| Yazar |
Mesaj |
satanic-dreams
Gangrel

|
|
bu başlığı arkadasımızın birinin yaptığı bir açıklama yüzünden açtım açıklama şu
''Yine soyluyorum goth metalin goth kulturuyle alakası yoktur sadece heavy metalin bi alt dalıdır. ''
arkadsım bence biraz daha fazla arastırmalısın bilgenlik sevyesinde konusarak bunları halledemesin ortaya tarih koyman ve trecrübe bilgini kulanman gerek söylediğin şey gothic metalin bütün hayatını karartıyor tabiki gothic indstrual den bahsetmiyoruz kafasında maskeyle dolaşan inlsanlardan ben yaklasık 17 yıldr metal ve dallarını dinlerim benim babamda dinlerdi annemde ki şimdi hangi cehenemdeler biliom ama neyse sonuçta gothic metalin gothic kültüryle alakası vardır hemde iç içedir ki zaten
goth, 1970'lerin sonu 80'lerin başında, punk'tan etkilenerek doğan bir alt kültürdür komik bir açıklama yapmışısın doğrusu
Joy division grubunun menejeri anthony h. wilson, pop gruplarına karşı Joy division'ı gothic olarak niteleyen ve bu alt kültüre bir nevi resmi ismini kazandıran kişi avrupa yı yağmalayan goth kabileri ile hiçbir ilgisi olmayan bu altkültür thatcher - reagen döneminde yapmacık anglo saxon kültüren bir tepki olarak doğdu denebilir konservatzmin ve gelenekçiliğin dünyaya empoze edilmeye çalışıldığı çok başarılı mutlu ve rahatsız edici herşeyi yoksayan bir toplumun karşısına hayatın bütün ikilemleri ile karanlık ve aydınlık iyilik ve kötülük ölüm depresyon var oluşun anlamsızlığı gibi öğeri bir nevi kutsayan bu altkültür ikilemler olmaksızın hayatın var olmayacağını kabul ederek karanlık ve sıradışı bir anlayışla kabulendiği bu ikilemleri kutsar Tarihe edebiyata müziğe ve mitolojiye ilgi duyan afrodit le beraber medea yı da kutsayan bu alt kültür zamanla kendini kabul ettirdi goth kültürü sanatın her alanında kendi ilahlarını sonunda yarattı müzikte sister of mercy siouxsie and banshees damned the Cure nine Inc nails, mission, fields of the nephilim ve şu anda ankara da yaşayan peter murphy nin grubu bauhaus edebiyatta lord byron dante anne rice ve shelley gibi ölümü kutsayan şairleri edgar allen poe nun gizemini seviyorlar sinemada ise alman ekspresyonist filmleri favorileri arasında en başı çeken nosferatu the cabinet of Dr. caligari ve tabi ki dracula kendi aralarında fetish cybertech, glitter antique gibi tarzlara ayrılırlar..  başka bir açıklaman varsa alayım sevgili arkadsım ama bence yıllarını vermeden yılları alma yani atıp tutma çünkü burda bir tarihten bahsediyoruz
ki gothic sadece tek tarz değildir yaşam biçimidir müzik olarak metal gibi dallara ayrılır... bunuda sen araştır kolay gelsin
|
|
|
|
_________________ ask olmadan yapilan evililik kagit üzerinde kalan resmi bir fahiselik bicimidir
|
|
 |
     |
 |
ftpa333
Gangrel

|
|
| Goth tek tarz degil fakat goth metal dediginiz olay metalin bi alt turudur black power gibi fakat goth muzik diyebileceginiz tur electronictir saydıgın post punk grupları zaten gothun baslangıcı onlar baba gruplar zaten vede dinlersen sarkılarını metalle alalkaları yoktur electronic melodiler icerirler synthesizer kullanırlar.Paradise Lost(1989) goth kelimesini kullanıp bi suru akılsızı kandırmadan cok once 70lerde bu gruplar vardı.Hadi eskinin daha gercek olduguna inanıyosunuz ona gore bi cevap veriyim Luigi Russolo'nin 1913te ilk industrial electronic calısmaları yaptıgı tarihtir yani bu adam olmasaydı post punk goth rock gruplarının elektronik alt yapısı olamazdı.Gothic turkeydede bi kac insanla aynı seyi gecen senelerde tartıstın ve o insanların bilgisi benide asar hala bildigini okuyosan senin sorunun wikipediaya gothic subculture yaz oku goruceksin metal diyomu...
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
satanic-dreams
Gangrel

