Ana Sayfa  •  Forum  •  Arama  •  Seçenekler  •  Gruplar  •  Hesap Aç  •  Hesabınız  •  Kişisel Mesajlar  •  Yeni Konular  •  İletişim  •  Rock Toplist

•  Radyo  •  Oyunlar  •  Üye Blog  •  Makaleler  •  Şarkı Sözü  •  İndir  •  Linkler  •  Seviye  •  Etkinlikler  •  Yönetim  •  Arşiv  •  Oturum Aç
Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Bu forum kilitlenmiştir; yeni bir başlık açamazsınız, cevap göndermez, mesajları değiştiremezsinizBu başlık kilitlenmiştir; cevap yazamaz, mesajları değiştiremezsiniz « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
3mo_balerina
Nosferatu
Nosferatu

canada.gif
MesajTarih: 10th May 2007, 22:08  Mesaj konusu:  Emo Nedir?
Tek Mesaj
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Emo Nedir?
Bugünün modern Emo Rock'ının temsilcileri Incubus, Dashboard Confessional, Jimmy Eat World, New Found Glory, Hoobastank,
Hardcore Punk'ın bir uzantısı olarak başlayan Emo Rock kısa zamanda, modern punkların ve indie rockerların yeni favorisi oldu, progressif gitar tonları, karmaşık şarkı yapıları, melodik ve dinamik gürültüsü ile hemen tanındı. Bir kısım ise pop'a daha yakın durdu. Emo şarkı sözleri, oldukça kişisel, şiirsel ve biraz da itiraf havasında. Diğer rock türlerinden biraz daha az maço. Her ne kadar "sen bunu külahıma anlat" dense de, reklam ve ticari kaygılara karşın, reklamı yapılan müziğin gerçekten duyguları yansıtamayacağı görüşündeler. Bu yüzden aynı anda hem enerjik ve mücadeleci, hem de kişisel, özel ve aşırı duygusal olmayı başarabilen bir tarz. ( Incubus - Drive.)

"Emo" ne demek, ne saçma bişi, emotional gibi mi yani?
"Emo Rock" teriminin ortaya çıkması da bu döneme rast geliyor. Ben de dahil çoğu kişinin düşündüğü gibi Emo, "emotional / duygusal"ın kısa hali değil. Yani duygusal, hüzünlü rock anlamına gelmiyor! Zamanında safça rollerde oynayan Emo Phillips adlı bir aktör varmış ve Fugazi Konseri'nde sıkılan bir seyirci, "siz gidin Emo Phillips'e rock yapın" diye bağırmış! Ancak grup, o gürültüden Phillips kısmını duyamamış. İzleyiciye "Emo Rock da nedir?" diye sormuşlar ve diğer izleyiciler de grubun bunu kendilerine sorduklarını, cevabı içinde bir soru olduğunu düşünmüşler. Tabii bu hikayenin bir şehir efsanesi olma ihtimali de çok çok büyük.

Gerçek bir Emo fanı olup olmadığınızı, mesela Mineral'in February parçası ile test edebilirsiniz. Sonunda ağlarsanız, gerçek bir Emo fanısınız. Eğer, "Bu adam şarkı söyleyemiyor ki, ee nakaratı nerde bunun, şarkı üç dakikalık enstrumental bişi ile bitiyor, bu ne be" derseniz ya da bütünüyle şarkı size çok karmaşık ve ağır gelirse... Sadece bir MTV izleyicisisiniz demektir. Koşarak Marc Anthony dinleme hakkınız saklıdır. Mineral dağıldı, milyonlarca yeni grup türedi. Bir kısmı, Mineral için tribute albüm hazırladı ve bütün bunlar bizi günümüze getirdi. Şu an MTV ve basın, dünyaya sürekli yeni Emo grupları tanıtmakta... Bazısı gerçekten Emo, bazısı da cidden sadece özenti. Her siyah tişört giyip güneş gözlüğü takan, saçını boyayıp Weezer ya da Get Up Kids dinleyerek yanında "duygularını şarkı haline getirmek için" not defteri taşıyan emorocker olamıyor... Emo Rock, bir görünüş tarzı değil, aptalca bir şekilde pop ile hardcore karışımı birşeyler yapmak da değil... Pop değil, Marc Anthony değil, Trl değil... Biraz daha açıklamayı, geçmişteki ve günümüzdeki en önemli temsilcileri, ikinci bölümde bulacaksınız... Incubus - Drive demiş miydim? İyi o zaman, bir de Hoobastank - Crawling In The Dark diyeyim.. Siz de iyice havaya girin...!!! Pinch

Emo GrupLar
1980 li yillarin ortalarinda cikmistir (Embrace).
1990 larin basinda Drive Like Jehu,Rye Coalition, Angel Hair, Antioch Arrow, Mohinder ,Saves the Day, Taking Back Sunday, and The Movielife.
1990 ortalarinda Fugazi dalgasila Sunny Day Real Estate ,Texas Is the Reason Circle Takes the Square, City of Caterpillar, Funeral Diner, and A Day in Black and White ,The Promise Ring, Braid, Bright Eyes, The Get Up Kids,Jimmy Eat World(1996) ortaya cikmistir.

