Ana Sayfa  •  Forum  •  Arama  •  Seçenekler  •  Gruplar  •  Hesap Aç  •  Hesabınız  •  Kişisel Mesajlar  •  Yeni Konular  •  İletişim  •  Toplist

•  Radyo  •  Oyunlar  •  Üye Blog  •  Makaleler  •  Şarkı Sözü  •  Player  •  Linkler  •  Seviye  •  Etkinlikler  •  Yönetim  •  Arşiv  •  Oturum Aç
Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
just_beautiful
Tzimisce
Tzimisce

turkey.gif
MesajTarih: 14th Haziran 2007, 18:18  Mesaj konusu:  Piercing
Tek Mesaj
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Image
Piyersing (Ingilizce to pierce „delmek, deşmek“) cildin ve altındaki yağ tabakasının ya da kıkırdağın delinmesi ile takılan halka veya Iğneler ile vücut sanatı ya da kişisel ifade şeklidir.

Materiyeller
Piyersing yapımı için 750'lik altın, Platin, Niyob, Polytetrafluorethylen (PTFE) ya da "tıbbi çelik" gibi metaller kullanılır. Diğer metaller alerji-tehlikesi yüzünden kullanılmazlar.
Tecrübeli Piyersing stüdyoları ilk kez Piyersing isteyen birisi için G23-Titanyum ya da 316L-Implantat-Çeliğinden yapılmış Piyersingler kullanırlar.

Delmek

Piyersing için farklı delik açma aletleri vardır. Bu aletlerin çok titiz bir şekilde dezenfekte olmasına çok önem verilir. Yeterince dezenfekte olmamış aletler iltihaplanmalar meydana getirir. Piyersing deliği deşildikten sonra haftalarca çıkarılmaması gerekir, yoksa iltihaplanma tehlikesi artar.
Piyersing deliği açılmadan evvel alkol, Uyuşturucu ya da Kafein gibi maddelerin alınmaması gerekir. Çünkü bu maddeler kan pelteleşmesini etkileyebilirler.

Piyersing çeşitleri
Kulak Piyersingleri

Helix-Piyersing

Industrial Piyersing

Rook (Piyersing)

Daith

Tragus-Piyersing

Snug.

Conch

Anti-Tragus-Piyersing

Lobe Klasik Küpe deliği (9).

Image
Yüz Piyersingleri

Kaş piyersingi

Nostril piyersing Burunun yan tarafından.

Septum piyersing Burun duvarlarından geçirilmiş piercing.

Bridge (Piyersing) Gözlerin arasında, burunun en üst kısmına takılan Piyersing.

Dil piyersingi

Labret piyersing : Dudağa takılan Piercing.

Medusa piyersing: Üst-dudağın ortasına takılan Piercing.

Madonna piyersing: Çogunlukla kadınlar tarafından seçilen, üst dudağa yandan takılan piyersing.

Yanak piyersingi (cheek piercing): Yanaktan geçirilen piyersing.

Austin Bar: Burunun tam ucundaki kıkırdaktan geçirilen piyersing
Image
Vücut Piyersingleri

<LI>Göğüsucu piyersingi
<LI>Göbekdeliği piyersingi
<LI>Madison piyersingi

Modern Piyersing'in Tarihi

Daha 1975 yılında Los Angeles'ta çoktan modern bir Piercing stüdyosu bulunmuş olsada, günümüzde tanıdığımız asıl modern Piercing'in tarihi 1980'li yıllarda Kaliforniyada, "modern yabaniler" (modern primitives) harekati ile başlar. Bu harekatda bilinçli olarak ilkel kültürlerden ("yabani halklardan") gelenekler alınmıştır. Bu geleneklerin bazıları vücudu şekillendirmektir (Body modification); Vücuda dövmeler yapmak, Piercing ve yara izleri bırakmak, ve hatta kızgın demirlerle dağlamak. 1990'li yılların başlarında bu harekatin izleri neredeyse sadece Sado-Maso kültüründe kalmıştı. Bundan sonra, buradan beri daha medeni bir şekilde genel genç kültüre katılmaya başladı.

