Ana Sayfa  •  Forum  •  Arama  •  Seçenekler  •  Gruplar  •  Hesap Aç  •  Hesabınız  •  Kişisel Mesajlar  •  Yeni Konular  •  İletişim  •  Rock Toplist

•  Radyo  •  Oyunlar  •  Üye Blog  •  Makaleler  •  Şarkı Sözü  •  İndir  •  Linkler  •  Seviye  •  Etkinlikler  •  Yönetim  •  Arşiv  •  Oturum Aç
Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
spooky_kid
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 12th Kasım 2006, 11:32  Mesaj konusu:  Duman
Tek Mesaj
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Doksanlı yıllarin başlarında müzik yaşantilarına başlayan grup elemanlarından Kaan Tangöze (Vokal) ögrenim görmek amacı ile gittiği Seattle'da müzik yaşamına devam etti ve oradayken Türkiye'de çıkarmak istediği albüm için parçalarını hazırladı. Türkiye'de bulunan grubu Mad Madame ile Saettle ve Los Angeles'da yayınlanan toplama albümlerde yer aldi. Türkiye'ye döndüğünde Blue Blues Band ile beraber çalışan Batuhan Mutlugil'i (Gitar) ve Ari Barokas (Bas Gitar) ile beraber çaldıklari Mad Madame grubuna dahil ederek DUMAN isminde şimdiki gruplarini kurdular.

Böylece DUMAN "Eski Köprünün Altında" isimli albümleri ile büyük bir dinleyici kitlesinede ulaşmayı başardı. Çoğunlukla davulcu sorunu yaşayan grup bir çok isimle beraber çalıştı ama çoğunlukla albüm ve konserlerinde Türkiye'nin en basarili isimlerinden Alen Konakoğlu (Davul) eşlik etti. Özellikle "Belki Alışman Lazım" isimli albümden sonra stüdyo ve konser çalışmaların Alen Konakoğlu DUMAN grubunun 4. ismi oldu.

DUMAN hayranlari büyük bir sabırsızlıkla beklediği, ve grubun tam bir titizlikle hazırladıkları "Belki Alışman Lazım" isimli albüm, "Eski Köprünün Altında" isimli ilk albüme göre biraz daha melankolik bir albüm. İlk albümde bulunan daha eğlenceli parçalar yerini tamamen daha hüzünlü ifadeler ve Kaan'ın sesiyle bütünleşti. Aşk, umutsuzluk ve hüzün temasi disinda "Masal" isimli parçada Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş'in asılmalarına eleştirili bir yaklaşimda bulunmuş.

Sezen Aksu'nun daha önce seslendirdiği "Her Seyi Yak" isimli parça ise Kaan'ın yorumu ile birkez daha alışılmış bir DUMAN tadı verdi ve çıkış parçası oldu. Umarız bir sonraki albümlerini daha kısa zaman içerisinde çıkararak hayranlarını yeni bir albümle sevindirebilirler.

NR1 Müzik, 2005’in yaz aylarını ülkemizin en iyi rock grubu Duman’ ın uzun süredir merakla beklenen yeni stüdyo albümü “Seni Kendime Sakladım” ile karşılıyor.

Vokal ve gitarda Kaan Tangöze, gitar ve geri vokalde Batuhan Mutlugil, bas gitar ve geri vokalde Ari Barokas’ tan oluşan Duman, büyük çıkış yaptığı albümü “Belki Alışman Lazım”ın ardından hayranlarını ve müzikseverleri uzun süredir bekletiyordu. Duman severler grubun müthiş sahne performansını yansıtan “Konser” albümü ve yine NR1 Müzik tarafından 2004 yılı sonunda yayınlanan Türkiye’nin ilk müzik DVD’ si “Bu Akşam” ile teselli bulmuşlardı. Duman grubu geçen süre içerisinde iki yüze yakın konserde hayranlarıyla buluşurken, birçok gazete, dergi, TV, okul ve üniversite tarafından “Yılın En İyi Grubu” seçildi.

