| Yazar |
Mesaj |
Rock
turaN tuNa

|
|
Feridun Düzağaç 10 Ekim 1968’de Adana’da doğdu; İlk kez 14 yıl önce Mersin’de bir grubun solisti olarak profesyonel müzik yaşanısına başladı.
1988’de aynı üniversitede ‘okuduğu’ dört arkadaşıyla kendi müziklerini üretmek ve kendi şarkılarını yazmak için TINI grubunu kurdu.
1990 yılında yine aynı üniversitedeki 13 amatör şair arkadaşıyla ‘ilk rüzgar’ adını verdikleri antolojik formatlı şiir kitabında yazdıklarını yayınladı.
1992 yılında Çukurova Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu.
5 yıllık paylaşımının anısına kaydettikleri TINI demosu 1994 Kasımında “Öğrenci İndirimi” adıyla Ada Müzik’ten yayınladı.
1995 Ocak ayında Sevgi Güryay’la hayatını birleştirdi.
Aynı yılın Aralık ayında babası Salih Mete Düzağaç’ı trafik teröründe yitirdi.
Askerde yazdığı şarkılarını topladığı “Beni Rahatta Dinleyin” albümünü 1997 Ocak ayında, İstanbul’da yazdığı şarkılardan oluşan ikinci solo albümünü “Köprüden Önce Son Çıkış”ı 1998 temmuzunda piyasaya sundu.
1999’un 2 Kasımında Tuya Naz isminde bir kız çocuğu oldu.
2000 yılında yayınlanan “Bülent Ortaçgil’e Saygı” albümüne onun Sevgi şarkısıyla konuk oldu.
33 ay sonra yine tamamen kendi şarkılarından oluşan “© Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir” albümü 2001 Mayıs’ında Universal – Neşe Müzik’ten çıktı.
2003 yılında ise "Orjinal Altyazılı" müzik marketlerde yerini aldı ve sanatçımız için bu bir dönüm noktasıydı artık herkez fd yi biliyordu en çok satan albümü olmuştu...
2004 ağustos ayında ara albüm olan "Uzun Uzun Feridun Düzağaç" isimli albümünü harbiye açıkhava tiyatrosu konserinde 4 albümden çeşitli şarkıları söyleyerek albüm haline getirdi...
2006 ocak ayında "Bir Devam Filmi - siyahbeyaz türkçe dublaj" albümüyle hayranlarını yanlız bırakmadı, albümde çok fazla kalbi kırık şarkısı olan üstad yine güzel şarkılarıyla ön plandaydı...
|
|
|
|
_________________ admin (at) matrock.net
|
|
 |
         |
 |
just_beautiful
Tzimisce

|
|
| seviyorum bu adamın müziiini...
|
|
|
|
_________________ $ë¥tañ'Iñ tëk gûñahI MëLëk'ë øLañ a$k'I¥DI o¥$a acIMasI øLMa¥añ MëLëk'Iñ $ë¥tañ'Dañ FarkI ¥øktur..!
|
|
 |
    |
 |
no_remorse
Gangrel

|
|
| içimden şehirler geçiyor güzel ve çok anlamlı.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
cacican
Gangrel

|
|
sesi ve şarkıları muhteşem.hele son albümdeki şarkılar: ağlamıyorum ve beni unutma'ya deli oluyorum.
ayrıca duyduğum haberlere göre 2007'nin sonu ya da 2008'in başında yeni albüm geliyormuş. bu şu anlama da gelio: konser konser konser =)
|
|
|
|
     |
 |
Metal
Brujah

|
|
Güzel şarkıları var.
Bknz: Lavinya
|
|
|
|
_________________ Bize değil kendine yaptın. Dostum dedin Düşmanımız oldun. Bize değil kendine yaptın. Bizi değil kendini yaktın..
"turan tuna"
|
|
 |
     |
 |
Psykhe
Nosferatu

|
|
sesi,sözlerindeki sıra dışılık,hayat felsefesi ile çok özel bir yere sahip...seviyorum her şeyiyle
|
|
|
|
_________________ Yaşam hem anlamlı,hem anlamsız.Ya da, hem anlamın kendisi hem anlamsızlığın...
|
|
|
    |
 |
**_NefreT_**
Gangrel

|
|
| en çok dipteyim sondayım depresyondayım şarkısını seviyorum. onun dışında pek sevmem.
|
|
|
|
     |
 |
merwen!rwan~a
Nosferatu

|
|
kendiside müzikleride gayet başarılı yane bu adamı sewiorum
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
cgdm
Gangrel

|
|
'yalnızlığım sana emanet '
tavsiyemdir
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
BadEvil
Nosferatu

|
|
| Psykhe demiş ki: | sesi,sözlerindeki sıra dışılık,hayat felsefesi ile çok özel bir yere sahip...seviyorum her şeyiyle |
aynen katılıyorum
lavinya_beni unutma_beni bırakma_süşler sokağı dinlediğim şarkıları
|
|
|
|
|
|
|
      |
 |
Aethra_
Gangrel

|
|
Yamulmadıysam, bir dizide oynuyor şu aralar.
|
|
|
|
_________________ İnsanın parası varsa çalışmak zorunda kalmaz. Böylece zamanı satın alır. Bu kalan zamanda da kendini mutlu edebilecek şeyleri yapar. Yani para mutluluğu satın alır.
Albert Camus.
|
|
| |
     |
 |
semuka
Gangrel

|
|
| Sevdiğim bir şarkıcı.En çok Lavinya şarkısını seviyorum.çok güzel yorumlamış.
|
|
|
|
|
|
 |
        |
 |
Syntinen
Süper Moderatör

|
|
| Aethra_ demiş ki: | Yamulmadıysam, bir dizide oynuyor şu aralar. |
Hayır yamulmuyorsun Kendisi anneannemin severek takip ettiği bir dizide oyunculuğunu konuşturuyor!! ( Hoş Türkiye'de herkes oyunculuğunu konuşturuyor(!) ya.. Yeter ki "ünlü" olsun )
Dizinin adı da Düzağaç'ın bir tek şarkısını bilen anneannem tarafından "Alevli çocuğun dizisi" olarak değişti
(bkz:yaşlılık işte) xD
|
|
|
|
_________________ Let’s put a smile on that face! Why So Serious?!
syntinen_@matrock.net
|
|
 |
          |
 |
Libitina_Qü1
Genel Moderatör

|
|
| Kendıne özgü bı tarzı var..Hep olmasada dinlerim arada...
|
|
|
|
 |
      |
 |
mournful
Toreador

|
|
kendıne özgü bir farklılıgı var..
cok dınlemem ama bazı sarkıları güzel ...
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|