90 larin sonlarinda Fugazi ve Hüsker Dü nun etkisinde Thursday, The Juliana Theory ve Sparta .

2000 li yillarda ise Jimmy Eat World ,Dashboard Confessional..

diger emo gruplar:
The Red Jumpsuit Apparatus,
Thursday,
Envy,
The Juliana Theory,
Further Seems Forever,
My American Heart,
Jawbox,
hot rod circuit,
Saves The Day,
The Movielife,
The New Amsterdams,
At The Drive In,
Bad Astronaut

ayrica piyasa da emo diye kabul edilip emo olduklarini dusunmeyen gruplar:
AFI,
Alexisonfire,
Brand New,
Bright Eyes,
Panic! at the Disco....
Coheed and Cambria,
Death Cab for Cutie,
Fall Out Boy,
From First to Last,
Funeral for a Friend,
Hawthorne Heights,
My Chemical Romance, ,
Senses Fail,
Something Corporate,
The Starting Line,
Story of the Year,
Thursday,
The Used ve Underoath

Yengeç Cinsiyet:Bayan At Çevrimdışı3mo_balerina kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Prophecy
Brujah
Brujah

turkey.gif
MesajTarih: 10th May 2007, 22:37  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

AFI iydir be Miss Murder favorim Happy

Boğa Cinsiyet:Bay Maymun GizliProphecy kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
seytan_telvesi
Uyarı : 2
Gangrel
Gangrel

turkey.gif
MesajTarih: 10th May 2007, 22:46  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

emoyu altın kafese koymuşlar ağlayıp fotoğraf çekmiş!!

Sevmiyorsanda Saygı Duy.

Edit By ROCK !

sevmiyorum ama saygım vr tabi!

edit:telve

En son seytan_telvesi tarafından 14th May 2007, 08:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
Boğa Cinsiyet:Bayan Kaplan Çevrimdışıseytan_telvesi kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
3mo_balerina
Nosferatu
Nosferatu

canada.gif
MesajTarih: 11th May 2007, 20:51  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

sen bu msjı kıme yasdın kı??

sevmıyorsan saygı duy faln? ü

eger bana yasdıysan ben burda bılgısısleri bılgılendirmeye calısıyorum artı benım hayat tarsım saten emo ! sen ne sacmaladın msjında annmadım yane...neyhse

Yengeç Cinsiyet:Bayan At Çevrimdışı3mo_balerina kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Rock
turaN tuNa
turaN tuNa

suriname.gif
MesajTarih: 11th May 2007, 21:21  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

3mo_balerina Size Bi Sözümüz Yok arkadaşım .)

Sadece Arkadaş Biraz argo Konuşmuş Mesajını editlemek zorunda kaldım.

Bize Yeni Biseyler katman Güzel. Ama Ülkemizde Çok fazla duyulmamış Bir tür Emo Happy sayende ögrenmiş olcaklar yazı için teşekkürler ayrıca.

Boğa Cinsiyet:Bay Kedi ÇevrimdışıRock kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etAIMYIMMSNM
DaevaHtfs
Brujah
Brujah

centralafricanrep.gif
MesajTarih: 11th May 2007, 22:14  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

bilgiler için teşekkür ederiz .).)

İkizler Cinsiyet:Bay Keçi ÇevrimdışıDaevaHtfs kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
- IndiePixie -
Gangrel
Gangrel

turkey.gif
MesajTarih: 12th May 2007, 12:57  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

yazı için gerçekten çok teşekkür ederim arkadaşım, gerçekten emo rock seven biri olarak aramızda henüz bu tarzla tanışmayanlara güzel bi açıklama olmuş. emo die adlandırılanlar genelde kendilerini kesip biçen,aşkları için acı çekmekten zevk alan tipler olarak görülseler de ben bu insanları seviorum Heh ayrıca o emo olmadıklarını iddia eden grupların çoğu bence kesinlikle emo Grin

Terazi Cinsiyet:Bayan Ejderha Çevrimdışı- IndiePixie - kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
seytan_telvesi
Gangrel
Gangrel

turkey.gif
MesajTarih: 14th May 2007, 08:11  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

sevmiyorum emolarıda sevmiyorum buda benim görüşüm! buna kimse karışamaz özgür düşünce var galile döneminde değiliz ayrıca bu tarzı ve kişileri sevmememin nedeni bunlardan emo yerine etrafta daha çok gördüğümüz o....lar! yada i...ler! buda benim suçum değil Wink emo arkadaşlarımda var yok değil ama bazıları o kadar yavan insanlarki okadar saçma şeylerle kafalarını yoruyolar ki ve bana bunlar boş geliyo oturup iki muhabbet edemiyosun kusura bakmayın ama bana bu yargıyı benimsetenlerde sorun bende değil Wink eğer emo tarzını başka yerlere çekiyorlarsa bunu tam anlamıyla yaşatamıyolarsa emoyum diye geçinmesinler sonra maskara olurlar ehu:

bunuda editlemessin umarım rock

Boğa Cinsiyet:Bayan Kaplan Çevrimdışıseytan_telvesi kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
lovemo_smq
Nosferatu
Nosferatu

turkey.gif
MesajTarih: 14th May 2007, 15:00  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

seytan_telvesi
tarzı we emoları sew weya sewme sana ihtiyacımıs yok
yeterki bilgisizliini bu kadar ortaya cıkarma sewmiyosan sewme ceneni kapa saygı duy
kapişWink Pinch

