| Yazar |
Mesaj |
Rock
turaN tuNa

|
|
Rock bir yaşam felsefesidir. Saç uzatıp rockçı takılmak değildir. Özgür olmak, özgün olmaktır.
Rock müzik, bünyesinde bir çok müzik türünü barındıran bir tür olarak rock and roll’ dan, and roll’un çıkarılmasıyla 1960 ların başında oluştu. Rock müziği oluşturan bu müzikal alt türler de, kendi içlerinde alt türlere ayrılmışlardır. Bu sebepten dolayı rock müziğin tarihini anlatırken, başlangıç noktası olarak rock’n roll dan yola çıkarsak büyük bir hata yapmış oluruz. Çünkü; rock müziğini de içine alan pop müzik türleri bir çok müzikal alt türlerin sentezinden meydana gelmiştir.
|
|
|
|
_________________ admin (at) matrock.net
|
|
 |
         |
 |
gamzeee
Tremere

|
|
| belli bir noktadan sonra bi yaşam biçimi haline gelir.vazgeçilmez bi tutkudur..bagımlılık yapar.. muzıgın ne oldugnu anlatır..farklı pencerelerden dıledıgın gbı bakma sansını verır..ve bırcok muzık turu ortaya cıkararak duygularını ıfade etmesını bılır..bazı kısıler belkı farkedemez ama sısteme ve koyulan katı kurallarada saglam bı gonderme yapar..bencee budur=)
|
|
|
|
_________________ Eger ben kendımı ıyı ve olgun gorseydım bunu bagıra bagıra soylerdım kendını oldugundan farklı gostermek alcak gonulluluk degıl budalalıktır..!
|
|
 |
      |
 |
nibelungs_girl
Nosferatu

|
|
| ahuee aynen ole yasam yasam yasam
|
|
|
|
|
|
| |
     |
 |
mournful
Toreador

|
|
| evet kesinlikle bellı bır noktadan sonra yaşam felsefesi halıne gelıyor katılıyorum..öyle zamanlar olur ki müzikten baska senı rahatlamaz hiç bişi.. vazgecemezsin tuhaftır aslında ama budur..
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
gamzeee
Tremere

|
|
tuhaf deıl mournful ınsan bazen cokuntude oldugunda bı ılaç almak ıster ona guc verıcek,yasama baglıycak,yada kotu dusuncelerını yok edebılıcek..muzıktır o ılac bu ne tur olursa olsun bız suanda rockı ele aldık.ama genel konusursak ınsan ıcın benımsedıgı muzık her zaman ılactır..bu muzıgın sıhrıdır ıste bızım sadece ruhumuza ısleyen bı sıhır
|
|
|
|
_________________ Eger ben kendımı ıyı ve olgun gorseydım bunu bagıra bagıra soylerdım kendını oldugundan farklı gostermek alcak gonulluluk degıl budalalıktır..!
|
|
 |
      |
 |
mournful
Toreador

|
|
| gamzeee demiş ki: | tuhaf deıl mournful ınsan bazen cokuntude oldugunda bı ılaç almak ıster ona guc verıcek,yasama baglıycak,yada kotu dusuncelerını yok edebılıcek..muzıktır o ılac bu ne tur olursa olsun bız suanda rockı ele aldık.ama genel konusursak ınsan ıcın benımsedıgı muzık her zaman ılactır..bu muzıgın sıhrıdır ıste bızım sadece ruhumuza ısleyen bı sıhır |
tesekkürler x) güzel bi özetleme olmus.. sagol..
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Atakan
Nosferatu

|
|
| yeni yeni anlamaya çalıştığım farklı bir müzik türü
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
özgürock
Nosferatu

|
|
| rock hayata karşı özgür bü bakışş ve asi bir ruhun müzüğe yansımasından ibaret güzel ve özel bir müzik türüdür.bnce:)))bi kere alışan bırakamaz...
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
zombi
Süper Moderatör

|
|
Müzik bir çeşit insanın kendini ifade ediş tarzıdır.Doğadaki sesler yardımıyla duygu ve düşünceler aktarılmaya çalışılır müzikte.Bu nedenle huzur verir müzik insana.Çünkü kendi dilinden bir dost edinir dinleyen.Sadece rock müziği bir yaşam felsefesi olarak görmektense rock müziğin yaşam felsefesini kurcalamak daha doğrudur.Çünkü her müzik tarzının kendine ait bir yaşam felsefesi vardır.Farklı tarzda müzik türlerinin ortaya çıkmasının sebebide zaten budur.Görüş farklılıkları.Neden hep aynı tipler dinler bu rock müziği ? Çünkü aynı karaktere sahiptirler ve bu karakterlerini ifade edebilecek en iyi müzik türü onlar için rock müziktir.
Paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
|
_________________ ...mitsel düşüncelerden bunalmış anti sofist bir adam...
zombi@matrock.net
|
|
|
      |
 |
cilekes_huma
Nosferatu

|
|
| bncede tamamen bi yaşam tarzı en kötü olduğum durumlarda bni yaşama bağlayan tek şey rock müzik oldu arkadaşlarımdan almadığım desteği müzikten aldım harbiden büyüleyici bi müzik tarzı hayatı anlamlı kılan tek müzik tarzı
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
white
Gangrel

|
|
| Rock sewdiğini mırıldamak değil haykırmakdır en azından her duygun için bu geçerli hiçbirşeyin senin üstünde egemenlik kurmasına izin werme özgür ol rock bu yüzden bi müzik değil yaşam tarzıdır.
|
|
|
|
_________________ Düşündümde;Bu zamana kadar düşündümde ne oldu yada elime ne geçdi??? BIRAK KENDİNİ YALNIZLIĞA
|
|
 |
      |
 |
EuXiNoS
Nosferatu

|
|
| rock içten gelen asiliğin dışa vurumcu felsefesidir....kendine ait bişeyler bulabileceğin en kapsamlı müzik türüdür....asi bir nefes alıştır rock...dünyaya karşı dik duruştur..ben diyebilmenin müzikal yoludur...
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
özgürock
Nosferatu

|
|
rock müzik ve rock felsefesi tutkununa asi bir duygu ,müthiş bir enerji,hayata sarılma isteği,yenilgiyi kabullenmeme,delilik ve sınırsız özgürlük fırsatı verir...vazgeçilmez bir müzik ve yaşam tarzıdır...
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
c@nLAn@ROCK
Nosferatu

|
|
rock isyandır bence de ! yanlış olan herşeyedizginlenemyen bi başkaldırıdır.Ayrıca özgürliğü sadece beyinde savunmak yetmez ,özgür düşünceyi hayata geçirmektir rock >Dolayısyla geleneksel kafa yapısınd aolup da rock dinleyenlere alabaş diyorum ben ne demem gerekir bilmiyom da özenti safhasını çoktan geçip araştırma yapmaya başladığım vazgeçme niyetinde olmadığım bu ara harıl harıl ders gibi çalıştığım ayrıcalıklı bi müzik türüdür!
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
EnErJiNi HiSsEt
Tremere

|
|
| farklı bir dünya bence....seni rahatlatan ve sıkıntıların olduğunda yanında olan en iyi dostun.....
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|