| Yazar |
Mesaj |
zombi
Süper Moderatör

|
|
Geçici dövme yapmak aslında göründüğü kadar da zor bir iş değildir.Ve malzemeleri de oldukça ucuzdur.Paranız cebinizde kalsın,kendi dövmenizi kendiniz yapın diye basit bir dille geçici dövme yapımını anlatacağım şimdi.
MALZEMELER
1.Hint Kınası
2.Oksijen Suyu (Eczanelerde bulabilirsiniz.)
3.Aydınger Kağıdı (Kırtasiyelerde bulabilirsiniz.)
4.Stabilo Kalem (Kırtasiyelerde bulabilirsiniz.)
5.Dövme Deseni (Google'dan bulup çıktısını alabilirsiniz.)
6.Ufak bir kap (Mesela bir kola kapağı)
7.Kürdan
8.Koltuk Altı Kremi (Traş losyonuda olabilir.)
YAPIMI
İlk iş dövme deseni seçmek ve vücudumuzda nereye uygulayacağımıza karar vermektir.Yapacağınız desen kendinize ait olabilir.Ya da da aratarak karşınıza çıkan bir çok desenden birini seçebilir ve bunun çıktısını alabilirsiniz.Tercih sizin.
Dövme desenimizi belirledikten sonra iş kınayı hazırlamaya geldi.Kabımızın içerisine 2 çay kaşığı kına koyuyoruz.Bu kadarı yeterli olacaktır.Eğer yapacağınız desen oldukça büyükse kınayı biraz daha fazla da koyabilirsiniz.Daha sonra üzerine oksijen suyu damlatıyoruz ve bir yandan da karışımımızı bir kürdan yardımıyla karıştırıyoruz.Elde etmiş olduğumuz karışım kahve telvesi kıvamına geldiğinde oksijen suyu dökmeyi bırakıyoruz.İşte kına karışımımız hazır.
Desenimizi biraz yumuşak bir zemine koyup üzerine aydınger kağıdını yerleştiriyoruz.Stabilo kalem ile deseni aydınger kağıdına kopya çekiyoruz.Aydınger kağıdı üzerindeki mürekkebin kurumaması için bu işlemi biraz hızlı yapmamızda fayda var.Dövmeyi yapacağımız bölgeye koltuk altı kremi sürüyoruz ve aydınger kağıdının kopyasını aldığımız kısmını buraya yapıştırıyoruz.Elimizin yardımı ile bir süre burada tutuyoruz kağıdı.(20-30 saniye yeterlidir.)Yeterli süre tuttuktan sonra kağıdı yavaşça çekiyoruz.Böylece desen kolumuzda belirlenmiş oluyor.
Şimdi ise kınamızı bu desen içerisine kürdan yardımıyla sürüyoruz.Tüm bu işlemler bittikten sonra kınanın kuramasını bekliyoruz.Yaklaşık 2 saat sonra dövme yaptığımız bölgeyi yıkıyoruz.Ve bitti.Dövmemiz hazır.
Anlıyamadığınız ya da takıldığınız konular olursa buradan dile getirmeniz yeterlidir.Aynı zamanda genel dövme sanatı ile ilgili sorularınızıda elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.Bol dövmeli vücutlar dileğiyle..
|
|
|
|
_________________ ...mitsel düşüncelerden bunalmış anti sofist bir adam...
zombi@matrock.net
En son zombi tarafından 30th Ekim 2008, 23:58 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi.
|
|
|
      |
 |
kemik torbası
Toreador

|
|
...mitsel düşüncelerden bunalmış anti sofist bir adam...
Anlatım için teşekkürler artık kendi dövmemi kendim yapıcam
Çok güzel bir paylaşım olmuş . . .
|
|
|
|
_________________ god is dead
♪♪кємιк тσявαѕı&ƒєησмєη-ηυмєη ♪♪
|
|
 |
    |
 |
homıcıdal_lady

Toreador

|
|
ben yaparım sana dövme anaaam
|
|
|
|
_________________ Dreams make the future.. but the past never lies !
|
|
 |
    |
 |
rock...