|
|
daha öncede yaptığım açıklamalar bir çok sitede yayınlandı burdada aynı açıklamaları ve elektronik müziğin tarihini yazıcam bir çok sitede editör olarak yer aldım tabiki müzik alt yapılı sitelerde ve bir kaç dergide çalıştım ki hala çalısıyorum onun için bana müzik hakında fazla ters cıkma benim hayatım müzikle geçti çnk uğraşacak baska bise istemedim he bide foto luigi russolo ruhu şaad olsun ii bi yazardı.. onun bu konuyla fazla bi ilgisi yoktur ki sadece kulağnda mp3 gezerken bunları bilemessin araştr bu arada wikipedi ye fazla takılma bence cnk oranın bi yazarı öyle bi gaf yapmıstıki sorma gitsin açıklaama su durugörü bir parapisikoloji oyunudur bir aslı yoktur oysaki durugörü wardır ve insan yeteneğidir.
neyse bu saçmalık dergide yayınladığım elektronik müziğin tarihi adlı başlık altında yazılarım..
Müzik kültüründe ki en son buluşlardan biri 1960 larda ilk elektronik klavyenin doğuşuyla hayat buldu. Borulu elektronik enstrümanlar bunlar içinde ilk önce belirip, yaygın olarak kullanılmaya başlandı.(Voxes, Hammonds, Farsifas) Bunları elektrikle amplifike edilmiş piyanolar izledi (Wurlitzer, Fender Rhodes, Clavinet) ve tabii ki Melllotron ( öncü deneme cihazlarından biri) Beatles (in the ""Strawberry Fields Forever"" intro), King Crimson, and Moody Blues gibi gruplar tarafından bunların içinde en sık kullanılanıydı. Elektronik olarak üretilmiş müzik, sound olarak ötekilerden ayırdedilebilmesine rağmen tam olarak ‘electronica’ olarak tanımlanamıyordu. Akustik, elektronik ve bas gitarla birlikte canlı davulun da yapılan müziklerde baskın öğeler olması bu müziğin Elektro Akustik müzik olarak sınıflandırılmasına sebep oldu.
İlk elektronik ve elektro akustik müziğin öncülerinden biri Jean Michel Jarre idi. Jarre 1968 de, Paris te ki GRM Müzik Araştırma Grubuna katılarak elektro-klasik müziği incelemeye başladı. 1971 de bestelediği bale ,Opera De Paris te sahnelendi. Bu elektro-akustik müziğin halkla ilk buluşmasıydı. Jarre daha sonra çıkardığı diğer bir başarılı albüm ve bestelediği film müziklerinden sonra Paris te inanılmaz bir performans sergiledi. Bu çok özel şovu yaklaşık bir milyon kişi izledi ve Jarre lazerler,animasyonlu ışıklandırmalar ve dev bir ses sistemiyle bu şovu görsel bir şölene çevirdi. Jarre nin kulladığı bu elementler daha sonra günümüz rave partilerinin, pop konserlerinin ve nihayetinde house kültürünün vazgeçilmez birer parçası haline geldiler.
1964 te Robert Moog ilk analog sentezleyicilerden birini piyasalara sürdü-The Moog Synth. Bu buluş teknolojiyi daha kolay kullanılabilir , kitlelere ulaşabilir hale getirdi ve 70 lerin sonunda, 80 lerin başında yeni bir müzik soundu olan ‘electronica’ yı doğurdu.
Electronica, elektronik enstrümanlar kullanılarak yaratılan ve elekronik soundun baskın olduğu bir müzik türü olarak tanımlanabilir. Aynı zamanda yapısındaki melodik, harmonik dans ritimleri ve bas çizgileriyle de karakterize edilebilir. Electronica tutkunları bile Progressive, Synthpop, Techno, House, Acid Jazz / Fusion, Trance, Drum and Bass, Jungle, Industrial, Dance gibi tarz ayrımlarını yapmakta çoğu zaman zorlanırlar. Bunun sebebi her müzisyenin ciddilik, derinlik, liriksel ya da enstrümantal içerik gibi kıstaslara dayanarak kendine has bir tarz ortaya çıkarmasıdır.
The Human League, Depeche Mode, Eurythmics, Pet Shop Boys, Alphaville, Erasure, ve Duran Duran ve de bu tarzda ki diğer bir çok ünlü grup ve sanatçıyı, synthpop( sentez-pop) un yada daha bilindik adıyla New Wave in adı altında anmak mümkün. Synthpop genellikle güçlü lirik ve melodik/harmonik yapıda bir müzik türü olarak bilinir. İlgi şarkıcının üzerindedir ve şarkıcı grubun ve şarkıların içeriğini yansıtacak imajı sunar. Şarkı sözleri genellikle hafiftir, derinlere inmez buna rağmen zaman zaman çok duygusal,ciddi, karanlık hatta politik temaları olabilir.
Techno enstümantel bir müzik dalıdır ama bazen filmlerden, televizyondan,radyodan ya da diğer sanatçıların çalışmalarından lirikler alınarak, vokallerle zenginleştirilir. 808 State, Fluke, Orbital, Crystal Method, ve Chemical Brothers techno katagorisi altına düşen gruplar arasında yer almaktadır. Synthpop ve Techno nun Avrupa da doğmuş müzik türleri olduğu düşünülmektedir. İlk köklerinin Germany's Kraftwerk isimli elekronik tarzda bir grup tarafından atılıp, Parliament Funkadelic, Inner City, ve Grandmaster Flash gibi Amerikalı sanatçıların rehberliğinde Hip-hop ve Rap tarzının ilk kalıntılarıyla birlikte geliştirilerek bugüne getirildiği düşünülür.
Hip-hop ve Rap in Avrupa Techno müziğiye sentezlenmesi sonucu Amerikan House müziği ortaya çıkar. House 70 lerin topluluk ruhu üzerine kurulmuş, ve yine 70 lerin rock, disco izlerini, jazz ve rhythm&blues dokunuşlarını taşıyan bir müzik türüdür. Bu yüzden Fusion ve Acid Jazz, House müziğin sub-katagorileri altında yer almaktadır. Towa Tei, Dee-Lite, ve The Chemical Brothers house müziğin ünlü isimlerindendir.
Tekrar, elektronik müziğin sınırları içerisinde gidip gelen ve tam olarak tarzını söylemenin mümkün olmadığı gruplar bulunabilir. The Chemical Brothers son albümünde ki house- techno mixleri ve de önceki albümlerinde ki trance- drumm&bass karışımlarıyla şüphesiz bu duruma en iyi örnek olarak gösterilebilecek isimlerden biridir. The Prodigy de önce ki çalışmalarında gözlemlenebilecek drum&bass- trance geçişleri ve yer yer jungle etkileriyle bu tezi kanıtlayan diğer bir grup olarak anılabilir.
ve derim ki gothic ve rock bir yasam felsefesi olup ve hayatı biçimlendirendir...
teşekrler
|
|
|
|
_________________ ask olmadan yapilan evililik kagit üzerinde kalan resmi bir fahiselik bicimidir
|
|
 |
     |
 |
Black Katana
Strategic Administrator

