Emo Nedir?
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Sonraki »
Bu konuya bakanlar:0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 0 Misafir Çevrimiçi olanlar: Yok |
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
|
| Yazar |
Mesaj |
3mo_balerina
Nosferatu

|
|
Emo Nedir?
Bugünün modern Emo Rock'ının temsilcileri Incubus, Dashboard Confessional, Jimmy Eat World, New Found Glory, Hoobastank,
Hardcore Punk'ın bir uzantısı olarak başlayan Emo Rock kısa zamanda, modern punkların ve indie rockerların yeni favorisi oldu, progressif gitar tonları, karmaşık şarkı yapıları, melodik ve dinamik gürültüsü ile hemen tanındı. Bir kısım ise pop'a daha yakın durdu. Emo şarkı sözleri, oldukça kişisel, şiirsel ve biraz da itiraf havasında. Diğer rock türlerinden biraz daha az maço. Her ne kadar "sen bunu külahıma anlat" dense de, reklam ve ticari kaygılara karşın, reklamı yapılan müziğin gerçekten duyguları yansıtamayacağı görüşündeler. Bu yüzden aynı anda hem enerjik ve mücadeleci, hem de kişisel, özel ve aşırı duygusal olmayı başarabilen bir tarz. ( Incubus - Drive.)
"Emo" ne demek, ne saçma bişi, emotional gibi mi yani?
"Emo Rock" teriminin ortaya çıkması da bu döneme rast geliyor. Ben de dahil çoğu kişinin düşündüğü gibi Emo, "emotional / duygusal"ın kısa hali değil. Yani duygusal, hüzünlü rock anlamına gelmiyor! Zamanında safça rollerde oynayan Emo Phillips adlı bir aktör varmış ve Fugazi Konseri'nde sıkılan bir seyirci, "siz gidin Emo Phillips'e rock yapın" diye bağırmış! Ancak grup, o gürültüden Phillips kısmını duyamamış. İzleyiciye "Emo Rock da nedir?" diye sormuşlar ve diğer izleyiciler de grubun bunu kendilerine sorduklarını, cevabı içinde bir soru olduğunu düşünmüşler. Tabii bu hikayenin bir şehir efsanesi olma ihtimali de çok çok büyük.
Gerçek bir Emo fanı olup olmadığınızı, mesela Mineral'in February parçası ile test edebilirsiniz. Sonunda ağlarsanız, gerçek bir Emo fanısınız. Eğer, "Bu adam şarkı söyleyemiyor ki, ee nakaratı nerde bunun, şarkı üç dakikalık enstrumental bişi ile bitiyor, bu ne be" derseniz ya da bütünüyle şarkı size çok karmaşık ve ağır gelirse... Sadece bir MTV izleyicisisiniz demektir. Koşarak Marc Anthony dinleme hakkınız saklıdır. Mineral dağıldı, milyonlarca yeni grup türedi. Bir kısmı, Mineral için tribute albüm hazırladı ve bütün bunlar bizi günümüze getirdi. Şu an MTV ve basın, dünyaya sürekli yeni Emo grupları tanıtmakta... Bazısı gerçekten Emo, bazısı da cidden sadece özenti. Her siyah tişört giyip güneş gözlüğü takan, saçını boyayıp Weezer ya da Get Up Kids dinleyerek yanında "duygularını şarkı haline getirmek için" not defteri taşıyan emorocker olamıyor... Emo Rock, bir görünüş tarzı değil, aptalca bir şekilde pop ile hardcore karışımı birşeyler yapmak da değil... Pop değil, Marc Anthony değil, Trl değil... Biraz daha açıklamayı, geçmişteki ve günümüzdeki en önemli temsilcileri, ikinci bölümde bulacaksınız... Incubus - Drive demiş miydim? İyi o zaman, bir de Hoobastank - Crawling In The Dark diyeyim.. Siz de iyice havaya girin...!!!
Emo GrupLar
1980 li yillarin ortalarinda cikmistir (Embrace).
1990 larin basinda Drive Like Jehu,Rye Coalition, Angel Hair, Antioch Arrow, Mohinder ,Saves the Day, Taking Back Sunday, and The Movielife.
1990 ortalarinda Fugazi dalgasila Sunny Day Real Estate ,Texas Is the Reason Circle Takes the Square, City of Caterpillar, Funeral Diner, and A Day in Black and White ,The Promise Ring, Braid, Bright Eyes, The Get Up Kids,Jimmy Eat World(1996) ortaya cikmistir.
90 larin sonlarinda Fugazi ve Hüsker Dü nun etkisinde Thursday, The Juliana Theory ve Sparta .
2000 li yillarda ise Jimmy Eat World ,Dashboard Confessional..
diger emo gruplar:
The Red Jumpsuit Apparatus,
Thursday,
Envy,
The Juliana Theory,
Further Seems Forever,
My American Heart,
Jawbox,
hot rod circuit,
Saves The Day,
The Movielife,
The New Amsterdams,
At The Drive In,
Bad Astronaut
ayrica piyasa da emo diye kabul edilip emo olduklarini dusunmeyen gruplar:
AFI,
Alexisonfire,
Brand New,
Bright Eyes,
Panic! at the Disco....
Coheed and Cambria,
Death Cab for Cutie,
Fall Out Boy,
From First to Last,
Funeral for a Friend,
Hawthorne Heights,
My Chemical Romance, ,
Senses Fail,
Something Corporate,
The Starting Line,
Story of the Year,
Thursday,
The Used ve Underoath
|
|
|
|
_________________ ''Tartışma yok! Salaklara bir şey öğretmeye çalışmak hiç yok!''
|
|
 |
    |
 |
Prophecy
Brujah

