Ana Sayfa  •  Forum  •  Arama  •  Seçenekler  •  Gruplar  •  Hesap Aç  •  Hesabınız  •  Kişisel Mesajlar  •  Yeni Konular  •  İletişim  •  Rock Toplist

•  Radyo  •  Oyunlar  •  Üye Blog  •  Makaleler  •  Şarkı Sözü  •  İndir  •  Linkler  •  Seviye  •  Etkinlikler  •  Yönetim  •  Arşiv  •  Oturum Aç
Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
spooky_kid
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 9th Kasım 2006, 10:11  Mesaj konusu:  Demir Demirkan
Tek Mesaj
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Demir Demirkan müzik hayatına 13 yaşında gitar çalarak başladı. Temel müzik teorisini kendi çabalarıyla öğrendikten hemen sonra kendi şarkılarını ve sözlerini yazmaya başladı. En başta etkilendiği grup ve müzisyenler arasında Pink Floyd, Deep Purple ve Paul Simon'i sayabiliriz.

Orta okul ve lise yıllarında okul bünyesinde kurduğu grupta şarkı yazarı, solist ve gitarist olarak yer aldı. Daha sonra üniversite yıllarında Steve Vai, Yngwie Malmsteen gibi rock gitar virtüözlerinin etkisiyle daha çok gitar çalmaya yönelip rock gitar tekniği üzerine yoğunlaştı.

1990 yılında İstanbul tabanlı heavy/rock grubu Pentagram'a katıldı ve grubun ikinci çalışması olan Trail Blazer albümünde gitarist ve şarkı yazarı olarak bulundu.

1992'de müzik eğitimi almak için Los Angeles'a taşındı ve MI - Musician's Institute'a başladı. Scott Henderson, Frank Gambale, Paul Hanson gibi isimler ile çalışma olanağı buldu.

1993 yılında Seeking Shade adlı grubu kurdu ve bu grupta şarkı yazarlığı, gitarist ve solistlik yaptı. Seeking Shade, Los Angeles ve çevresinde konserler ve bar programları yaptı, ve hiç piyasaya sürülmeyen bir albüm kaydetti.

1995'de Seeking Shade adlı grubu kurdu ve bu grupta şarkı yazarı, gitarist ve şarkıcı olarak Los Angeles ve çevresinde konserler verdi ve bir demo albüm kaydetti. Los Angeles'da yaşadığı dört yıl boyunca çeşitli rock, fusion, jazz, afro ve funk gruplarıyla gitarist ve şarkı yazarı olarak da çalışmalar yaptı.

Demir Demirkan 1996'da İstanbul'a taşındı. Taşınmasıyla beraber Şebnem Ferah, Sertab Erener gibi isimlerin de aralarında bulunduğu sanatçıların albümlerinde prodüktörlük, gitaristlik ve şarkı yazarlığı yaptı.

1997'de tekrar Pentagram'a katılıp Anatolia albümünü kaydetti.

2000 yılında ilk solo albümü olan Demir Demirkan'ı Sony Müzik etiketi ile yayınlandı.

Daha sonra 2002'de Dünya Benim albümünü yayınldı.

Demir Demirkan solo albümlerinin yanısıra prodüktörlük ve şarkı yazarlığı kariyerini de bırakmadı. Sertab Erener için yazdığı şarkılar Avrupa ve Türkiye'de büyük ilgi ile karşılanırken içlerinden bir tanesi "Every Way That I Can" 2003 Eurovision şarkı Yarışmasında birincilik ödülü aldı ve dünya marketlerinde 400.000 adet single satışı yaptı.

2004'de 2004 İstanbul albümleri yayınlandı. Bu albüm Avrupa'da onbir ülkede yayınlandı. Bu albümün tanıtım turnesi için Mike Tramp (Whitelion) ile bir Avrupa turnesi yaptı.

Yaptığı çalışmalar arasında reklam/TV jingle ları, dizi ve film müzikleri de bulunan Demir Demirkan'ın bu alanda yaptığı en önemli çalışması, 2005'de çekilen Gallipoli/Gelibolu savaşı belgeselinin müzikleridir. Etnik sazların Türkiye'de, senfonik orkestranın ve koronun da Prag'da kaydedildiği bu film müziği Türkiye'de ve Avustralya'da Soundtrack CD olarak da yayınlandı. Demir Demirkan bu günlerde Turkiye'de solo kariyerine devam etmektedir.