|
|
Verilen bilgiler gayet yerinde ve öğretici.
Tartışmanın seviyesini düşürmeden devam edebilirsiniz.
|
|
|
|
_________________ Death Note
|
|
 |
     |
 |
Prophecy
Medusa

|
|
Takipte olduğum bir konudur... Devam diyorum bende
|
|
|
|
_________________ srhn // fyz
|
|
 |
      |
 |
ftpa333
Gangrel

|
|
| Burda bi seyleri tartısdıgıma gore sırf mp3 calarla gezmiyorum ayrıca sırf wikipedia degil bir cok yabancı kaynak sitede gothun alt yapısının elektronic oldugunu belirtiyorlar.saydıgın cogu tur goth muzigin genis yelpazesinde gecer...yurt dısındaki bir cok goth festivalde metal grubu bile cıkmaz...dedigim gibi goth metal bi metal alt turudur goth muzikle alakası sadece isim benzerligidir...ayrıca neden bi metal turevi yasam tarzı olsun power diye bi akım felsefe varmı yok demmekki bu goth denilen olay sandıgınızdan farklı...sizin yaptıgınız ingilizcede hindi=turkey sizde tutup bi ulkeye hindi diyosunuz olay bu...
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
Black Katana
Strategic Administrator

|
|
| Goth kesinlikle elektrodur. En iyi bilgiyi almanca kaynaklarda bulabilirsiniz. Tabi ingilizce çevirileri var sadece.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
ftpa333
Gangrel

