| Yazar |
Mesaj |
wampirella
Brujah

|
|
Wampirella(elif)=sizi dinleyenler mutlaka biliyorlardır ama bilmeyenler için grup elemanlarınızı tanıtır mısınız?
Nitro=Grup elemanlarımız Gitarda Emre Manav, vokalde Erdem Çapar, bas gitarda Burak Özgüney ve davulda Orçun Baş’tan oluşmakta.
Wampirella(elif)=Grubun kuruluş hikâyesini kısaca anlatır mısın bizlere? Nitro ismi nereden geliyor?
Nitro=Grubun çok fantastik bir kuruluş hikayesi yok aslında. Emre ile Erdem tanışıp gaza gelip grup kurmaya karar veriyorlar. Daha sonrasında Erdem’in çok eski arkadaşı Burak gruba dahil oldu. Davulu ilk başta arkadaşlar falan çaldı, daha sonra MORIBUND OBLIVION’dan Fatih 1.5 yıl kadar grupla çaldı. Ardından da davulcumuz Orçun’u bulduk. Konserlere devam ediyoruz. Grubun ismine gelince, önceden LUCY FEAR ismini kullanıyorduk, hatta bu isimle biri SEPULTURA’nın ön grubu olmak üzere 2 konser verdik. Fakat, aynı isimde faal bir yabancı grup olduğu için ismimizi değiştirmeye karar verdik. Türkçe İngilizce uyumlu bir isim araştırıyorduk, o sırada Erdem’in üstündeki t-shirtte yazan NITRO ismi ilgimizi çekti, araştırdık aynı isimde faal bir grup olmayınca ismimizi NITRO yapmaya karar verdik. Grubun içindeki enerjiyi, gazı iyi temsil ettiğini düşünüyoruz.
Wampirella(elif)=Kuruluşundan bu yana grubunuzda kimler çalmaya devam ediyor? Şu anki kadro koşullara göre sizce yeterli mi?
Nitro=Yukarıda bahsettiğimiz gibi Emre, Erdem ve Burak baştan beri bir arada zaten. Orçun da gruba hem müzik olarak hem de arkadaşlık olayında çok kolay uyum sağladı. Kadronun şu anki halinden çok memnunuz, hem birbirimizle olan uyumumuz, hem de arkadaşlığımız çok ileri seviyede. Provalarda bazen doğaçlama takıldığımızda herkes birbirinin sonradan ne yapacağını hissettiğinden daha yaratıcı olabiliyoruz.
Wampirella(elif)=Beste veya söz yazarken nelerden etkileniyorsunuz? Sözleri kim yazıyor? Merak edilen, Anlatılan bir hikâyesi var mı?
Nitro=Besteler genelde Emre ve Burak’ın getirdiği melodiler ve riffler üzerine kurulu. Ama düzenlemelerinde herkesin müdahalesi oluyor. Sözleri Erdem yazıyor. Sözlerin ortak yanı pek olmuyor. Politik konular da olabiliyor, bireysel mevzular da. Örneğin “Suicide Trip” savaşmak üzere başka ülkelere gönderilen askerlerle ilgili. Savaşları çıkartanların değil de savaşmak zorunda olanların başka yerlere gitmesinin gereksizliğinden bahsediyoruz. “Ben de Seni” ise daha çok bireysel ilişkiler üzerine. Size küfredene de “seni seviyorum” diyene de aynı cevabı verebilirsiniz: Ben de Seni!
Wampirella(elif)=Size müzik yapma ilhamını veren gruplar hangileri? Genel olarak dinlediğiniz, beğendiğiniz gruplar kimlerdir?
Nitro=Genel anlamda çok alakasız şeyleri dinler ve severiz ama müzik yapmakta örnek aldığımız gruplar MISFITS, RAMONES, DISCHARGE, SEPULTURA, ZEKE, NAPALM DEATH gibi gruplar. Hem sert hem de sade gruplar yani
Wampirella(elif)=barısarock’ta da yer aldınız. Neler düşünüyorsunuz izlenimleriniz nelerdi?
Nitro=Bugüne dek verdiğimiz en iyi konser olduğunu düşünüyoruz. Erken saatte çaldığımız için çok korkuyorduk az insana çalacağız diye fakat hiç beklemediğimiz bir şey oldu ve büyük bir kalabalığa çaldık. Bizim için güzel bir sürpriz oldu! Gelen ve bizimle azan herkese çok teşekkürler.