Nosferatu

|
|
|
    |
 |
Rock
turaN tuNa

|
|
| homıcıdal_lady konuyla alakalı mesaj yazdığınız için ilk sarı kartınızı benden aldınız. Unutmayınızki 3 sarı karttan sonra otomatik olarak siteden uzaklaştırılıyorsunuz..
|
|
|
|
_________________ admin (at) matrock.net
|
|
 |
         |
 |
mournful
Toreador

|
|
 |
    |
 |
zombi
Süper Moderatör

|
|
| mournful demiş ki: | | bu cok ii .. tşkler ^^ |
Türkçeye dikkat!
Ve işine yarayacaksa ne mutlu bana.
|
|
|
|
zombi@matrock.net
|
|
|
      |
 |
genckan06
Nosferatu

|
|
arkadaşlar bide alman taşı varmış gereklimi gerekliyse nerden alabilirim e-posta atarsanıs emaillime sevinirim bekliyorum tşk herkese emailime cvp larsanız sevinirim
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Syntinen
Süper Moderatör

|
|
| genckan06 demiş ki: | arkadaşlar bide alman taşı varmış gereklimi gerekliyse nerden alabilirim e-posta atarsanıs emaillime sevinirim bekliyorum tşk herkese emailime cvp larsanız sevinirim |
Ben de Türkçe'ye biraz daha özen gösterirsen sevinirim!!
Ve zombi, gerçekten de güzel bir paylaşım olmuş.. Ben de en yakın zamanda denemeyi aklına koyanlardanım (:
Emeğine sağlık!! ^^
|
|
|
|
_________________ Let’s put a smile on that face! Why So Serious?!
syntinen_@matrock.net
|
|
 |
          |
 |
zombi
Süper Moderatör

|
|
Kalıcı bir üye değil.Bu nedenle uyarmamıştım kendisini.Ve sorusuna cevapta vermedim.Sadece 1 mesajı olduğu için.Biliyorsun sitemizin kuralıdır bu.
Bir dene bakalım Snytinen.Sadece kınanın kıvamını tutturmakta ve kınayı deri üzerine yaymada zorlanabilirsin.Oda ilk denemenden kaynaklı bir durum olacaktır.Zamanla iyi bir şekilde geçici dövme yapabilecek kıvama gelirsin.
|
|
|
|
zombi@matrock.net
|
|
|
      |
 |
Syntinen
Süper Moderatör

|
|
Neyse en azından olmazsa kimi suçlayacağımı biliyorum.. Seni tabii
-şaka- .b
Neyse konuyu dağılmasın.. Tekrar teşekkür ederim ^^
|
|
|
|
_________________ Let’s put a smile on that face! Why So Serious?!
syntinen_@matrock.net
|
|
 |
          |
 |
Deathlike
Genel Moderatör

|
|
Güzel ve kolay bir çalışma olur
Paylaşım için teşekkürler
|
|
|
|
_________________ BENİM ESERİMDİR..! 
|
|
 |
      |
 |
Libitina_Qü1
Genel Moderatör

|
|
| Antalyaya gıttıgımde yaptırmıstım cok zor bısey degıl elde olan malzemelerle kolayca yapabılırsınız! Cok uzun süre kalmıyor o ayrı en fazla bı hafta gıbı falan...
|
|
|
|
 |
      |
 |
zombi
Süper Moderatör

|
|
| Libitina_Qü1 demiş ki: | | Cok uzun süre kalmıyor o ayrı en fazla bı hafta gıbı falan... |
Böyle bir süre vermek doğru olmaz aslında.Evet haklısın,bir hafta sonra silinen geçici dövmelerde var.Öte yandan iki ay sonra silinen dövmelerde var.Dövmenin vücutta kalma süresini etkileyen faktörler;
1.Kına Karışımın Kalitesi
2.Vücudun Hassaslığı
3.Dövme Yapıldıktan Sonra Suyla Temas Etme Süresi
Şimdi kimi vücut,kınayı kabul etmiyor.Karışım ne kadar kaliteli olsada bir-iki hafta içinde siliniyor.Bir de dövmenin suyla temasıda önemli bir rol oynuyor vücutta kalma süresinde.Ne kadar suyla az temas ettirirsek o kadar fazla kalır tenimizde.Şahsen benim kendime yaptığım geçici dövmeler bir buçuk ay kadar kalıyor tenimde.Karışım ne kadar koyu olursa - tenimizde kalma süresi o kadar artar. - karışımı tene uygulamak o kadar zorlaşır. İşte bu nedenle kimi dövmeciler karışımı biraz sulu yapmaktadır.İşlem kısa sürsün diye.Eğer dışarıda para verip geçici dövme yaptıracaksanız,karışımın koyuluğuna dikkat edin arkadaşlar.
|
|
|
|
zombi@matrock.net
|
|
|
      |
 |
Libitina_Qü1
Genel Moderatör

|
|
| Bilgilendırme ıcın sagol Berkan bır dahakıne dıkkat edecegım.E yazın oralar kalabalık oluyor musterı fazla olunca ıslem kısa sursun dıye dedıgın gıbı yapıyorlardır buyuk ıhtımal..
|
|
|
|
 |
      |
 |
|
|