Olası tehlikeler

Piercing takma işlemi uzman olmayan kimseler tarafından uygulanırsa birçok riskler ile karşı karşıya kalınılabilir. Örneğin Kulak kıkırdağı iltaaplanabilir, kaş ya da kulak gibi bölgelerde sinirler bölünebilir. Bütün piercinglerde, bölgesel şişiklikler oluşabilir. Bu şişiklikler belli bir zaman sonra tekrar yok olurlar. Özellikle bayanların tercih ettiği Göbekdeliği piercing'in yarattığı şişikliğin tekrar inmesi bazen yarım yıl sürebilir. Anüs bölgesinde yapılan piercing'ler bazen kronik iltaaplanmalar
Image
yaratabilir.
Dil piercing'i ile oynamaktan oluşan diş yıpranması.
Ağıza takılan piercinglerde uzun vadeli hasarlara yol açabilecek bir potansiyel vardır. Örneğin Dil piercing'i belli surat ifadelerinde damağa, diş etine ve bunun altında bulunan Alveolar-kemiğine bastırılır. Bu kemik basınç oluştukça yıpranıp azaldığı için, bunun sonunda dişler dökülmeye başlıyabilir.
Penisin başına takılan Prenz Albert piercingi, eğer 2mm'den daha ince ise deriyi kesebilir. Bunun gibi diger Piercinglerde zora gelince, deriyi kesebilirler. Iltihaplanması hala geçmemiş olan Intim-piercingler cinsel ilişkide, Hepatitis-B ve AIDS gibi cinsel hastalıkların daha kolay yayılmasına yol açabilirler.
Ayrıca -10 dereceden daha büyük soğuklarda, piercing bölgesel donmalara yol acabilir</LI>

[Tr Wikipedia ]

Boğa Cinsiyet:Bayan At Çevrimdışıjust_beautiful kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Akhyls
Brujah
Brujah

blank.gif
MesajTarih: 15th Haziran 2007, 09:56  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

yaptırıcam yaptırıcam evden izin çıkmasını bekliyorum : )
bilgi paylaşımın için saol..bilmek lazım bunları

Yapma be Azrail, Mario'nun bile 3 canı var . . (:

Cinsiyet:Bayan  ÇevrimdışıAkhyls kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Lamia
Toreador
Toreador

turkey.gif
MesajTarih: 15th Haziran 2007, 11:04  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

bnm dudamda vardı kaybettim.. param oLunca yeniden yaptırcam Grin Grin

Koç Cinsiyet:Bayan At ÇevrimdışıLamia kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
Rock
turaN tuNa
turaN tuNa

suriname.gif
MesajTarih: 15th Haziran 2007, 17:17  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

sevmiyorum Bu saatten sonrada sevmicem bu gidişle : )

Boğa Cinsiyet:Bay Kedi ÇevrimdışıRock kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etAIMYIMMSNM
sensorium
Brujah
Brujah

turkey.gif
MesajTarih: 15th Haziran 2007, 17:38  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

çenemde war Cute ewdekilerden habersiz deldirdim işte bide kardeşimle beraber kaşımıza düşünüyoruz ama öncelikle çenemdekini ewdekilerin sindirmesini bekliyorum sonra dewamı gelicek Lol

çelişkim kendi içimde...

Başak Cinsiyet:Bayan Ejderha Çevrimdışısensorium kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
just_beautiful
Tzimisce
Tzimisce

turkey.gif
MesajTarih: 15th Haziran 2007, 19:36  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

ne güsel ailenis izin verio=)

Boğa Cinsiyet:Bayan At Çevrimdışıjust_beautiful kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
mohikanpiri
Uyarı : 1
Malkavian
Malkavian

turkey.gif
MesajTarih: 15th Haziran 2007, 21:18  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

ben çenemi kendim delmiştim yorgan iğnesiyle dişçiden çıkınca dudak uyuşuk bi şekilde ewe gelince taktım iğneyi hiçbişeyde olmamıştı belli bi süre kullandım sora sıkılıp çıkarmıştımm:DGrin

