Ana Sayfa  •  Forum  •  Arama  •  Seçenekler  •  Gruplar  •  Hesap Aç  •  Hesabınız  •  Kişisel Mesajlar  •  Yeni Konular  •  İletişim  •  Toplist

•  Radyo  •  Oyunlar  •  Üye Blog  •  Makaleler  •  Şarkı Sözü  •  İndir  •  Linkler  •  Seviye  •  Etkinlikler  •  Yönetim  •  Arşiv  •  Oturum Aç
Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
spooky_kid
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 7th Kasım 2006, 17:19  Mesaj konusu:  Şebnem Ferah
Tek Mesaj
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

12 Nisan 1972 yılında Yalova'da doğdu. Kırmızı elbiseler giyerek mahallede şarkılar söyleyen Şebnem Ferah'ın müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başlamış. Şebnem'in müzikle tanışmasında ailesinin çok büyük rolü olmuş. İlk okulda enstrüman ve solfej dersleri almaya başlamış. Şebnem'in ailesinde hemen hemen herkes müzikle içiçe ve evin her köşesinde enstrüman olduğu için müzik konusunda bilgili ve hazır olarak atılmış piyasaya.

İlk okul yıllarında mandolin kursu alan Şebnem okul orkestrasında da solistlik yapmış ve bugüne dek hayatını müzikle bağdaştırmış. Liseyi Bursa Gemlik'te "Özel Namık Sözeri Lisesinde " yatılı bir öğrenci olarak okumuş ve bu dönemler Şebnem'in kendisini tanımasına , tek başına ayakta kalmasına yardımcı olmuş.

Şebnem'in okul orkestralarında başlayan bu serüveni daha sonra küçük topluluklarla devam etmiş. Lise zamanlarında " Pegasus " adlı grubuyla beraber çalışan ama kafasında bir kız grubu hayali olan Şebnem , 80'lerin ortasında Bursa'da açılan bir stüdyo sayesinde Sedat abisiyle tanışmış ve bu hayalini 1988 yılında kurduğu "Volvox" grubuyla gerçekleştirmiştir. Müzik uğruna " Odtü Ekonomi " Bölümünü 2. sınıftan terk etmiş ve daha sonra İstanbul'a gelince " İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili Ve Edebiyatı " bölümüne kaydolmuş.

1994 yılında " Volvox " grubunun dağılması sonucu Şebnem Ferah bireysel çalışmalarına başlamış. Rahmetli sanatçımız Onno Tunç ve Sezen Aksu'nun keşfi sonucu Underground ortamdan daha Ferah bir ortama kavuşmuş.

Daha sonra " 15 Kasım 1996 Cumartesi " günü " KADIN " adlı ilk solo albümünü çıkardı. İlk videosunu " Vazgeçtim Dünyadan " adlı parçasına çeken Şebnem , Rock müzik piyasasını yeni bir döneme soktu. Çıkışıyla büyük bir sansasyon yarattı. Gerek kaset satışları gerekse video klibiyle uzun süre listelerde bir numara olarak boy gösterdi. Daha sonraları " Yağmurlar " , " Bu Aşk Fazla Sana " ve " Fırtına " adlı şarkılarına klip çekti. İlk konserini " 04 Nisan 1997 " de " İzmir Ege Üniversitesi " nde verdi ve büyük bir kalabalığa yaklaşık 6000 kişiye unutulmayacak dakikalar yaşattı. İzmir'deki konserin ardından Türkiye'nin çeşitli yerlerinde konserlerine devam etti ve bu konserlerin yanı sıra düzenli bar programları da yaptı.

