Ana Sayfa  •  Forum  •  Arama  •  Seçenekler  •  Gruplar  •  Hesap Aç  •  Hesabınız  •  Kişisel Mesajlar  •  Yeni Konular  •  İletişim  •  Toplist

•  Radyo  •  Oyunlar  •  Üye Blog  •  Makaleler  •  Şarkı Sözü  •  Player  •  Linkler  •  Seviye  •  Etkinlikler  •  Yönetim  •  Arşiv  •  Oturum Aç
Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
HellLife
Nosferatu
Nosferatu

blank.gif
MesajTarih: 17th Şubat 2007, 23:35  Mesaj konusu:  Metal ve Yaş !
Tek Mesaj
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Güncel bir konuya değinmek istedim.Çoğu arkadaşımız abilerine, ablalarına kısacası büyüklerine "Metal" dediğinde "En geç 5-6 seneye kadar bırakırsın bunu, bu bir gençlik hevesi" cevabını yapıştırıveriyor.Bunu tartışalım biraz.

Gerçekte olaylara bakarsak bu doğru.Çünkü "Metal" denilince akla ilk gelen müzik oluyor.Müzik hevesi de gençlikte dinlenebilen bir olay olduğu için ( müzisyenler dışında ) burada hak verebiliriz.Yaş kemale erince iş, para, çoluk çocuk derdi derken arada kaynayıveriyor bu müzik.Müzisyenlik mesleğini seçenler de ise böyle bir sorun zaten yok, onlar zaten parasını bu yolla kazanıyor.Bizim işimiz "Metal ve Yaş"

Gençlik Metal'e müzik olarak baktığı için bunun kısa sürmesi de kaçınılmaz oluyor ve bir hobi olarak kalıyor.Kalıcı olmuyor, olamıyor.Bunun için ne yapmak gerekir?Metal ve yaş ikilemini aşmak için ne gereklidir?

Bunun cevabı esasında çok açık.Her zaman bahsettiğim gibi, "Metal" e bir hobi olarak bakmazsak bu olayı kolaylıkla çözümleyebiliriz.Metal bir felsefi akım, bir yaşam tarzı olarak çıktı biliyorsunuz.Bunu özümsersek ortada yaş sorunu kalmaz."Bir insan 7sinde ne ise, 77sinde de odur" özdeyişini hepiniz bilirsiniz.İnsan'ın düşünceleri çok zor değişir, kafasına düşünceleri oturmuştur, artık kişiselleşmiştir, bir bireyolmuştur.Yaş ne kadar geçerse geçsin bu düşünceler değişmez.Metal ideolojisi de bu şekildedir.Olaylara düşünsel yaklaşma, basmakalıplara isyan, yanlış aksaklıklara "Hayır" diyebilmektir Metal.Günümüzdeki çoğu gencin yaptığı gibi sadece müziğe odaklanırsak, bu düşünceleri benimsemez isek kendimize asla "Metalci" lafını uydurtamayız.Her insan "Ben Metalciyim" der.Önemli olanın başkalarının düşünceleri olduğunu göremez.Eğer arkadaşların "Ya şu adam gerçekten heavy bi adam, asıl metalci bu işte" diyorsa işte amacına ulaşmıştır o kişi.Buna ulaşmak da kişiin kendi elinde.

Yaş'ı 50 ye gelmiş bir insan hala bu yukarıda saydığım düşünceleri benimseyip bir manowar dinleyebiliyorsa, metallica'dan And Justice For All'daki özgürlük yanlısı cümleleri özümseyebiliyorsa, megadeth'den kill the king'in şarkı sözlerini yorumlayabiliyorsa o zaten "Metal tutkunu" bir insandır.Onun felsefi boyuta kalmış düşüncelerini benimsemiştir.

ÇevrimdışıHellLife kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Rock
turaN tuNa
turaN tuNa

suriname.gif
MesajTarih: 17th Şubat 2007, 23:49  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

13 Yaşından Beri ROck Ve Metal Dinliyorum Bu Günden SOnrada Kopmaya Hiç Niyetim Yok .)

My Love is Black And Death MetaL !

