| Yazar |
Mesaj |
Demonas
Medusa

|
|
Nu-Metal (nü-metal olarak da bilinir) bir müzik tarzıdır. 1990'lı yılların başında ortaya çıkmıştır. Alternatif Metal türünün daha da değişime uğramasıyla ortaya çıkmıştır. Zaman zaman rap müzik türü ile de birleştirildiği görülmüştür. Vokaller diğer türlere göre daha hızlı ve gene bazı türlere göre daha azdır (istisnalar hariç). Ayrıca gitar hızlı ve daha punk'a yakın bir tarzda çalınır. Bateri çok hızlı ve net bir ses vermelidir. Nu metal'de vazgeçilmezlerden biri de Turn Table'da yapılan efektlerdir. Genellikle vokalle oynamalar yapılır. Nu metal tarzı müzikler her zaman tartışma konusu olmuştur. Buna verilebilecek en iyi örnek Slipknot'tır. Kısacası Nu metal Punk gibi nerede ne yapacağı belli olmayan ama metal kadar ağır rap kadar da hızlı bir müziktir.
bazı nu metal grupları
12 Stones
30 Seconds To Mars
Breaking Benjamin
Coal Chamber
Deftones
Disturbed
Drowning Pool
Fuel
ill Nino
Kittie
Korn (KoЯn)
Linea 77
Limp Bizkit
Linkin Park
Pleymo
P.O.D.
Mudvayne
Mushroomhead
Reveille
Sevendust
Slipknot
Skinlab
Türkiye'de
Çilekeş
Dejavu
Dorian
maNga
|
|
|
|
_________________ Bu Dilden Firar Eden Her Söz Yaydan Çıkmış Ok Gibi...
|
|
 |
       |
 |
Mr.Crowley
Malkavian

|
|
| sevmediğim bir tür hatta metal gözünde bile görmem de, Soulfly'ın 'prophecy' diye bi şarkısını dinlemiştim. thrash'dır bu herhalde diye düşünmüştüm. nu-metal içinde göstermişsin kafam karıştı biraz neyse ben yanlış düşündüm herhalde
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Lamia
Toreador

|
|
Severimmm
Hemde çok
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
deathcomp
Gangrel

|
|
| Mr.Crowley demiş ki: | | sevmediğim bir tür hatta metal gözünde bile görmem de, Soulfly'ın 'prophecy' diye bi şarkısını dinlemiştim. thrash'dır bu herhalde diye düşünmüştüm. nu-metal içinde göstermişsin kafam karıştı biraz neyse ben yanlış düşündüm herhalde |
soulfly yapı olarak hardcore'a daha yakın,thrashten bağlarını koparmış sayılır.Son albümü tamamen hardcore zaten...
|
|
|
|
_________________ Long Live Heavy Metal!!
|
|
 |
      |
 |
demon.of.hill
Misafir

|
|
| paylaşım için tşk..güsel bi metal türü bencee..
|
|
|
|
|
|
| |
|
 |
Akhyls
Brujah

|
|
| sadece slipknot dinlerim.onun dışındakileri sevmiyorum..slipknot da ; tarzı daha farklı geldiği için..istisna yani.ama genele vuracak olursam nu metalden pek hoşlanmıyorum
|
|
|
|
_________________ No ONe EveR diED foR mY siNs iN heLL !!!
RuNNiNg awaY Fr0m Pa!n WheN I HavE V!cT!m!zeD !!!
Yapma be Azrail, Mario'nun bile 3 canı var . . (:
|
|
|
    |
 |
gilthoniel
Nosferatu

|
|
| cok elenceli we hoş bi tür bnce deftones de enn i nu metal yapan gruptur bncee
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Hateful-Bassist
Nosferatu

|
|
| ya abi diğerleri neyse de Incubus ve Linkinpark resmen softrock müzik yapıyolar ya nu-metalle alakaları yok ama slipknot dersen onun yeri apayrı gayet sert müzik yapıyolar bence
|
|
|
|
       |
 |
AssAssiN
Ventrue

|
|
| bende aslında bu tazrı sevmem ama aralrında gerçekten nu metal die dinlememezlik etmediğim bi kaç grup var :12 Stones Guano Apes Staind ve tabiki KURBAN...
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
Lars_Ulrich
Nosferatu