Wampirella(elif)=peki dinleyicilerinizden aldığınız tepkiler nasıldı?
Nitro=Barışarock’takileri soruyorsan, biz böyle tepki beklemiyorduk, bir saniye bile yerinde durmayan bir seyirci vardı karşımızda. Onlardan aldığımız enerjiyle biz de coştukça coştuk. Sahneden indikten sonra yerlere yığıldık resmen. Yaşlı adamlarız biz, yapmayın öyle şeyler
Wampirella(elif)=2006 da "We Sold Our Souls For Punk Metal" adlı demoyu yapmışsınız. Bu sizi ne kadar tatmin etti. Dinleyicilerinizin tepkileri nelerdi ve son olarak albüm yapmayı düşünüyor musunuz?
Nitro=Demoyu biz kendi zevkimiz için yapmıştık. Bir deneme kaydı yapmıştık, beklediğimizden iyi olunca bazı bölümlerini yeniden kaydedip demo olarak çıkardık, çok sayıda basmadık. İsteyen alsın, isteyen mp3 olarak indirsin istedik. Çünkü ilk amacımız insanlara ulaşmaktı, bunu az da olsa başardık. Gelen tepkiler genelde olumluydu, en azından daha demo ile ilgili bir küfür mesajı almadık!!! Albüm düşünüyoruz ama ne zaman, ne şartlarda olur bilemiyoruz.
Wampirella(elif)=Fanzim,webzin,dergi gibi belli başlı ürünlerde neler dikkatinizi çekiyor? Yerli gruplara yeterince destek veriliyor mu yoksa dergi ya da webzine yabancı grup pazarında yok olup gidiyor mu?
Nitro=Yerli gruplara yeteri kadar yer verildiğine inanıyoruz. Eksiklik varsa bizce bu webzin, fanzinlerin hatasından çok gruplarımızın hatası. Çünkü, ülkemiz gruplarının büyük çoğunluğu kendini tanıtmaya çaba harcamıyor. Halbuki, tanıtım üretim kadar önemli birşey.
Wampirella(elif)=Türk gruplar genelde İngilizce sözler söylemeyi tercih ediyorlar dinlediğim kadarıyla sizde öyle bunun belli başlı bir sebebi var mı?
Nitro=Önümüzde Türkçe örneğin pek olmaması olabilir. Ama bence çok kafaya takılması gereken bir konu değil çünkü başka ülkelerde böyle muhabbetler pek olmuyor. ROTTING CHRIST’in kaç Yunanca şarkısı var? Veya KREATOR’ın kaç Almanca şarkısı var?
Wampirella(elif)=Avrupa’daki Metal Müzik Anlayışı İle Türkiye’deki Metal Müzik Anlayışı Arasındaki Farklar Sizce neler?
Nitro=Ciddiyet. Onun haricinde fazla bir fark yok.
Wampirella(elif)=Şimdi dinleyicilerinizin merak ettiği soruya geçelim yeni projelerinizden bahseder misiniz, Nitro ’dan ne gibi sürprizler bekliyor bizi?
Nitro=Burada söylersek ne sürprizi kalır ki?
Wampirella(elif)=dinleyicileriniz günlük yaşamınızı da merak ediyorlar, bize kısaca özet geçebilir misiniz, neler yapıyorsunuz?
Nitro=Çok da orijinal hayatlarımız yok. Hepimizin işi var, gücü var, onlarla uğraşıyoruz. İşlerimiz hakkında çok bilgi vermesek? Utanılacak işler yapıyoruz Burak genelevde piyanist olmak istiyordu, beceremedi
Wampirella(elif)=matrock.net hakkında düşüncelerinizi alabilir miyiz?
Nitro=Ne yalan söyleyeylim ,daha önce duymamıştık, röportaj teklifi geldiğinde biraz inceleme fırsatı bulduk. İçerik olarak bir hayli güzel ama sıkı bir tanıtım yapmanız gerekiyor diye düşünüyoruz.
Wampirella(elif)=Bu röportajda bize zaman ayırdığınız için Matrock.Net olarak çok teşekkür ederiz.Son sözlerinizi alalım belki gözümüzden kaçırdığımız sizin eklemek istediğiniz bir şeyler vardır?
Nitro=Biz de sizlere teşekkür ederiz, şimdilik ekleyecek pek bir şeyimiz yok, biz az laf çok iş grubuyuz Destekleriniz için çok teşekkürler!!!
iletişim = ve
|
|
|
|
     |
 |
Prophecy
Medusa