Boğa Cinsiyet:Bay Kedi ÇevrimdışıRock kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etAIMYIMMSNM
Metal
Medusa
Medusa

afghanistan.gif
MesajTarih: 18th Şubat 2007, 11:05  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Eğer gerçek bir metal müzik dinleyicisi ise kişi bunu bırakması çok zordur. Hatta imkansızdır. Tarzı birazcık kayar. Yani kişi black dinliyorsa mesela tarzı ilerleyen senelerde gothiğe dönebilir. Benim 45 yaşında internette tanıştığım bir abim var. O da bana aynı şeyleri söylemişti. Önemli olan; metal müzik kişinin kanına işlemişse onu bırakması asla mümkün değildir. Bırakanlara da demekki özentiymiş derim ne olursa olsun. Benim düşüncem bu şekilde (:

Alayına isyan ölene kadar DOOM !

"turan tuna"

Oğlak Cinsiyet:Bay Keçi GizliMetal kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
Death
Services Admin
Services Admin

norway.gif
MesajTarih: 18th Şubat 2007, 18:49  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

pure melodic brutal scream is black

40 45 ime gelirsem fazla dinleme olanaım olmaz sanırım
olsada şimdiki büyüklerimizin yaptıı gibi yapar grunge dinlerim Happy

ggggg tuşu basmıyo uyuz oldum

Sadece kayıtlı üyeler linkleri görebilir!
kayıt ol veya giriş yap

Boğa Cinsiyet:Bay Sıçan ÇevrimdışıDeath kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etAIMYIMMSNM
BlackMetaListKrieg
Nosferatu
Nosferatu

norway.gif
MesajTarih: 19th Şubat 2007, 22:36  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

12 yaslarinda metal dinlemeye baslasdım suan yas 23 hala dinliyorum 73 oldugundada dinlicem Grin

Kova Cinsiyet:Bay Sıçan ÇevrimdışıBlackMetaListKrieg kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNM
demigod
Ventrue
Ventrue

blank.gif
MesajTarih: 20th Şubat 2007, 17:12  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

5 yaşından beri fiilen metalciyim : ) hala daha long live rock 'n roll diyorum ..demeyede devam edecem bir ara jazz'a sarmıştım..arada hala jazz dinlerim..onuda dinlicem : )

İlahi Komedya - Cehennem

Kova Cinsiyet:Bay Ejderha Çevrimdışıdemigod kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNM
NightCrawLer
Nosferatu
Nosferatu

vietnam.gif
MesajTarih: 28th Şubat 2007, 01:46  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

yaş ilerledikçe insanın sorumlulukları da artıyor.doğal olarak kafalar şişiyor.insanlar rahatlamak için hafif bir müzik dinliyor.kişinin yaşlandıgındaki ruh haliyle alakalı birşey olsa gerek.eğer insan kendini 70inde genç hissediyorsa(bana göre bu insanlar manyak:D) tarzını değiştirmez.

Boğa Cinsiyet:Bay Bufalo ÇevrimdışıNightCrawLer kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNMICQ
ayh
Nosferatu
Nosferatu

blank.gif
MesajTarih: 3rd Mart 2007, 01:39  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

1987 yılından beri dinliyorum daha doğrusu 1987-1995(95 te askere gittim) arası sıkı bir dinleyiciydim. 1996 dan sonra biraz duruldum ama içimdeki o müziğin sevgisini hiç kaybetmedim.Şu an yaşım 36 halen dinliyorum hatta az önce Manowar ın son albümünü dinledim Kings of Metal dinlediğim günlerden pek farklı hissetmedim kendimi...
Ama açık konuşmak gerekirse özellikle Burzum tarzı gruplar + death metal bana eskiden de uzaktı halen uzak

Cinsiyet:Bay  Çevrimdışıayh kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Hobbit
Toreador
Toreador

egypt.gif
MesajTarih: 18th Mart 2007, 14:40  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

ben 7-8 yaşından falanken metal müzikten çok korkuodum garip ama öle çok ürkütücü geliodu bana tabi küçüktüq daha Eeeee ama şuan çok seviorum yaklaşık 4-5 yıldır dinliorum metal müziği ve bırakmaya hiç niyetim yok

Image

Aslan Cinsiyet:Bayan Yılan GizliHobbit kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
BloodRayne
Malkavian
Malkavian

turkey.gif
MesajTarih: 18th Mart 2007, 14:46  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

hehe korkuyomuydun cidden Happy
tam 10 sene olmuş vay beh eskidim valla Grin
ölene kadar da dinliycem

