| Yazar |
Mesaj |
Death
Brujah

|
|
1997 yılının bir gecesinde 2 adam Helsinki de bir prova odasında uyuyorlardı. Biri uyandı ve klavyesiyle yöresel melodiler çalmaya başladı. Ve bunun üzerine diğer adamda uyandı ve melodilerin oldukça hoşuna gittiğini söyledi. Ve ona geleneksel Fin müziğini "humppa" stiliyle çalıp çalamayacağını sordu. ("Humppa" Polonya dansının bir türüne verilen addır) Bu müzik onlara çok anlamlı gelmeye başladı ve üzerine brutal vokalller ve gitarlar eklediler. İşte böylece Finntroll ortaya çıkmış oldu. Bu ikili gruba hemen Katlayı ve Thy Serpent, Impaled Nazarene gibi gruplarda çalan Somnium u dahil ettiler. Bir yıl sonra ilk demoları Rivfader kaydedildi. Drummachine kullanıyorlardı ama diğer yandan iki profesyonel elemanın grubun müzikal yapısına yaptığı katkının da önemini biliyorlardı. Spinefarm firmasının oldukça ilgisini çeken grup bu firma ile anlaştı.
9 şarkı içeren ilk albümleri "Midnattens Widunder" 1999 da çıktı. Albüm yükseliş gösteren Trollish Metal için yapılmış önemli bir çalışmaydı. Bir yıl sonra ikinci albümlerini kaydetmek için Walltone Stüdyolarına girdiler. Grup elemanları artık ne yapmak istediklerini iyi biliyorlardı. "Jaktens Tid" olarak isimlendirilen 2. albüm 2001 yılında piyasaya çıkarıldı. Bu albüm ile birlikte Finntroll dev bir adım atmış oldu. Aynı zamanda istedikleri soundu oturtmuşlardı. Albüm tüm dünyada harika eleştiriler alıyordu ve sayısız insan bu albüme övgüler yağdırmıştı. Özellikle Finlandiya da albümün satışlarının tırmanması hem grubu hem de firmayı çok şaşırtmıştı. Bu başarı Century Media firmasını da cezbetti ve firma bu albümü dünyanın birçok yerine sunmak için lisansını satın aldı. Birçok festivalde sahne alan grup, Wacken Open Air festivalindeki sahne performansıyla göz doldurdu. Üçüncü albümleri 11 şarkılık "Visor Om Slutet" 2003 yılında çıktı. Albüm "Jaktens Tid" kadar başarılı değildi. Hem müzik hem de vokal açısından...Bunun dışında aynı sene grup gitarist Somniumun trajik bir şekilde ölümüyle sarsıldı.
Kasım 2003 te Walltone stüdyolarına giren grup 4. albümü Nattfodd için çalışmalara başladı. Albüm 2004 ilkbaharında 5 şarkılık Trollhammaren (MCD) ile birlikte piyasaya sürüldü. Ardından grup ilk kez headline olarak Ensiferum ve The Wake ile beraber turneye çıktı.
Wilska: Vocals
Routa: Guitar
Trollhorn: Keyboards
Skrymer: Guitar
Tundra: Bass
B.Dominator: Drums
|
|
|
|
         |
 |
KuRbAn
Toreador

|
|
| hiç dinlemedim..nerden dinleyebilceğimi sölersen sevinirim..
|
|
|
|
_________________ Denizleri Seviyorsan Dalgaları Da Seveceksin
Sevilmek İstiyorsan Önce Sevmeyi Bileceksin
Uçmayı Seviyorsan Düşmeyi De Bileceksin
Korkarak Yaşıyorsan Yalnızca Hayatı Seyredersin
|
|
 |
    |
 |
Death
Brujah

|
|
bi video atım siteye Ordan takip ed
|
|
|
|
         |
 |
Metal
Brujah

|
|
İşte ben grup diye buna derim.
Kendi tarzlarının babasıdır bence. Şarkıları eğelenceli bir o kadar da serttir (;
|
|
|
|
_________________ Bize değil kendine yaptın. Dostum dedin Düşmanımız oldun. Bize değil kendine yaptın. Bizi değil kendini yaktın..
"turan tuna"
|
|
 |
     |
 |
NightCrawLer
Nosferatu

|
|
| Gerek hareketlilikleriyle gerek ilginç enstrümanlarıyla göz ardı edilemeyecek bi grup.
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
AleeFe
Nosferatu

|
|
 |
    |
 |
bodoms
Nosferatu

|
|
| Gerçekten güzel bi grup ...en az ensiferum kadar beğeniyorum....sağlam çalıyolar..eyv....
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
howlas
Nosferatu

|
|
| severim cok eglendiriolar adamı
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
Death
Brujah

|
|
| Melodileri çok güzel ver sert bir grup parçaları gerçekten bana heycan veriyo şiddetle tavsiye ediyorum
|
|
|
|
         |
 |
Syntinen
Süper Moderatör

|
|
Finlandiya'nın metal müzik konusunda ne cevherler çıkardığının bir başka canlı kanıtı olan şahane gurup!! Ensiferum bir Finntroll iki benim için.. İnsan nasıl hem bu kadar "gaz" hem de bu kadar eğlenceli(!) müzik yapabilir ki?!
Seviyorum Finlandiya'yı ya!! En azından, taşından toprağından "metal" akan ülkelerden biri olduğu için..
Tarzınız ne olursa olsun mutlaka bir şans verin Finntroll'e, pişman olmayacaksınız!!
|
|
|
|
_________________ Let’s put a smile on that face! Why So Serious?!
syntinen_@matrock.net
|
|
 |
          |
 |
ftpa333
Gangrel

|
|
| Bazı hızlı parcaları ve ambient parcaları guzeldir
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
|
|
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
| Reklam Alanı |
 - |
| Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında.. |
Metal |
Sözlük |
English |
Blog |
Dizin |
Toplist |
Msn Nickleri |
Biyografiler |
Diskografiler |
Haberler |
Videolar |
Türler |
Etiketler |
Gothic |
Duman6 |
Resim |
Rock
Rock Arsiv -
Sitemap -
Sitemap2 -
Sitemap3 -
Sitemap4 -
Sitemap5 -
Sitemap6 -
Rock Arsiv2
rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri
Rock Resimleri
Metal Resimleri
Gitar Resimleri
Rock Avatarları
Gothic Resimleri
Rock Nedir?
Yabancı Rock
Türk Rock
Yabancı Rock Grupları
Türk Rock Grupları
Metal Müzik Grupları
Türk Metal Grupları
Rock Müzik Tarihi
Rock Müzik indir
Metal Müzik Türleri
Rock Müzik Türleri
Emo
Emo Rock
Emo Nedir?
Türk - Yabancı Rock Biyografiler
Punk - Ska Biyografiler
Heavy - Power - Thrash Biyografiler
Gothic - Doom Biyografiler
Black - Death Biyografiler
Amatör Grup Biyografiler
Diğer Biyografiler
Bu sitede yazilan her yazı dogru olmayabilir.
Site icerigi küçükler için sakincali olabilir, bağımlılık yapabilir. 18+ uygundur.
Yazilardan ve konulardan yazarlari sorumludur.
Sitedeki yazıları çalabilirsiniz, gece ayışığına karşı rakı sofralarına malzeme kaynağı yapabilirsiniz,
hatta print edip kitap halinde bastırabilirsiniz. Bizene ?
Birde uygun görmediğiniz başlıkları adminlere veya moderatörlere bildiriniz..
Forum Anasayfa Cookileri Sil