| Yazar |
Mesaj |
Akhyls
Brujah

|
|
Brezilyalı bir death metal grubu Sepultura... Ve tüm dünyaya uzanmış, ismini gittiği, gitmediği her yerde duyurmuş, köklü bir topluluk... Sepultura, Portekizcede mezar anlamına geliyor, ölüm ve yokoluş gibi konularla uğraşan bir müzik türünün temsilcileri için ipucu niteliğinde bir isim bu... İnce düşünülmüş, tıpkı Slayer ya da Venom gibi.
1984’te Belo Horizonte’de Igor - Max Cavalera kardeşlerce kuruldu. Paulo Jnr. ve üç yıl sonra yerini Andreas Kisser’e devredecek Jairo T. de Cavalera kardeşlere eşlik ediyordu. 1985’te yine bir Brezilyalı topluluk Overdose ile birlikte ilk albüm kaydını yapan Sepultura, "Bestial Devastation" isimli, kaliteden yoksun ve dar bir alanda yayılabilen bu çalışmayla dikkatleri üzerine çekemedi. "Morbid Visions", ilk solo denemeleri ertesi sene geldi, "Schizophrenia" ise bir yıl daha bekledi... İkisinde de müzik, dinleyene hız, hırs ve sinirlilik hissettiriyordu. Bunların kökeni ise topluluk üyelerinin daha önceki yaşantılar ve yaşadıkları yerdeki sosyal sıkıntı ve zayıflıklar idi.
Onları farkedip bağrına basan isim ise Monte Conner oldu, 1989’da yapımcı Scott Burns ile Rio’da kaydedilen "Beneath The Remains" ile ülke dışına da adımlarını atmış oldular. Sacred Reich topluluğunun danışmanı Gloria Bujnowski ile 1990’da çaldıkları Dynamo Şenliklerinin düzenlendiği Hollanda’da tanıştılar. Bu tanışma onlar için çok önemliydi, ilişkileri sonucu "Schizophrenia" yeniden raflardaki yerini aldı.
Avrupa ve Amerika’daki başarılara rağmen Sepultura kendi yurdu Brezilya’yı terketmedi. Yine 1990’da Rio’da Rock Şenliklerinde sahne aldılar. 1991’deki "Arise" plak şirketlerinin kısa tarihindeki en yüksek satış rakamlarına ulaştı. Chaos A.D. çalışmaları, topluluğun kendi müziğine olan yaklaşımının değiştiğini ortaya koyuyordu; sanki punkseverlere de bir kapı açılıyordu. Bu tutum özellikle New Model Army’nin parçası "The Hunt"ın yeniden yorumunda öne çıkıyordu.
1994’te Cavalera ikinci işinin, Alex Newport ile Nailbomb adı altında yaptığı kayıt çalışmalarının sonuncunda Point Blank CD’yi yayıma hazırladı. Roots, bir doruk olarak görülüyordu. Onları, aynı yolları dolanıp durmaktan kurtarıp, yaratmaya yönlendiren bir albüm... Brezilya ezgileri de elden geçirilmişti, "Ratamahatta" ve kabilesel "Itsari"de olduğu gibi. Cavalera, 1998’de kendi ismini taşıyan ilk albümü çıkaracak "Soulfly"ı kurmak niyetiyle topluluktan ayrıldığında, tam da 1996’da, zirvede hissettikleri ve hissedildikleri o zamanda, Sepultura’da etkisi uzun sürecek bir soğuk duşa neden oldu.
Amerikalı Derrick Green onun yerine geldiğinde işler biraz daha yoluna girmş gibi gözüküyordu. 1998’in Against albümünde hemen ilk rolünü oynadı. Anayurtları Brezilya’ya dönen topluluk "Nation" çalışmasıyla yeniden yükselişe geçti.
Diskografi
2001
Nation
1998
Against
1997
We Are What We Are
Blood-Rooted
Roots
1996
Third World Chaos
1995
Refuse/ResistEpic
1994
Chaos A.D.
1993
Under Siege
1992
Arise
1991
Dead Embryonic Cel
Arise
Schizophrenia
1990
Beneath The Remains
1989
Beneath The Remains
Schizophrenia
1987
Morbid Visions/Bestial Devastation
alıntıdır.........
|
|
|
|
_________________ No ONe EveR diED foR mY siNs iN heLL !!!
RuNNiNg awaY Fr0m Pa!n WheN I HavE V!cT!m!zeD !!!
Yapma be Azrail, Mario'nun bile 3 canı var . . (:
En son Akhyls tarafından 23rd Nisan 2007, 19:32 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
|
|
|
    |
 |
Melancholy

Tremere

|
|
| Cavalera kardeşlerin ayrılması açıkçası beni üzmüştü vaktinde bu gruptan hayır gelmez diyordum artık içimden ama sonuç olarak kaliteli müziklerini hafif tarz değişiklikleriyle sürdürmeleri benim onlardan kopmamamı sağladı. Cavalera kardeşlerin gruptan ayrılma sebebi de gruptan bi elemanın Max Cavalera!nın karısıyla yatmak istemesiymiş.
|
|
|
|
_________________ Born To Be Wild
|
|
 |
    |
 |
Akhyls
Brujah

|
|
baya kötü olmuş : )
bu grubu çok sewiyorum yaa bence müzikleri de kaliteli godless,vox populi,amen,against çok güzel parçalar hepsi...
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
DaevaHtfs
Brujah

|
|
| zenci elemanı sevmiyorum heralde max'in yerinde olduğu için
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Demonas
Medusa

|
|
| abi cok ıı bı gurp deıl bana gore ama o zencı eleman n yaaa baska bırını bulamamıslarmı
|
|
|
|
_________________ Bu Dilden Firar Eden Her Söz Yaydan Çıkmış Ok Gibi...
|
|
 |
       |
 |
temporar
Nosferatu

|
|
| |
    |
 |
LeThe'an s
Elder

|
|
kaliyetli müsk yapıolar sepularmy olmak ayrılcak walla
|
|
|
|
_________________ Gökten Gökkusagı yagar mı ? Tap desem bana Tapar mı ?
|
|
 |
      |
 |
seytan_telvesi