Yengeç Cinsiyet:Bayan Kedi GizliBloodRayne kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Hobbit
Toreador
Toreador

egypt.gif
MesajTarih: 18th Mart 2007, 14:48  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

ehht korkuodum o zamanlar amcam dinliodu metal parçaları hep beni korkutuodu ağlayarak kaçıodum odadan ejeje Eeeee Eeeee

Image

Aslan Cinsiyet:Bayan Yılan GizliHobbit kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
BloodRayne
Malkavian
Malkavian

turkey.gif
MesajTarih: 18th Mart 2007, 14:50  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

vayy amcaya bak brutal vokal falanmıydı o yaş için korkunç bişi o Grin
ailemde hiç yok yaa Cry
kuzenlerim tikky benim bi bölümüde tesettürlü Weebl

Yengeç Cinsiyet:Bayan Kedi GizliBloodRayne kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Hobbit
Toreador
Toreador

egypt.gif
MesajTarih: 18th Mart 2007, 14:53  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

o zamanlar 80'sler zamanı tabi metalin daha patlak verdiği zamanlar amcamda bias manyahtı böle saçları falan uzundu ailede kimse öle diildi bisimde baya tarzmış şimdi anlıorum şuan o halinden eser yoq ejejej Eeeee Eeeee

Image

wampirella
Brujah
Brujah

turkey.gif
MesajTarih: 18th Mart 2007, 15:11  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

vallahaa teyze oğlu amca oğlu metalci küçüklüğümden beri bana şekil vermeye çalışıp durdular ilkzamanlar onlara sinir oluyodum boğasım geliodu özellikle de amca oğlunu, salak saçlarımı kesmişti şekil yapcak aklınca.....şimdiyse ayrılmaz bi ikili haline geldik aramıza kimse giremez...metal müziği bırakmam die düşünüorum sonuçta onla büyüdük sayılır...ama zaman ne gösterir bilinmez...

Yay Cinsiyet:Bayan Ejderha Çevrimdışıwampirella kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
Melancholy
Tremere
Tremere

blank.gif
MesajTarih: 19th Mart 2007, 15:07  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Babamın üniversite yıllarında grubu varmış. Genlerden olsa gerek kendimi bildim bileli sadece metal dinliyorum

Koç Cinsiyet:Bay Domuz ÇevrimdışıMelancholy kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Mesajları göster:      

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
 Rastgele Konular   Cevaplar   Yazar   Gösterim   Son Mesaj 
Yeni mesaj yok Slm Matrock'çılar! Sanırım sitenin ilk indie kızı geldi:D 32 - IndiePixie - 2563 13th Ekim 2008, 16:05
Black Katana Son gönderilen mesajlar
Yeni mesaj yok ayriliktan sonraki ilk 60 sn :D 40 !SoLd3 3491 19th Eylül 2008, 22:31
slipknot666 Son gönderilen mesajlar

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Reklam Alanı
Türkçeyi Koru !

Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında..

Google RSS    Yahoo RSS    Favorileye Ekle   Bloglines RSS    MSN RSS   

Metal | Sözlük | English | Blog | Dizin | Toplist | Msn Nickleri | Biyografiler | Diskografiler | Haberler | Videolar | Türler | Etiketler | Gothic | Duman6 | Resim | Rock
Rock Arsiv - Sitemap - Sitemap2 - Sitemap3 - Sitemap4 - Sitemap5 - Sitemap6 - Rock Arsiv2 Wap

rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri

Rock Resimleri Metal Resimleri Gitar Resimleri Rock Avatarları Gothic Resimleri Rock Nedir? Yabancı Rock Türk Rock Yabancı Rock Grupları Türk Rock Grupları Metal Müzik Grupları Türk Metal Grupları Rock Müzik Tarihi Rock Müzik indir Metal Müzik Türleri Rock Müzik Türleri Emo Emo Rock Emo Nedir? Türk - Yabancı Rock Biyografiler Punk - Ska Biyografiler Heavy - Power - Thrash Biyografiler Gothic - Doom Biyografiler Black - Death Biyografiler Amatör Grup Biyografiler Diğer Biyografiler

Forum Anasayfa
Cookileri Sil