| Yazar |
Mesaj |
HellLife
Nosferatu

|
|
Güncel bir konuya değinmek istedim.Çoğu arkadaşımız abilerine, ablalarına kısacası büyüklerine "Metal" dediğinde "En geç 5-6 seneye kadar bırakırsın bunu, bu bir gençlik hevesi" cevabını yapıştırıveriyor.Bunu tartışalım biraz.
Gerçekte olaylara bakarsak bu doğru.Çünkü "Metal" denilince akla ilk gelen müzik oluyor.Müzik hevesi de gençlikte dinlenebilen bir olay olduğu için ( müzisyenler dışında ) burada hak verebiliriz.Yaş kemale erince iş, para, çoluk çocuk derdi derken arada kaynayıveriyor bu müzik.Müzisyenlik mesleğini seçenler de ise böyle bir sorun zaten yok, onlar zaten parasını bu yolla kazanıyor.Bizim işimiz "Metal ve Yaş"
Gençlik Metal'e müzik olarak baktığı için bunun kısa sürmesi de kaçınılmaz oluyor ve bir hobi olarak kalıyor.Kalıcı olmuyor, olamıyor.Bunun için ne yapmak gerekir?Metal ve yaş ikilemini aşmak için ne gereklidir?
Bunun cevabı esasında çok açık.Her zaman bahsettiğim gibi, "Metal" e bir hobi olarak bakmazsak bu olayı kolaylıkla çözümleyebiliriz.Metal bir felsefi akım, bir yaşam tarzı olarak çıktı biliyorsunuz.Bunu özümsersek ortada yaş sorunu kalmaz."Bir insan 7sinde ne ise, 77sinde de odur" özdeyişini hepiniz bilirsiniz.İnsan'ın düşünceleri çok zor değişir, kafasına düşünceleri oturmuştur, artık kişiselleşmiştir, bir bireyolmuştur.Yaş ne kadar geçerse geçsin bu düşünceler değişmez.Metal ideolojisi de bu şekildedir.Olaylara düşünsel yaklaşma, basmakalıplara isyan, yanlış aksaklıklara "Hayır" diyebilmektir Metal.Günümüzdeki çoğu gencin yaptığı gibi sadece müziğe odaklanırsak, bu düşünceleri benimsemez isek kendimize asla "Metalci" lafını uydurtamayız.Her insan "Ben Metalciyim" der.Önemli olanın başkalarının düşünceleri olduğunu göremez.Eğer arkadaşların "Ya şu adam gerçekten heavy bi adam, asıl metalci bu işte" diyorsa işte amacına ulaşmıştır o kişi.Buna ulaşmak da kişiin kendi elinde.
Yaş'ı 50 ye gelmiş bir insan hala bu yukarıda saydığım düşünceleri benimseyip bir manowar dinleyebiliyorsa, metallica'dan And Justice For All'daki özgürlük yanlısı cümleleri özümseyebiliyorsa, megadeth'den kill the king'in şarkı sözlerini yorumlayabiliyorsa o zaten "Metal tutkunu" bir insandır.Onun felsefi boyuta kalmış düşüncelerini benimsemiştir.
|
|
|
|

|
|
| |
    |
 |
Rock
turaN tuNa

|
|
13 Yaşından Beri ROck Ve Metal Dinliyorum Bu Günden SOnrada Kopmaya Hiç Niyetim Yok .)
My Love is Black And Death MetaL !
|
|
|
|
_________________ admin (at) matrock.net
|
|
 |
         |
 |
Metal
Medusa

|
|
Eğer gerçek bir metal müzik dinleyicisi ise kişi bunu bırakması çok zordur. Hatta imkansızdır. Tarzı birazcık kayar. Yani kişi black dinliyorsa mesela tarzı ilerleyen senelerde gothiğe dönebilir. Benim 45 yaşında internette tanıştığım bir abim var. O da bana aynı şeyleri söylemişti. Önemli olan; metal müzik kişinin kanına işlemişse onu bırakması asla mümkün değildir. Bırakanlara da demekki özentiymiş derim ne olursa olsun. Benim düşüncem bu şekilde (:
Alayına isyan ölene kadar DOOM !
|
|
|
|
_________________ Bize değil kendine yaptın. Dostum dedin Düşmanımız oldun. Bize değil kendine yaptın. Bizi değil kendini yaktın..
"turan tuna"
|
|
 |
     |
 |
Death
Services Admin

|
|
pure melodic brutal scream is black
40 45 ime gelirsem fazla dinleme olanaım olmaz sanırım
olsada şimdiki büyüklerimizin yaptıı gibi yapar grunge dinlerim
ggggg tuşu basmıyo uyuz oldum
|
|
|
|
         |
 |
BlackMetaListKrieg
Nosferatu

|
|
12 yaslarinda metal dinlemeye baslasdım suan yas 23 hala dinliyorum 73 oldugundada dinlicem
|
|
|
|
      |
 |
demigod
Ventrue

|
|
| 5 yaşından beri fiilen metalciyim : ) hala daha long live rock 'n roll diyorum ..demeyede devam edecem bir ara jazz'a sarmıştım..arada hala jazz dinlerim..onuda dinlicem : )
|
|
|
|
_________________ Benden önce herşey sonsuzdu
Sonsuza dek süreceğim bende
İçeri girenler dışarıda bırakın her umudu
İlahi Komedya - Cehennem
|
|
 |
      |
 |
NightCrawLer
Nosferatu