Çevrimdışıspooky_kid kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
ahmetvargun
Gangrel
Gangrel

blank.gif
MesajTarih: 9th Kasım 2006, 17:50  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

kanımca solo kariyeri berbattır. gerçi bi kaç iyi parçası yok diil ama genel olarak çok çok kötü bence. yalnız baya iyi bi gitaristtir.

Çevrimdışıahmetvargun kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
Metal
Brujah
Brujah

afghanistan.gif
MesajTarih: 10th Kasım 2006, 17:58  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Kanımca iyi elektro çalar ve soloları o kadar da kötü değildir idare eder..

Her albümünde en az 4 şarkısı güzeldir..

Bilgiler için teşekkürler...

Oğlak Cinsiyet:Bay Keçi GizliMetal kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
melantroduction
Uyarı : 1
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 10th Kasım 2006, 22:37  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

rüzgar şarkısına bayılıyorum güzel bi anısı war bende :roll:

okyanustaki rüzgar yüzümde yüzün
bir aşığın nefesiyim bugün
kalbime uzan bu yolda
bensin artık sen
wazgeçtim kendimden....

Çevrimdışımelantroduction kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Myrwyn Uth Matar
Lasombra
Lasombra

iceland.gif
MesajTarih: 10th Kasım 2006, 22:56  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

melantroduction demiş ki:
rüzgar şarkısına bayılıyorum güzel bi anısı war bende :roll:

aynı şekilde gümüş şarkısınında bende bir anısı var Happy ,çok severim.

Image

Image

Ein Volk,Ein Reich,Ein Führer..

Başak Cinsiyet:Bay Keçi ÇevrimdışıMyrwyn Uth Matar kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
spooky_kid
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 12th Kasım 2006, 11:03  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

demirin ilk albümlerine değilde 2004 istanbula baya bi isinmışyım 2 parça haricinde hepisini dinliyodum güzel bişr albümdü 2004 istanbul

Çevrimdışıspooky_kid kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
Metal
Brujah
Brujah

afghanistan.gif
MesajTarih: 15th Kasım 2006, 10:46  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Pentagramın yeni çıkaracağı albümde gitaristlik yapacak kim bilir ne biçim bir albüm olacak sabırsızlıkla bekliyorum...

"turan tuna"

Oğlak Cinsiyet:Bay Keçi GizliMetal kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
miSsChE
Elder
Elder

turkey.gif
MesajTarih: 15th Kasım 2006, 22:09  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

qücLü ses mükemmeL yOrum.. soLo kariyErinin BerbatLığı kOnusuna qeLince , ii oLmasa tutunamazdı haLa ayaktaysa Neden Acaba =)

Terazi Cinsiyet:Bayan Yılan ÇevrimdışımiSsChE kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNM
PiskopaT_PrenseS
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 20th Kasım 2006, 18:30  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

solonun berbatlıgına kesinlikle katılmıyorum bi iki parçası hariç hepsini çok seviyorum özellikle zaferlerim in bende yeri başkadır..

ÇevrimdışıPiskopaT_PrenseS kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
ahmetvargun
Gangrel
Gangrel

blank.gif
MesajTarih: 20th Kasım 2006, 20:35  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

miSsChE demiş ki:
qücLü ses mükemmeL yOrum.. soLo kariyErinin BerbatLığı kOnusuna qeLince , ii oLmasa tutunamazdı haLa ayaktaysa Neden Acaba =)

sence türkiye deki müzik piyasasında sadece iyi olanlar mı ayakta kalıyo? yani bu işte popülaritenin veya medyatik olmanın bi etkisi yok mu?
veya konuya farklı bi açıdan bakalım; senin dediğin "ayakta kalmak" deyimi neye göre belirleniyo? yani bunun kıstasları neler?

bence demir demirkan pentagram sonrası ruhunu satmıştır. (ogün sanlısoy ile birlikte) paranın esiri olmuştur.

ayrıca üstteki arkadaşın en sevdiği parçanın zaferlerim olması da bi bakıma özetliyo dediğimi.