|
|
abi kurban filan bu kategoriye nasıl girer yaa :S saçmalamayın arkadaşlar sonra dorian bunlar alternative rock'ın sağlam isimleri .oldu olucak pentagramıda alın tam olsun
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
AssAssiN
Ventrue

|
|
| ya evet aslında doğru kurban ve dorian bu katagoride bi tuhaf olmuş:S
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
just_beautiful
Tzimisce

|
|
| nu-metal fena değil ya..sadece LP itici geiyo biraz:S
|
|
|
|
_________________ $ë¥tañ'Iñ tëk gûñahI MëLëk'ë øLañ a$k'I¥DI o¥$a acIMasI øLMa¥añ MëLëk'Iñ $ë¥tañ'Dañ FarkI ¥øktur..!
|
|
 |
    |
 |
schims
Nosferatu

|
|
| nu metal dinlemektnn hoslandgm bi tur özllikle disturbed,staind,slipknot,papa roach
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Metal
Medusa

|
|
Bu grupların yarısı hardcore (:
İki tür birbirine baya benziyor ama önemli kıstaslar olduğundan karıştırmamak gerekli.
|
|
|
|
_________________ Bize değil kendine yaptın. Dostum dedin Düşmanımız oldun. Bize değil kendine yaptın. Bizi değil kendini yaktın..
"turan tuna"
|
|
 |
     |
 |
guilty_03
Gangrel

|
|
abı chımaıra'nın orada ne ısı war :s ohha sykfd
Chimaira; Lamb of God, Killswitch Engage, Heaven Shall Burn, Caliban, God Forbid gibi grupların başını çektiği Metalcore akımının temsilcilerinden. Müzikal doğrultuları Slayer, Pantera ve In Flames karışımı denilebilir. Bir ucundan Slipknot'ı da andırıyor. Bu benzerlik yüzünden bazı yerlerde nu-metal grubu olarak anılan grubun bu konu hakkındaki açıklaması şöyle:
"People were comparing us to Korn, but we never came from anywhere like that... we grew up on Slayer, Machine Head, Metallica, In Flames... we basically grew up listening to true metal and never really liked any of that nu-metal stuff..." Grup 2004 yılında In Flames'e Soundtrack to Your Escape turnesinde alt grup olarak eşlik etti.
bazı yerlerde heawy denıldıgınıde gormustum .
|
|
|
|
_________________ <<<..silent dance with death..>>>
|
|
 |
      |
 |
|
|
Sayfa: 1, 2, 3, 4 Sonraki »
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
| Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında.. |
Metal |
Sözlük |
English |
Blog |
Dizin |
Toplist |
Msn Nickleri |
Biyografiler |
Diskografiler |
Haberler |
Videolar |
Türler |
Etiketler |
Gothic |
Duman6 |
Resim |
Rock
Rock Arsiv -
Sitemap -
Sitemap2 -
Sitemap3 -
Sitemap4 -
Sitemap5 -
Sitemap6 -
Rock Arsiv2
Wap
rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri
Rock Resimleri
Metal Resimleri
Gitar Resimleri
Rock Avatarları
Gothic Resimleri
Rock Nedir?
Yabancı Rock
Türk Rock
Yabancı Rock Grupları
Türk Rock Grupları
Metal Müzik Grupları
Türk Metal Grupları
Rock Müzik Tarihi
Rock Müzik indir
Metal Müzik Türleri
Rock Müzik Türleri
Emo
Emo Rock
Emo Nedir?
Türk - Yabancı Rock Biyografiler
Punk - Ska Biyografiler
Heavy - Power - Thrash Biyografiler
Gothic - Doom Biyografiler
Black - Death Biyografiler
Amatör Grup Biyografiler
Diğer Biyografiler
Bu sitede yazilan her yazı dogru olmayabilir.
Site icerigi küçükler için sakincali olabilir, bağımlılık yapabilir. 18+ uygundur.
Yazilardan ve konulardan yazarlari sorumludur.
Sitedeki yazıları çalabilirsiniz, gece ayışığına karşı rakı sofralarına malzeme kaynağı yapabilirsiniz,
hatta print edip kitap halinde bastırabilirsiniz. Bizene ?
Birde uygun görmediğiniz başlıkları adminlere veya moderatörlere bildiriniz..
Forum Anasayfa Cookileri Sil