Albümde yer alan 12 şarkının kayıt ve mixleri de Stüdyo 18’de Levent Büyük tarafından yapıldı. Gruba davulda “Belki Alışman Lazım” albümünde olduğu gibi Cengiz Baysal eşlik etti. Ari Barokas’ın şarkıları “Aman Aman” ve “Sayın Bayan” dışında kalan tüm parçaların söz ve müzikleri Kaan Tangöze’ye ait.

Açılışta yer alan “Özgürlüğün Ülkesi” dünya politikasını eleştiren enerjik bir punk rock şarkısı. Muhteşem balladlar “Seni Kendime Sakladım” ve “Melek”in yanı sıra, “Sen Ben” ve “Yürekten” de Duman’ ın başarılı modern rock çalışmaları. Türkçe rock müziğin en önemli grubu Duman, kendine özgü tarzını “Yanıbaşımdan”, “Sadece Koklayacaktım” ve “Rüyanda Görsen İnanma” gibi şarkılarda gösterirken, “En Güzel Günüm Gecem”i ise kendilerini konserlerde yalnız bırakmayan seyircilerine hediye ediyor.

En son spooky_kid tarafından 5th Ocak 2007, 13:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
   Çevrimdışıspooky_kid kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
miSsChE
Elder
Elder

turkey.gif
MesajTarih: 15th Kasım 2006, 22:12  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

biLqi icn tşkLer (=

Terazi Cinsiyet:Bayan Yılan ÇevrimdışımiSsChE kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNM
spooky_kid
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 16th Kasım 2006, 10:45  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

önemli değil her zaman :wink:

Çevrimdışıspooky_kid kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
PiskopaT_PrenseS
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 20th Kasım 2006, 18:24  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

bilgi için saol Happy duman askere gidiyor 18 kasımda ankarada final konserleri vardı ve mükemmeldi izlediğim en iyi duman konseriydi diyebilirim dumanı gerçekten özleyeceğiz Wink

ÇevrimdışıPiskopaT_PrenseS kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Metal
Brujah
Brujah

afghanistan.gif
MesajTarih: 20th Kasım 2006, 18:27  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Pek haz etmediğim bir gruptur. Ama Rüyanda Görsen İnanma şarkıları hoşuma gitmişti baya. Onun dışında dediğim gibi pek sevmem.

Bilgiler için teşekkürler..

"turan tuna"

Oğlak Cinsiyet:Bay Keçi GizliMetal kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
caduuu
Atıldı
Nosferatu
Nosferatu

blank.gif
MesajTarih: 29th Kasım 2006, 02:11  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Duman İyidir Ya En Azından Şarkı SöyLemeyi BiliyoLar...Grin

Bu İmza MatRock.Net Yönetimi Tarafından Yazılmıştır..

Yengeç  Kedi Çevrimdışıcaduuu kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
SailormooR
Gangrel
Gangrel

blank.gif
MesajTarih: 5th Aralık 2006, 21:02  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

duman gerçekten harika.son konserde bide öpüş vardı asker öncesi Lol

ÇevrimdışıSailormooR kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
sertacc
Nosferatu
Nosferatu

blank.gif
MesajTarih: 21st Ocak 2007, 11:43  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Duman 'ın bütün şarkılarını dinlerim

bilgi için teşekkürler

Çevrimdışısertacc kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNM
KuRbAn
Toreador
Toreador

turkey.gif
MesajTarih: 23rd Şubat 2007, 15:35  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

severim parçalarını..son albümündeki bütün şarkılar çok ii..'özgürlüğün ülkesi' mütiş olmuş..