|
|
AFI iydir be Miss Murder favorim
|
|
|
|
_________________ srhn // fyz
|
|
 |
      |
 |
seytan_telvesi

Gangrel

|
|
emoyu altın kafese koymuşlar ağlayıp fotoğraf çekmiş!!
Sevmiyorsanda Saygı Duy.
Edit By ROCK !
sevmiyorum ama saygım vr tabi!
edit:telve
|
|
|
|
En son seytan_telvesi tarafından 14th May 2007, 08:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
|
|
 |
       |
 |
3mo_balerina
Nosferatu

|
|
sen bu msjı kıme yasdın kı??
sevmıyorsan saygı duy faln? ü
eger bana yasdıysan ben burda bılgısısleri bılgılendirmeye calısıyorum artı benım hayat tarsım saten emo ! sen ne sacmaladın msjında annmadım yane...neyhse
|
|
|
|
_________________ ''Tartışma yok! Salaklara bir şey öğretmeye çalışmak hiç yok!''
|
|
 |
    |
 |
Rock
turaN tuNa

|
|
3mo_balerina Size Bi Sözümüz Yok arkadaşım .)
Sadece Arkadaş Biraz argo Konuşmuş Mesajını editlemek zorunda kaldım.
Bize Yeni Biseyler katman Güzel. Ama Ülkemizde Çok fazla duyulmamış Bir tür Emo sayende ögrenmiş olcaklar yazı için teşekkürler ayrıca.
|
|
|
|
_________________ admin (at) matrock.net
|
|
 |
         |
 |
DaevaHtfs
Brujah

|
|
| bilgiler için teşekkür ederiz .).)
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
- IndiePixie -
Gangrel

|
|
yazı için gerçekten çok teşekkür ederim arkadaşım, gerçekten emo rock seven biri olarak aramızda henüz bu tarzla tanışmayanlara güzel bi açıklama olmuş. emo die adlandırılanlar genelde kendilerini kesip biçen,aşkları için acı çekmekten zevk alan tipler olarak görülseler de ben bu insanları seviorum ayrıca o emo olmadıklarını iddia eden grupların çoğu bence kesinlikle emo
|
|
|
|
     |
 |
seytan_telvesi