|
|
| Ellerine sağlık kankam benim.. Harika ve çok keyifli bi röportaj olmuş ellerine sağlık...
|
|
|
|
_________________ srhn // fyz
|
|
 |
      |
 |
wampirella
Brujah

|
|
| saol kankam Nitro grubuna saygılar gerçekten okuyunca gülümseten bir röportaj oldu başarıların devamı dileğiyle =)
|
|
|
|
     |
 |
matrock
Gangrel

|
|
seni seviyorum” diyene de aynı cevabı verebilirsiniz: Ben de Seni! tabi o sarkıda ki bende seni dersen seni seviorm diene biraz tırsıncc olur:)
cok iyi bi grup iyi biere gelecektir!.güzelde bi ropartaj ! nitro grubuna basarılar
|
|
|
|
_________________ MSN:matrock@matrock.net
|
|
 |
     |
 |
Metal
Medusa

|
|
| Güzel bir röpörtaj olmuş, sana ve gruba çok teşekkürler ((:
|
|
|
|
_________________ Bize değil kendine yaptın. Dostum dedin Düşmanımız oldun. Bize değil kendine yaptın. Bizi değil kendini yaktın..
"turan tuna"
|
|
 |
     |
 |
wampirella
Brujah

|
|
| ricaederim arkadasım sadece siz okuyun biraz daha bilgi kazanın grubu sevin tanıyın diye =)
|
|
|
|
     |
 |
Akhyls
Brujah

|
|
| çok güzel bir röportaj olmuş.Okurken baya keyif aldım.Emeğine sağlık..
|
|
|
|
_________________ No ONe EveR diED foR mY siNs iN heLL !!!
RuNNiNg awaY Fr0m Pa!n WheN I HavE V!cT!m!zeD !!!
Yapma be Azrail, Mario'nun bile 3 canı var . . (:
|
|
|
    |
 |
Rock
turaN tuNa

|
|
| Röpörtaj çok güzel olmus grup çok iyi işler başarıyor.
|
|
|
|
_________________ admin (at) matrock.net
|
|
 |
         |
 |
sensorium
Brujah

|
|
gerçekten çok güzel olmuş özellikle o işleri hakkındaki bölüme çok güldüm
|
|
|
|
_________________ neresindeyim ben aslımın hayatın..kadınlığın..
korkuyorum kendimden..
sebepsizim..tepkisizim
çelişkim kendi içimde...
|
|
 |
      |
 |
MyCheMicalRoManCe

Gangrel

|
|
|
_________________ WeLcome To Join The BlacK ParadE
"Bir insanın ölüm ve yaşamına karar verebilme gücünden daha büyük ne olabilir ki?""
|
|
 |
       |
 |
|
|
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
| Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında.. |
Metal |
Sözlük |
English |
Blog |
Dizin |
Toplist |
Msn Nickleri |
Biyografiler |
Diskografiler |
Haberler |
Videolar |
Türler |
Etiketler |
Gothic |
Duman6 |
Resim |
Rock
Rock Arsiv -
Sitemap -
Sitemap2 -
Sitemap3 -
Sitemap4 -
Sitemap5 -
Sitemap6 -
Rock Arsiv2
Wap
rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri
Rock Resimleri
Metal Resimleri
Gitar Resimleri
Rock Avatarları
Gothic Resimleri
Rock Nedir?
Yabancı Rock
Türk Rock
Yabancı Rock Grupları
Türk Rock Grupları
Metal Müzik Grupları
Türk Metal Grupları
Rock Müzik Tarihi
Rock Müzik indir
Metal Müzik Türleri
Rock Müzik Türleri
Emo
Emo Rock
Emo Nedir?
Türk - Yabancı Rock Biyografiler
Punk - Ska Biyografiler
Heavy - Power - Thrash Biyografiler
Gothic - Doom Biyografiler
Black - Death Biyografiler
Amatör Grup Biyografiler
Diğer Biyografiler
Bu sitede yazilan her yazı dogru olmayabilir.
Site icerigi küçükler için sakincali olabilir, bağımlılık yapabilir. 18+ uygundur.
Yazilardan ve konulardan yazarlari sorumludur.
Sitedeki yazıları çalabilirsiniz, gece ayışığına karşı rakı sofralarına malzeme kaynağı yapabilirsiniz,
hatta print edip kitap halinde bastırabilirsiniz. Bizene ?
Birde uygun görmediğiniz başlıkları adminlere veya moderatörlere bildiriniz..
Forum Anasayfa Cookileri Sil