Tabii ki Şebnem`in yaşadığı çok büyük acılar da oldu. 1998 yılında Ablası Aycan Ferah`ı yitirdi. Üzüntülü bir dönemin ardından 2.5 yıllık bir aradan sonra " 24 Haziran 1999 Perşembe Günü " ikinci albümünün ilk klibi " Bugün " müzik kanallarında boy göstermeye başladı ve tarih " 30 Haziran 1999 Çarşamba " yı gösterdiği zaman " Artık Kısa Cümleler Kuruyorum " adlı ikinci albümünü yine sansasyonlu bir şekilde bizlere sundu. İlk albümünde olduğu gibi ikinci albümünde de İskender Paydaş ve Pentagram ekibiyle çalışan Şebnem yine herkesi üzerine yoğunlaştırdı. Çok samimi sözlerin üzerine sarılmış etkileyici melodiler yine hafızamıza kazınacak ve aklımızdan asla silinmeyeceklerdi. Albümün ikinci videosu " Artık Kısa Cümleler Kuruyorum " şarkısına geldi , klibin yönetmenliğini Hakan Yonat yaptı.

İkinci albümün ardından yine araya uzun bir stüdyo dönemi girdi. Bu arada acılar Şebnem`in peşini bırakmadı. 1999 yılında meydana gelen 17 Ağustos depreminde Babası Ali Ferah`ı yitirdi. Acılarını hafifletmek ve yeni şarkılar üretmek için müziğe daha da sıkı sarılmayı tercih etti. Böylece " 03 Ekim 2001 " tarihinde " Perdeler " adlı üçüncü albümü yayınlandı ve yine büyük beğeni topladı. Bu sefer ki albümde Şebnem , İskender Paydaş ve Pentagram üyeleriyle değil de sahnede birlikte çaldığı müzisyenlerle çalışmıştı. Bu albümden ilk video , albümle aynı adı taşıyan " Perdeler " şarkısına çekildi. Klip, Türkiye standartlarının çok dışında ve oldukça güzel görüntüler barındırıyordu. Bu klipten kısa bir süre sonra " Sigara " şarkısı da , renkli cam da boy göstermeye başladı.

"İki yıl aradan sonra , tarih " 12 Mayıs 2003 Pazartesi Günü " yeni albümünün ilk videosu " Ben Şarkımı Söylerken " müzik kanalarında dönmeye başladı. " 15 Mayıs 2003 Perşembe Günü " " Kelimeler Yetse " adlı muhteşem bir albümle Şebnem tekrar aramıza dönmüş oldu. İlk klibiyle kendinden oldukça söz ettirmeyi ve yine yeniden gündeme oturmayı başardı. Röportajlar , Tv programları derken kendini yoğun bir temponun içinde bulan Şebnem, bu yoğun temponun arasında albümünden 2 şarkıya daha video klip çekti.. Türkiye'nin bir çok şehrinde konserler verdi ve hala vermeye devam ediyor.."

Sessiz sedasız geçen bir yılın ardından, “5 Temmuz 2005 Salı günü” bu defa Tarkan Gözübüyük prodüktörlüğünde 5. albümü “Can Kırıkları”nı yayınlayarak yeniden piyasaya damgasını vuran Şebnem Ferah, ilk klibini de albümle aynı ismi taşıyan şarkısı “Can Kırıkları”na çekti. Son albümlerine oranla sert sounduyla dikkat çeken albümünün, 29 Temmuz 2005 günü Parkorman’da gerçekleşen gala konseriyle yeniden dinleyicilerine kavuşan Şebnem’in yeni albüm konserleri de bu sayede başlamış oldu. Çok geçmeden “Çakıl Taşları”na ikinci video klip geldi. Katıldığı programlarda birçok klip ve konser müjdesi veren Şebnem’in, konser maratonu halen devam etmekte...