|
|
| yaş ilerledikçe insanın sorumlulukları da artıyor.doğal olarak kafalar şişiyor.insanlar rahatlamak için hafif bir müzik dinliyor.kişinin yaşlandıgındaki ruh haliyle alakalı birşey olsa gerek.eğer insan kendini 70inde genç hissediyorsa(bana göre bu insanlar manyak:D) tarzını değiştirmez.
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
ayh
Nosferatu

|
|
1987 yılından beri dinliyorum daha doğrusu 1987-1995(95 te askere gittim) arası sıkı bir dinleyiciydim. 1996 dan sonra biraz duruldum ama içimdeki o müziğin sevgisini hiç kaybetmedim.Şu an yaşım 36 halen dinliyorum hatta az önce Manowar ın son albümünü dinledim Kings of Metal dinlediğim günlerden pek farklı hissetmedim kendimi...
Ama açık konuşmak gerekirse özellikle Burzum tarzı gruplar + death metal bana eskiden de uzaktı halen uzak
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
Hobbit
Toreador

|
|
ben 7-8 yaşından falanken metal müzikten çok korkuodum garip ama öle çok ürkütücü geliodu bana tabi küçüktüq daha ama şuan çok seviorum yaklaşık 4-5 yıldır dinliorum metal müziği ve bırakmaya hiç niyetim yok
|
|
|
|
_________________ hissediorum hep bi yerlerdn izliyo beni...
|
|
 |
    |
 |
BloodRayne
Malkavian

|
|
hehe korkuyomuydun cidden
tam 10 sene olmuş vay beh eskidim valla
ölene kadar da dinliycem
|
|
|
|
_________________ Aşk ve nefret arasında ince bir çizgi yoktur, aşkla nefret arasında iki kişinin ördüğü, adım başı silahlı askerlerin bulunduğu bir Çin Seddi vardır...
|
|
 |
    |
 |
Hobbit
Toreador

|
|
ehht korkuodum o zamanlar amcam dinliodu metal parçaları hep beni korkutuodu ağlayarak kaçıodum odadan ejeje
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
BloodRayne
Malkavian

|
|
vayy amcaya bak brutal vokal falanmıydı o yaş için korkunç bişi o
ailemde hiç yok yaa
kuzenlerim tikky benim bi bölümüde tesettürlü
|
|
|
|
_________________ Aşk ve nefret arasında ince bir çizgi yoktur, aşkla nefret arasında iki kişinin ördüğü, adım başı silahlı askerlerin bulunduğu bir Çin Seddi vardır...
|
|
 |
    |
 |
Hobbit
Toreador

|
|
o zamanlar 80'sler zamanı tabi metalin daha patlak verdiği zamanlar amcamda bias manyahtı böle saçları falan uzundu ailede kimse öle diildi bisimde baya tarzmış şimdi anlıorum şuan o halinden eser yoq ejejej
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
wampirella
Brujah

|
|
| vallahaa teyze oğlu amca oğlu metalci küçüklüğümden beri bana şekil vermeye çalışıp durdular ilkzamanlar onlara sinir oluyodum boğasım geliodu özellikle de amca oğlunu, salak saçlarımı kesmişti şekil yapcak aklınca.....şimdiyse ayrılmaz bi ikili haline geldik aramıza kimse giremez...metal müziği bırakmam die düşünüorum sonuçta onla büyüdük sayılır...ama zaman ne gösterir bilinmez...
|
|
|
|
     |
 |
Melancholy
Tremere

|
|
| Babamın üniversite yıllarında grubu varmış. Genlerden olsa gerek kendimi bildim bileli sadece metal dinliyorum
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5 Sonraki »
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
| Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında.. |
Metal |
Sözlük |
English |
Blog |
Dizin |
Toplist |
Msn Nickleri |
Biyografiler |
Diskografiler |
Haberler |
Videolar |
Türler |
Etiketler |
Gothic |
Duman6 |
Resim |
Rock
Rock Arsiv -
Sitemap -
Sitemap2 -
Sitemap3 -
Sitemap4 -
Sitemap5 -
Sitemap6 -
Rock Arsiv2
Wap
rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri
Rock Resimleri
Metal Resimleri
Gitar Resimleri
Rock Avatarları
Gothic Resimleri
Rock Nedir?
Yabancı Rock
Türk Rock
Yabancı Rock Grupları
Türk Rock Grupları
Metal Müzik Grupları
Türk Metal Grupları
Rock Müzik Tarihi
Rock Müzik indir
Metal Müzik Türleri
Rock Müzik Türleri
Emo
Emo Rock
Emo Nedir?
Türk - Yabancı Rock Biyografiler
Punk - Ska Biyografiler
Heavy - Power - Thrash Biyografiler
Gothic - Doom Biyografiler
Black - Death Biyografiler
Amatör Grup Biyografiler
Diğer Biyografiler
Bu sitede yazilan her yazı dogru olmayabilir.
Site icerigi küçükler için sakincali olabilir, bağımlılık yapabilir. 18+ uygundur.
Yazilardan ve konulardan yazarlari sorumludur.
Sitedeki yazıları çalabilirsiniz, gece ayışığına karşı rakı sofralarına malzeme kaynağı yapabilirsiniz,
hatta print edip kitap halinde bastırabilirsiniz. Bizene ?
Birde uygun görmediğiniz başlıkları adminlere veya moderatörlere bildiriniz..
Forum Anasayfa Cookileri Sil