Terazi Cinsiyet:Bay Köpek Çevrimdışımohikanpiri kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
wampirella
Brujah
Brujah

turkey.gif
MesajTarih: 16th Haziran 2007, 14:31  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

yaa evden izin var onları da taktığım yok zaten ama bi cesaret edipte deldiremiorum yaa SadCry

Yay Cinsiyet:Bayan Ejderha Çevrimdışıwampirella kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
just_beautiful
Tzimisce
Tzimisce

turkey.gif
MesajTarih: 16th Haziran 2007, 18:19  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

işte bence herşey paraya bakıo bu piecing işinde..gidicen çok iii biyere hiç bişi olmucak ne şişme ne bişi,ne de hstalık...benim tek korkum bu..:s

Akhyls
Brujah
Brujah

blank.gif
MesajTarih: 16th Haziran 2007, 18:21  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

annemle konuştum neee diye bağırdı Eeeee
nese 18imden sonra bi ayar çekeriz ozaman .D.D.D

Cinsiyet:Bayan  ÇevrimdışıAkhyls kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
just_beautiful
Tzimisce
Tzimisce

turkey.gif
MesajTarih: 16th Haziran 2007, 18:44  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

aaa sen 18 deil misin daha:P=))

Akhyls
Brujah
Brujah

blank.gif
MesajTarih: 16th Haziran 2007, 18:46  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

yooo öyle mi görünüyorum : ))))

DaevaHtfs
Brujah
Brujah

centralafricanrep.gif
MesajTarih: 16th Haziran 2007, 19:19  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

ben de çenemi kendim delmiştim ama benim kafa iyiydi biraz .D şimdi kapandı tabi ki .))

İkizler Cinsiyet:Bay Keçi ÇevrimdışıDaevaHtfs kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
Akhyls
Brujah
Brujah

blank.gif
MesajTarih: 16th Haziran 2007, 21:44  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

kendim uğraşamam uğraşsam da yamuk delerim ondan hiç bulaşmıcam .D

ölümüne_metall
Toreador
Toreador

turkey.gif
MesajTarih: 17th Haziran 2007, 08:17  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

ya ben de istiorum ama bi deldirirsem annem de beni epey bi deler...

Başak Cinsiyet:Bayan At Çevrimdışıölümüne_metall kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Mesajları göster:      

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
 Rastgele Konular   Cevaplar   Yazar   Gösterim   Son Mesaj 
Yeni mesaj yok Slm Matrock'çılar! Sanırım sitenin ilk indie kızı geldi:D 32 - IndiePixie - 2563 13th Ekim 2008, 16:05
Black Katana Son gönderilen mesajlar
Yeni mesaj yok ayriliktan sonraki ilk 60 sn :D 40 !SoLd3 3491 19th Eylül 2008, 22:31
slipknot666 Son gönderilen mesajlar

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Reklam Alanı
Türkçeyi Koru !

Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında..

Google RSS    Yahoo RSS    Favorileye Ekle   Bloglines RSS    MSN RSS   

Metal | Sözlük | English | Blog | Dizin | Toplist | Msn Nickleri | Biyografiler | Diskografiler | Haberler | Videolar | Türler | Etiketler | Gothic | Duman6 | Resim | Rock
Rock Arsiv - Sitemap - Sitemap2 - Sitemap3 - Sitemap4 - Sitemap5 - Sitemap6 - Rock Arsiv2 Wap

rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri

Rock Resimleri Metal Resimleri Gitar Resimleri Rock Avatarları Gothic Resimleri Rock Nedir? Yabancı Rock Türk Rock Yabancı Rock Grupları Türk Rock Grupları Metal Müzik Grupları Türk Metal Grupları Rock Müzik Tarihi Rock Müzik indir Metal Müzik Türleri Rock Müzik Türleri Emo Emo Rock Emo Nedir? Türk - Yabancı Rock Biyografiler Punk - Ska Biyografiler Heavy - Power - Thrash Biyografiler Gothic - Doom Biyografiler Black - Death Biyografiler Amatör Grup Biyografiler Diğer Biyografiler

Forum Anasayfa
Cookileri Sil