Terazi Cinsiyet:Bayan Ejderha Çevrimdışılovemo_smq kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
seytan_telvesi
Gangrel
Gangrel

turkey.gif
MesajTarih: 14th May 2007, 15:37  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

sana laf yetiştirmicem ben kendi düşüncemi söyledim düşünceye saygın yoksa o senin bileceğin ayrıca ister çenemi kaparım ister kapamam bana kalan birşey kimseyi ilgilendirmez sorunsa banlasınlar buda size değil admin ve modlara kalmş birşey ayrıca bilgimede laf edemezsin kimse sana bu hakkı veremez! ben zaten saygı duyduğumu söyledim kavga çıkarmaya bahane arama

lovemo_smq
Nosferatu
Nosferatu

turkey.gif
MesajTarih: 14th May 2007, 16:09  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

senin sewiyene inemicem tatlım kusura bakma
senin sanırım gocuunduun bişiler waar emo style de Wink
sana daha bişi sölemiorum ortalarda takıl
istediini söle
FOREWEEERRR EMO STYLEEEE Wink Cool Lol

Terazi Cinsiyet:Bayan Ejderha Çevrimdışılovemo_smq kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Rock
turaN tuNa
turaN tuNa

suriname.gif
MesajTarih: 14th May 2007, 17:38  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

lovemo_smq ve seytan_telvesi

bir daha tartışma ortamı yaratıcaksanız gelmeyiniz..

+ şeytan telvesi bi daha yorum yaparken argo kelimeler kullanmayınız.

Bu Sizin İlk Uyarınız..

Boğa Cinsiyet:Bay Kedi ÇevrimdışıRock kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etAIMYIMMSNM
Melancholy
Uyarı : 1
Tremere
Tremere

blank.gif
MesajTarih: 14th May 2007, 18:55  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Komediye gel millet

Koç Cinsiyet:Bay Domuz ÇevrimdışıMelancholy kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
lovemo_smq
Nosferatu
Nosferatu

turkey.gif
MesajTarih: 14th May 2007, 19:20  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

sana yanii !!!

Metal
Brujah
Brujah

afghanistan.gif
MesajTarih: 14th May 2007, 19:22  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Millet !!!

Sakin !

"turan tuna"

Oğlak Cinsiyet:Bay Keçi GizliMetal kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
Mesajları göster:      

Bu forum kilitlenmiştir; yeni bir başlık açamazsınız, cevap göndermez, mesajları değiştiremezsinizBu başlık kilitlenmiştir; cevap yazamaz, mesajları değiştiremezsiniz « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
 Rastgele Konular   Cevaplar   Yazar   Gösterim   Son Mesaj 
Bu başlık kilitlenmiştir; cevap yazamaz, mesajları değiştiremezsiniz Önemli: Son Harfden Grup Türetmece 1089 Metal 28135 2nd Ağustos 2008, 21:17
Rock Son gönderilen mesajlar
Yeni mesaj yok Sizce tarz, imaj bakımından en karizmatik grup kişi kimdir? 67 Melancholy 6733 13th Kasım 2008, 13:39
AmonyumNitrat Son gönderilen mesajlar

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Reklam Alanı
Türkçeyi Koru ! -

Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında..

Google RSS    Yahoo RSS    Favorileye Ekle   Bloglines RSS    MSN RSS   

Metal | Sözlük | English | Blog | Dizin | Toplist | Msn Nickleri | Biyografiler | Diskografiler | Haberler | Videolar | Türler | Etiketler | Gothic | Duman6 | Resim | Rock
Rock Arsiv - Sitemap - Sitemap2 - Sitemap3 - Sitemap4 - Sitemap5 - Sitemap6 - Rock Arsiv2

rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri

Rock Resimleri Metal Resimleri Gitar Resimleri Rock Avatarları Gothic Resimleri Rock Nedir? Yabancı Rock Türk Rock Yabancı Rock Grupları Türk Rock Grupları Metal Müzik Grupları Türk Metal Grupları Rock Müzik Tarihi Rock Müzik indir Metal Müzik Türleri Rock Müzik Türleri Emo Emo Rock Emo Nedir? Türk - Yabancı Rock Biyografiler Punk - Ska Biyografiler Heavy - Power - Thrash Biyografiler Gothic - Doom Biyografiler Black - Death Biyografiler Amatör Grup Biyografiler Diğer Biyografiler

Forum Anasayfa
Cookileri Sil