir bu parça ama ben sözümün hala arkasındayım.
|
|
|
|
|
|
| |
     |
 |
PiskopaT_PrenseS
Gangrel

|
|
| örnek olabilir ama neyi örnek verdiğine dikkat edersen ii olr hiç bi sekilde kimseyle tartısmak istemiyorum konu kapanırsa sevinirim.
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
Metal
Brujah

|
|
| ahmetvargun demiş ki: | | bence demir demirkan pentagram sonrası ruhunu satmıştır. (ogün sanlısoy ile birlikte) paranın esiri olmuştur. |
Ogün Sanlısoy da haklısın ama bence Demir Demirkan için aynı şey geçerli değil..
|
|
|
|
_________________ Bize değil kendine yaptın. Dostum dedin Düşmanımız oldun. Bize değil kendine yaptın. Bizi değil kendini yaktın..
"turan tuna"
|
|
 |
     |
 |
caduuu

Nosferatu

|
|
| En Azından Aldığı Eğitim ve Çalıştığı İnsanLar iyi Bir Anda Berbat Deyipte Atmak Olmaz Emeğe Saygı UnutmayaLım Ki Demir Demirkanın Yazdığı Şarkı Sayesinde Eurovision da Birinci OLduk Ve ÜLkenin İsmini DuyurDu BunLar KaliteLi İşLerdir Bence
|
|
|
|
_________________ MatRock.Net Sitesindeki Konuları Ve Başlıkları İzinsiz Ve Alntı Göstermeksizin Yayınladığım İçin Sayın Adminim Beni Banladı..
Bu İmza MatRock.Net Yönetimi Tarafından Yazılmıştır..
|
|
 |
    |
 |
|
|
Sayfa: 1, 2 Sonraki »
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
| Reklam Alanı |
 - |
| Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında.. |
Metal |
Sözlük |
English |
Blog |
Dizin |
Toplist |
Msn Nickleri |
Biyografiler |
Diskografiler |
Haberler |
Videolar |
Türler |
Etiketler |
Gothic |
Duman6 |
Resim |
Rock
Rock Arsiv -
Sitemap -
Sitemap2 -
Sitemap3 -
Sitemap4 -
Sitemap5 -
Sitemap6 -
Rock Arsiv2
rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri
Rock Resimleri
Metal Resimleri
Gitar Resimleri
Rock Avatarları
Gothic Resimleri
Rock Nedir?
Yabancı Rock
Türk Rock
Yabancı Rock Grupları
Türk Rock Grupları
Metal Müzik Grupları
Türk Metal Grupları
Rock Müzik Tarihi
Rock Müzik indir
Metal Müzik Türleri
Rock Müzik Türleri
Emo
Emo Rock
Emo Nedir?
Türk - Yabancı Rock Biyografiler
Punk - Ska Biyografiler
Heavy - Power - Thrash Biyografiler
Gothic - Doom Biyografiler
Black - Death Biyografiler
Amatör Grup Biyografiler
Diğer Biyografiler
Bu sitede yazilan her yazı dogru olmayabilir.
Site icerigi küçükler için sakincali olabilir, bağımlılık yapabilir. 18+ uygundur.
Yazilardan ve konulardan yazarlari sorumludur.
Sitedeki yazıları çalabilirsiniz, gece ayışığına karşı rakı sofralarına malzeme kaynağı yapabilirsiniz,
hatta print edip kitap halinde bastırabilirsiniz. Bizene ?
Birde uygun görmediğiniz başlıkları adminlere veya moderatörlere bildiriniz..
Forum Anasayfa Cookileri Sil