Korkarak Yaşıyorsan Yalnızca Hayatı Seyredersin

Kova Cinsiyet:Bayan Kedi ÇevrimdışıKuRbAn kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
beutyful death
Misafir

MesajTarih: 23rd Şubat 2007, 17:24  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

KuRbAn demiş ki:
severim parçalarını..son albümündeki bütün şarkılar çok ii..'özgürlüğün ülkesi' mütiş olmuş..

lafı ağzımdan aldın bnde onu sölicektim..
sewerek dinledim gruplardan biridir Cute

Hobbit
Toreador
Toreador

egypt.gif
MesajTarih: 8th Mart 2007, 19:54  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

acip iyi gelio duman dinlemek bana özellikle kırmış kalbini...

Image

Aslan Cinsiyet:Bayan Yılan GizliHobbit kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
LeThe'an s
Elder
Elder

blank.gif
MesajTarih: 4th Nisan 2007, 11:19  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

dumanı bıkmadan saatlerce dinleyebilrm Happy

Başak Cinsiyet:Bayan At ÇevrimdışıLeThe'an s kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
eylül
Gangrel
Gangrel

turkey.gif
MesajTarih: 4th Nisan 2007, 11:57  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

lise çağlarında çok dinlemiştim ama artık yaş ilerleyince kaliteli müzik seçilmeye başlıyor sanırım,doğrusu artık duman dinleyemiyorum

Cinsiyet:Bayan  Çevrimdışıeylül kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
LeThe'an s
Elder
Elder

blank.gif
MesajTarih: 4th Nisan 2007, 12:17  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

yasla alakası yok bence..
kaliteli müsq herzaman kalitelidr

Başak Cinsiyet:Bayan At ÇevrimdışıLeThe'an s kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
Death
Brujah
Brujah

norway.gif
MesajTarih: 4th Nisan 2007, 13:23  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Orda bir adam var .! Grin
türkçe fazla dinlemem dinledigim zamanda duman kurban yaşar kurt felam dinlerim duman önceden bi gıcıklıgım vardı artık sempatik geliyo bana grup Grin

Sadece kayıtlı üyeler linkleri görebilir!
kayıt ol veya giriş yap

Boğa Cinsiyet:Bay Sıçan ÇevrimdışıDeath kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etAIMYIMMSNM
Mesajları göster:      

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
 Rastgele Konular   Cevaplar   Yazar   Gösterim   Son Mesaj 
Bu başlık kilitlenmiştir; cevap yazamaz, mesajları değiştiremezsiniz Önemli: Son Harfden Grup Türetmece 1089 Metal 28135 2nd Ağustos 2008, 21:17
Rock Son gönderilen mesajlar
Yeni mesaj yok Sizce tarz, imaj bakımından en karizmatik grup kişi kimdir? 67 Melancholy 6733 13th Kasım 2008, 13:39
AmonyumNitrat Son gönderilen mesajlar

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Reklam Alanı
Türkçeyi Koru ! -

Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında..

Google RSS    Yahoo RSS    Favorileye Ekle   Bloglines RSS    MSN RSS   

Metal | Sözlük | English | Blog | Dizin | Toplist | Msn Nickleri | Biyografiler | Diskografiler | Haberler | Videolar | Türler | Etiketler | Gothic | Duman6 | Resim | Rock
Rock Arsiv - Sitemap - Sitemap2 - Sitemap3 - Sitemap4 - Sitemap5 - Sitemap6 - Rock Arsiv2

rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri

Rock Resimleri Metal Resimleri Gitar Resimleri Rock Avatarları Gothic Resimleri Rock Nedir? Yabancı Rock Türk Rock Yabancı Rock Grupları Türk Rock Grupları Metal Müzik Grupları Türk Metal Grupları Rock Müzik Tarihi Rock Müzik indir Metal Müzik Türleri Rock Müzik Türleri Emo Emo Rock Emo Nedir? Türk - Yabancı Rock Biyografiler Punk - Ska Biyografiler Heavy - Power - Thrash Biyografiler Gothic - Doom Biyografiler Black - Death Biyografiler Amatör Grup Biyografiler Diğer Biyografiler

Forum Anasayfa
Cookileri Sil