Albümlerinin dışında da Şebnem Ferah'ı pek çok farklı çalışmada görmemiz mümkün. Kimi şarkıcıya geri vokalleriyle , kimisiyle düet yaparak onlara eşlik etmiştir. Bunun yanı sıra bir çok sanatçıyla beraber yardım konserleri vererek pek çok faaliyette bulunmuştur..
Geri vokal yaptığı sanatçılar ; Sezen Aksu , Sertab Erener , Levent Yüksel , Nilüfer , Demir Demirkan , Tüzmen , Yaşar Gaga , Ajda Pekkan , Özlem Tekin , Tarkan , Çelik , Teoman , Haluk Levent . Düet yaptığı sanatçılar ; Müzeyyen Senar (Sarı Kurdelem Sarı) , Polad Bülbüloğlu (Gel Ey Seher) , Kargo (Kalamış Parkı) , Teoman (iki yabancı).

Ayrıca Bülent Ortaçgil'e saygı albümünde bir Bülent Ortaçgil klasiği olan " Değirmenler " şarkısını da yorumlamıştır.

Bu çalışmaların dışında ; " Little Mermaid " (Küçük Denizkızı) adlı çizgi filmde seslendirme yapmış ve soundtrackinde bulunan " O Dünyada " isimli şarkıyı seslendirmiştir. Toprak Sergen Ve Aydan Şener'in Oynadığı bir filmde ise , söz ve müziği Demir Demirkan'a ait olan " Ay Işığında Saklıdır " adlı şarkıyı seslendirmiştir.

Çevrimdışıspooky_kid kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
melantroduction
Uyarı : 1
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 7th Kasım 2006, 18:44  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

benden önce dawranıp açmışsın başlığıı :roll: bilgi için saol :roll:

Çevrimdışımelantroduction kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Tixinti
Nosferatu
Nosferatu

MesajTarih: 7th Kasım 2006, 23:32  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

bu kadin icin ölmeye hazir olan kendimle beraber 1 kac kisi daha biliyorum Happy

ÇevrimdışıTixinti kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
melantroduction
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 8th Kasım 2006, 13:15  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Tixinti demiş ki:
bu kadin icin ölmeye hazir olan kendimle beraber 1 kac kisi daha biliyorum Happy

ben ben ben Lol kim ne derse desin ben şeboyu sewiyom ya :roll:

Çevrimdışımelantroduction kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Melancholy
Tremere
Tremere

blank.gif
MesajTarih: 8th Kasım 2006, 13:22  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Rock un boyu küçük yüreği büyük kraliçesi. Ona tapıyorum. Yağmurlar şarkısı ağlamalarıma az eşlik etmemiştir...
Uzun yaşa kraliçem....... Sen bize lazımsın

Koç Cinsiyet:Bay Domuz ÇevrimdışıMelancholy kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
spooky_kid
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 9th Kasım 2006, 10:10  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Melancholy demiş ki:
Rock un boyu küçük yüreği büyük kraliçesi. Ona tapıyorum. Yağmurlar şarkısı ağlamalarıma az eşlik etmemiştir...
Uzun yaşa kraliçem....... Sen bize lazımsın
valla çok duygulandım yaaa :cry: :cry:

Çevrimdışıspooky_kid kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
miSsChE
Elder
Elder

turkey.gif
MesajTarih: 15th Kasım 2006, 22:11  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Tixinti demiş ki:

yaLan sööLedin demek kiiii :x sni sniii....

Terazi Cinsiyet:Bayan Yılan ÇevrimdışımiSsChE kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNM
PiskopaT_PrenseS
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 20th Kasım 2006, 18:26  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

şebnemi canlı dinlemediyseniz çok şey kaçırmıssınız demektir. kesinlikle şebnemin üstüne türkiyede rockcı tanımam özellikle canlı performans yagmurları söylerken yagmurun baslaması süper bi olaydı herkese nasip olmz yani:p

ÇevrimdışıPiskopaT_PrenseS kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
caduuu
Atıldı
Nosferatu
Nosferatu

blank.gif
MesajTarih: 29th Kasım 2006, 01:13  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Benimde CaNLı Performansını Görme Şansım OLdu Hakkatende Pit@ne ya Süper Bi Ses ....

Bu İmza MatRock.Net Yönetimi Tarafından Yazılmıştır..