Gangrel

|
|
sevmiyorum emolarıda sevmiyorum buda benim görüşüm! buna kimse karışamaz özgür düşünce var galile döneminde değiliz ayrıca bu tarzı ve kişileri sevmememin nedeni bunlardan emo yerine etrafta daha çok gördüğümüz o....lar! yada i...ler! buda benim suçum değil emo arkadaşlarımda var yok değil ama bazıları o kadar yavan insanlarki okadar saçma şeylerle kafalarını yoruyolar ki ve bana bunlar boş geliyo oturup iki muhabbet edemiyosun kusura bakmayın ama bana bu yargıyı benimsetenlerde sorun bende değil eğer emo tarzını başka yerlere çekiyorlarsa bunu tam anlamıyla yaşatamıyolarsa emoyum diye geçinmesinler sonra maskara olurlar ehu:
bunuda editlemessin umarım rock
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
lovemo_smq
Nosferatu

|
|
seytan_telvesi
tarzı we emoları sew weya sewme sana ihtiyacımıs yok
yeterki bilgisizliini bu kadar ortaya cıkarma sewmiyosan sewme ceneni kapa saygı duy
kapiş
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
seytan_telvesi

Gangrel

|
|
| sana laf yetiştirmicem ben kendi düşüncemi söyledim düşünceye saygın yoksa o senin bileceğin ayrıca ister çenemi kaparım ister kapamam bana kalan birşey kimseyi ilgilendirmez sorunsa banlasınlar buda size değil admin ve modlara kalmş birşey ayrıca bilgimede laf edemezsin kimse sana bu hakkı veremez! ben zaten saygı duyduğumu söyledim kavga çıkarmaya bahane arama
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
lovemo_smq
Nosferatu

|
|
senin sewiyene inemicem tatlım kusura bakma
senin sanırım gocuunduun bişiler waar emo style de
sana daha bişi sölemiorum ortalarda takıl
istediini söle
FOREWEEERRR EMO STYLEEEE
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Rock
turaN tuNa

|
|
lovemo_smq ve seytan_telvesi
bir daha tartışma ortamı yaratıcaksanız gelmeyiniz..
+ şeytan telvesi bi daha yorum yaparken argo kelimeler kullanmayınız.
Bu Sizin İlk Uyarınız..
|
|
|
|
_________________ admin (at) matrock.net
|
|
 |
         |
 |
Melancholy

Tremere

|
|
 |
    |
 |
lovemo_smq
Nosferatu

|
|
 |
    |
 |
Metal
Brujah

|
|
|
_________________ Bize değil kendine yaptın. Dostum dedin Düşmanımız oldun. Bize değil kendine yaptın. Bizi değil kendini yaktın..
"turan tuna"
|
|
 |
     |
 |
|
|
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Sonraki »
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
| Reklam Alanı |
 - |
| Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında.. |
Metal |
Sözlük |
English |
Blog |
Dizin |
Toplist |
Msn Nickleri |
Biyografiler |
Diskografiler |
Haberler |
Videolar |
Türler |
Etiketler |
Gothic |
Duman6 |
Resim |
Rock
Rock Arsiv -
Sitemap -
Sitemap2 -
Sitemap3 -
Sitemap4 -
Sitemap5 -
Sitemap6 -
Rock Arsiv2
rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri
Rock Resimleri
Metal Resimleri
Gitar Resimleri
Rock Avatarları
Gothic Resimleri
Rock Nedir?
Yabancı Rock
Türk Rock
Yabancı Rock Grupları
Türk Rock Grupları
Metal Müzik Grupları
Türk Metal Grupları
Rock Müzik Tarihi
Rock Müzik indir
Metal Müzik Türleri
Rock Müzik Türleri
Emo
Emo Rock
Emo Nedir?
Türk - Yabancı Rock Biyografiler
Punk - Ska Biyografiler
Heavy - Power - Thrash Biyografiler
Gothic - Doom Biyografiler
Black - Death Biyografiler
Amatör Grup Biyografiler
Diğer Biyografiler
Bu sitede yazilan her yazı dogru olmayabilir.
Site icerigi küçükler için sakincali olabilir, bağımlılık yapabilir. 18+ uygundur.
Yazilardan ve konulardan yazarlari sorumludur.
Sitedeki yazıları çalabilirsiniz, gece ayışığına karşı rakı sofralarına malzeme kaynağı yapabilirsiniz,
hatta print edip kitap halinde bastırabilirsiniz. Bizene ?
Birde uygun görmediğiniz başlıkları adminlere veya moderatörlere bildiriniz..
Forum Anasayfa Cookileri Sil