Çevrimdışıahmetvargun kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
PiskopaT_PrenseS
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 20th Kasım 2006, 20:43  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

dediğini özetlemesi nasıl oluyor yani benim yasadıgım bir olay senin dediklerini nasıl özetlliyor bnu anlayamadım =) evet bu sarkının klibi fln var ama begenme nedenim bu değil bende özel bi anısı vardır diyor lütfen yazılan seylerin amacını saptırma o şarkıyı kimse bilmesede klibi olmasada benim için gene aynı değerde olacaktı. popülariteyle bir alakası yoktur.

ÇevrimdışıPiskopaT_PrenseS kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
ahmetvargun
Gangrel
Gangrel

blank.gif
MesajTarih: 20th Kasım 2006, 20:47  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

benimki sadece bi örnek. senin için belki önemli olabilir bu parça ama ben sözümün hala arkasındayım.

PiskopaT_PrenseS
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 20th Kasım 2006, 20:53  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

örnek olabilir ama neyi örnek verdiğine dikkat edersen ii olr hiç bi sekilde kimseyle tartısmak istemiyorum konu kapanırsa sevinirim.

Metal
Brujah
Brujah

afghanistan.gif
MesajTarih: 20th Kasım 2006, 22:10  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

ahmetvargun demiş ki:
bence demir demirkan pentagram sonrası ruhunu satmıştır. (ogün sanlısoy ile birlikte) paranın esiri olmuştur.

Ogün Sanlısoy da haklısın ama bence Demir Demirkan için aynı şey geçerli değil..

"turan tuna"

caduuu
Atıldı
Nosferatu
Nosferatu

blank.gif
MesajTarih: 29th Kasım 2006, 01:22  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

En Azından Aldığı Eğitim ve Çalıştığı İnsanLar iyi Bir Anda Berbat Deyipte Atmak Olmaz Emeğe Saygı UnutmayaLım Ki Demir Demirkanın Yazdığı Şarkı Sayesinde Eurovision da Birinci OLduk Ve ÜLkenin İsmini DuyurDu BunLar KaliteLi İşLerdir Bence

Bu İmza MatRock.Net Yönetimi Tarafından Yazılmıştır..

Yengeç  Kedi Çevrimdışıcaduuu kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Mesajları göster:      

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
 Rastgele Konular   Cevaplar   Yazar   Gösterim   Son Mesaj 
Yeni mesaj yok Tüm Zamanların En İyi 500 Albümü 8 ahmetvargun 1254 12th Ağustos 2008, 12:14
franky Son gönderilen mesajlar
Yeni mesaj yok Ellerimde Bir Göztaşı.. 2 miSsChE 750 19th Kasım 2006, 20:54
miSsChE Son gönderilen mesajlar

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Reklam Alanı
Türkçeyi Koru ! -

Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında..

Google RSS    Yahoo RSS    Favorileye Ekle   Bloglines RSS    MSN RSS   

Metal | Sözlük | English | Blog | Dizin | Toplist | Msn Nickleri | Biyografiler | Diskografiler | Haberler | Videolar | Türler | Etiketler | Gothic | Duman6 | Resim | Rock
Rock Arsiv - Sitemap - Sitemap2 - Sitemap3 - Sitemap4 - Sitemap5 - Sitemap6 - Rock Arsiv2

rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri

Rock Resimleri Metal Resimleri Gitar Resimleri Rock Avatarları Gothic Resimleri Rock Nedir? Yabancı Rock Türk Rock Yabancı Rock Grupları Türk Rock Grupları Metal Müzik Grupları Türk Metal Grupları Rock Müzik Tarihi Rock Müzik indir Metal Müzik Türleri Rock Müzik Türleri Emo Emo Rock Emo Nedir? Türk - Yabancı Rock Biyografiler Punk - Ska Biyografiler Heavy - Power - Thrash Biyografiler Gothic - Doom Biyografiler Black - Death Biyografiler Amatör Grup Biyografiler Diğer Biyografiler

Forum Anasayfa
Cookileri Sil