|
|
| Benim gibi dusunen biri cıktı ee sleeperın ogrencileri:D
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
satanic-dreams
Gangrel

|
|
bakın olay şu siz indistral araştrması yapıp aynı kapıya cıkıyorsunuz ki sizin gibi düşünen bide balıkesrli samet var onunda kendine göre albümleri var hiç olmasa öyle savunuyor a x 7 adı altında gothic fest dediğin zaten elektronik alt yapılı festivaler bir çoğundan haberim var ki zaten çoğu almanya kökenlidir alsında olay su çift karekterli bir insana benziyor ortadaki hani bir formul olsa da deneyle gösterebilsek dercesnde herkes fenerbahce galatasaray olayı oluyo ama gothic müzik elektronik müzik değildir he bunu dünyanın tanıdıgı indstral müzk sitesi vampirefreaks adminleriyle konusun bizzat açıklamaları oldukça komik isterseniz röprtajı buraya ekleyebilirim ben konustum ( bu arada sakın o mp3 olayını üstüne alınma kişiye yönelik açıklamalarım ve hakaretim yok ortaya söylüyorum tartışma kuraları doğrultusundayım ) teşekrler..
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Black Katana
Strategic Administrator

|
|
| Aslıda Samet ve Erkan'nıda buraya çağırmak lazım ortalık iyice şenlenir.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
ftpa333
Gangrel

|
|
| evet ikiside olsa daha cok bilgi edinebilirdik....dunyanın tanıdıgı industrial sitesi idi 4 yıl falan once duzgun bi goth siteymis fakat su an metal turevleri emolar falan derken ozelligini yitirdi yani onların sahibi tutupda goth metali kotulemez cunku bi sitesi var bi is yapıyo...ayrıca klasik bi heavy metal sounduna 2 nota piano eslik edince nası cok ozgun bi muzik ve yasam tarzı olusabilirki bunu aklınız alıyomu...ve ayrıca illa gercekleri savunmam icin album cıkarmamada gerek yok zaten samet bu konularda cok bilgilidir...
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
satanic-dreams
Gangrel

|
|
dedim ya sameti de erkanı da tanıyorum ve bu konuda bilgi kapasitesinide biliyorum ki onlar gibi niceleri var onlar sadece cesaretli olanlar.. ama oda senin gibi düşünüyor ve doğal olarak bu yüzden destekliyorsun bu hakkın ama onunda sabit söylediği şeyler var... yurt dısında yapılan goth festlerde metalin adı bile geçmez diye peki şöyle düşün yine goth fest adı altında yapılan festler de sence elektonik müziğin adı geçiyormu ki indstrial kökünü kazdığında sonucun nereye varacağına dikat et vokal bakımından!! tarih olayı değil tartıştıgımız aslında ama ben derim ki ufak ayrıntıya dikat he eyer bulamassaanız ben size bir yazı hazırlıyacam daha önce baska sitede yayınlamadığım ..
ve gothic metal metalin alt turudur kelimesi resmen gaf tır !! bunu bence savunma müzik kulağıyla düşünerek söyle ve ikisini birleştir..
power speed vea dier türleri gibi değildir sıkı bir gothic meat dinleyicisi sen saedece onu dinlersin ama power dinliosan speed te treash te death te dinlersin bunların değişen şeyleri sabittir çnk ama gothic metal ayrı bir daldır bunları birbirine benzeten müzik kulağında sorun olandır dikkat lütfen..
umuuut sende mi basladın indstrial e hee terör flnda dinliyorsundur sen
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
ftpa333
Gangrel

|
|
Bak goth meal dediigin olayın klasik heavy metalden farkı bi iki piano notası bide sopranolar ve butun gruplar hep birbirinin aynı bunu bi kulturun sonucu olusan bi muzik turu olarak bana sunuyorsan bu kultur metaldir ve benim dedigim gaf degil gercekler...sanırım grupların scream vokallerinin black metalden geldigini belirtmek istedin? ...bir cok grup scream kullanmıyor sadece bazı terror ebm ve noise gruplarında var zaten cıglık atmak insanlık tarihinin basından beri var:)
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
Cybertronic
Nosferatu