Yengeç  Kedi Çevrimdışıcaduuu kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
SailormooR
Gangrel
Gangrel

blank.gif
MesajTarih: 5th Aralık 2006, 19:27  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

o herşey çünkü o bir masal prensesi..

ÇevrimdışıSailormooR kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Raiden_Freedom
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 9th Aralık 2006, 22:31  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

ARKADAŞLAR ALINMASIN GÜCENMESİN AMA ŞEBNEM FERAH POST ROCK YAPIYOR BENCE

GizliRaiden_Freedom kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderAIMYIMMSNM
rock&rock
Nosferatu
Nosferatu

MesajTarih: 9th Aralık 2006, 23:01  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

keşke canlı dnleme şansm olsaydı onu çok sewiorm

Çevrimdışırock&rock kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
Akhyls
Brujah
Brujah

blank.gif
MesajTarih: 17th Aralık 2006, 00:16  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

samsuna da geldii..tarzıyla sesiyle onun gibisi yok yaa tapılası bi insan..hangi şarkısını söylesem biri eksik kalır..saymaya gerek yok..onun gibisi yok!!

Yapma be Azrail, Mario'nun bile 3 canı var . . (:

Cinsiyet:Bayan  ÇevrimdışıAkhyls kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Metal
Medusa
Medusa

afghanistan.gif
MesajTarih: 17th Aralık 2006, 10:51  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Valla pek sevmem bi 5-6 şarkısını severim o kadar..

Ama sesine bir diğeceğim yok, sağlam sesi var..

"turan tuna"

Oğlak Cinsiyet:Bay Keçi GizliMetal kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
spooky_kid
Gangrel
Gangrel

MesajTarih: 30th Aralık 2006, 02:04  Mesaj konusu:  (Başlık yok)
Tek Mesaj

Raiden_Freedom demiş ki:
ARKADAŞLAR ALINMASIN GÜCENMESİN AMA ŞEBNEM FERAH POST ROCK YAPIYOR BENCE
????? şunu bi açıklarmısın post rock ne açıkcası ben ilk defa duyuyorum

katılıyorum post rock ne ilk defa duydum açıklama yaparmısın

Mesajları göster:      

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
 Rastgele Konular   Cevaplar   Yazar   Gösterim   Son Mesaj 
Yeni mesaj yok Tiamat-Prey Klip 0 Prophecy 566 7th Kasım 2006, 12:11
Prophecy Son gönderilen mesajlar
Yeni mesaj yok Lacuna Coil Klip 0 Prophecy 564 5th Kasım 2006, 18:21
Prophecy Son gönderilen mesajlar

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Reklam Alanı
Türkçeyi Koru ! -

Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında..

Google RSS    Yahoo RSS    Favorileye Ekle   Bloglines RSS    MSN RSS   

Metal | Sözlük | English | Blog | Dizin | Toplist | Msn Nickleri | Biyografiler | Diskografiler | Haberler | Videolar | Türler | Etiketler | Gothic | Duman6 | Resim | Rock
Rock Arsiv - Sitemap - Sitemap2 - Sitemap3 - Sitemap4 - Sitemap5 - Sitemap6 - Rock Arsiv2

rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri

Rock Resimleri Metal Resimleri Gitar Resimleri Rock Avatarları Gothic Resimleri Rock Nedir? Yabancı Rock Türk Rock Yabancı Rock Grupları Türk Rock Grupları Metal Müzik Grupları Türk Metal Grupları Rock Müzik Tarihi Rock Müzik indir Metal Müzik Türleri Rock Müzik Türleri Emo Emo Rock Emo Nedir? Türk - Yabancı Rock Biyografiler Punk - Ska Biyografiler Heavy - Power - Thrash Biyografiler Gothic - Doom Biyografiler Black - Death Biyografiler Amatör Grup Biyografiler Diğer Biyografiler

Forum Anasayfa
Cookileri Sil