|
|
birincisi 17 yıldır dinliyorum demişsin daha yaşın kaç? ikincisi annem babam diosun ki bu fix geyiktir ve hiçbir zaman inanmam, Türkiyedeki müzik olayı metal olsun rock olsun 1999 satanizm olaylarından sonra patlama verdi bunu da herkes biliyor 1997 de kim black metal biliyordu türkiyede? sadece ankarada istanbulda belli bi kitle vardı ozamanlar mp3 yoktu distrolar vardı mektuplaşma vardı zor sıkı albüm bulmalar vardı ki baban annen daha öncesinde olduğuna göre bu zamanın onların zamanında bu olaylar imkansız gibidi türkiyede rock metal yok gibidi ha erkin koray cem karaca gibi rock ile bence alakası olmayan adamların dışında rock denilirse müzik oalrak pink floyd vardır deep purple vardır anadolu rock die türkiyede gezinen saçmalığın rock ile alakasıda yoktur bana göre yani senin annen babanın zamanında rock veya metal türkiyede 0 bile değil eksilerdedi bence çok fazla takıyorsunuz bazı şeyleri kafaya ben bildiğimi söylerim kardeşim goth rock'ta gerçek davul kullanılmıyor biliomusun? sen hiç clan of xymox dinledinmi bildiğin elektronik ama goth rock hatta sisters of mercy de the cure'da bile drum machine vardır, ayrıca post-punk'ta elektronik altyapılıdır, dünyanın bildiği adına festivaller düzenlenen sürekli gothic kültürünün içindeki insanların industrial ebm darkwave synthpop dinlemesi mi yanlış yoksa senin bildiklerin mi tartışılır... bence senin bildiklerin ve bu türkiyedeki insanların bildikleri yanlış. gerçi ben bunu ne kadar söylesemde yinede bildiğinizi dieceğiniz için açıkçası umurumda bile değil. siz tartışın sadece bakmak için girmiştim ama benden bi 3 yaş büyük birinin 17 yıldır rock veya metal dinliyorum demesi bana açıkçası kocaman bi saçmalık geliyor inanmıyorumda zaten bunu görünce birşeyler yazmak istedim hepsi bu. budnan sonra yazmayacağımda zaten gereksiz tartışmalara giripte zamanımı boşa harcamak istemiyorum zaten işim başımdan aşkın siz konuşun ben üretirim konuşmak yerine birşeyler üretip insanlara sunmayı tercih ediyorum hepsi bu. siz konuşmaya devam edin...
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
slipknot666
Gangrel

|
|
| bu gothic metalin gothic kültüryle alakası yok gibime geliyo benimde ama gothic metal elktronik degil bana göre endüstriyel hiç degil sanırım cok dinlemedim ama dinledigim kadarıyla söylüorum.... bide bu anadolu rock saçmalığı demiş yukardaki eleman evet su anda saçmalık ama cem karacayada laf atcak kadar nasıl bir felsefeye sahipsin anlamış diilim diger dediklerin dogru mersindeki satanizm olaylarından sonra metal patladı murat kekilliyle özentilik gelişti falan ama gothic metali yaratan vampirfreaksinde admini degil onlar bu konunun ölçütüde degil tartşışmalarınız biraz anlamsız gibi geliyor bana açıkcaçası
|
|
|
|
_________________ Thoughts of death inside tear me apart from the core of my soul...
anti soad amk
|
|
 |
     |
 |
|
|
Sayfa: 1, 2 Sonraki »
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
| Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında.. |
Metal |
Sözlük |
English |
Blog |
Dizin |
Toplist |
Msn Nickleri |
Biyografiler |
Diskografiler |
Haberler |
Videolar |
Türler |
Etiketler |
Gothic |
Duman6 |
Resim |
Rock
Rock Arsiv -
Sitemap -
Sitemap2 -
Sitemap3 -
Sitemap4 -
Sitemap5 -
Sitemap6 -
Rock Arsiv2
Wap
rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri
Bu sitede yazilan her yazı dogru olmayabilir.
Site icerigi küçükler için sakincali olabilir, bağımlılık yapabilir. 18+ uygundur.
Yazilardan ve konulardan yazarlari sorumludur.
Sitedeki yazıları çalabilirsiniz, gece ayışığına karşı rakı sofralarına malzeme kaynağı yapabilirsiniz,
hatta print edip kitap halinde bastırabilirsiniz. Bizene ?
Birde uygun görmediğiniz başlıkları adminlere veya moderatörlere bildiriniz..
Forum Anasayfa Cookileri Sil