Gangrel

|
|
sepularmy burak ve tunciiii ööhhhhüüü neysee seviyorum ya dinlerim arada gaza geldimmi
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
Nirvana Wampir
Misafir

|
|
| hehe iyi güzel grupta demonas arkadaşımız adamın zenci olmasına takmış sanırım yok paam illa bu müzik türünü beyazlar yada sarı benizlile yapacak diil ya ,nası daha önce herkes hiphop dinlerken zenci hayranlığı başladı sonrası artık baktık ki kendimizi aşmamız lazım yeni müzik türlerinin keşfine çıktık bununla karşı klarşıya geldik.neyse uzun lafın kısası paşamzencide beyazda sarıda kızızlda aynı değişen birşey yok önemli olan hoş olsun cezb et5sinyksın geçirsin bize lazım olanda bu değilmi demonas arkadaşım bu arada dürüstlüğün için çok tşk ler paşam...
|
|
|
|
|
|
| |
|
 |
DaevaHtfs
Brujah

|
|
| rooottssss blooodyy rooootsssssss
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
sepultura
Nosferatu

|
|
bn sepultura yla ilk tanışmam 3 yıl once oldu ve bu grup bana metalli sevdirdi
suan 3 grup dinlerrim
1.Sepultura
2.SoulFly
3.Slayer
bnce metall bunlardır
birşey de sormak istiyorum Sepultura brutal deil mi?
War of Territory
birde sizden youtubedan sepultura turkey yazıp izlemeizi istiyorum
o arkadaşlarda güzel bir territory yapmışlar
Convicted in Life da cok gusel şarkıları bnce tabi hepsi cok iyi
|
|
|
|
|
|
|
      |
 |
kinslayer
Gangrel

|
|
| sepultura'nın thrash kısmında olması gerekmez mi ? neden black metal kısmında onu anlayamadım ?
|
|
|
|
_________________ hic bir sey sebebsiz var olmaz ;
kader'e inanırmısınız ????
|
|
| |
     |
 |
DaevaHtfs
Brujah

|
|
| symphonic, death, doom diye geçiyor ama black yanlışlıkla olmuştur düzeltir arkadaşlar .)
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Akhyls
Brujah

|
|
evet çok özür dilerim arkadaşlar tamamen gözümden kaçmış
|
|
|
|
|
|
|
    |
 |
HéavyRocK
Gangrel

|
|
Ya arkadaşlar takmışsınız zenciye..Irkçılık gibii oluyo yanlıs anlasılmasın ama...Bence sepultura süpper bi metal örnei..Ben bi grp kurcak olsam onları örnek alırım ilk başta..
Bilindiği gibi Slayer ve Venom gruplarının etkisiyle yola çıkmışlar ve bir süre sonra kendine özgü müziklerini yaratmayı başarmış bi grup.
Bence en başarılı albümleri olan Roorbnack [2003] içindeki şarkılar harikka ötesi...Dinlerken büyüye kapılabilirsiniz!Aman dikkatli olun
|
|
|
|
_________________ Hiç mi yalnız kalmadın şu garip dünyada ?
Ahh o zaman anlarsın..YALNIZLIK PAYLAŞILMAZ..
Sana sölemeye değmedi değmez...
Seni benim gibi kimse sevmedi sevmez..
i be silent ago look at the people..later i meet all..see GRUDGE..
|
|
|
    |
 |
|
|
Sayfa: 1, 2 Sonraki »
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
| Reklam Alanı |
 - |
| Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında.. |
Metal |
Sözlük |
English |
Blog |
Dizin |
Toplist |
Msn Nickleri |
Biyografiler |
Diskografiler |
Haberler |
Videolar |
Türler |
Etiketler |
Gothic |
Duman6 |
Resim |
Rock
Rock Arsiv -
Sitemap -
Sitemap2 -
Sitemap3 -
Sitemap4 -
Sitemap5 -
Sitemap6 -
Rock Arsiv2
rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri
Rock Resimleri
Metal Resimleri
Gitar Resimleri
Rock Avatarları
Gothic Resimleri
Rock Nedir?
Yabancı Rock
Türk Rock
Yabancı Rock Grupları
Türk Rock Grupları
Metal Müzik Grupları
Türk Metal Grupları
Rock Müzik Tarihi
Rock Müzik indir
Metal Müzik Türleri
Rock Müzik Türleri
Emo
Emo Rock
Emo Nedir?
Türk - Yabancı Rock Biyografiler
Punk - Ska Biyografiler
Heavy - Power - Thrash Biyografiler
Gothic - Doom Biyografiler
Black - Death Biyografiler
Amatör Grup Biyografiler
Diğer Biyografiler
Bu sitede yazilan her yazı dogru olmayabilir.
Site icerigi küçükler için sakincali olabilir, bağımlılık yapabilir. 18+ uygundur.
Yazilardan ve konulardan yazarlari sorumludur.
Sitedeki yazıları çalabilirsiniz, gece ayışığına karşı rakı sofralarına malzeme kaynağı yapabilirsiniz,
hatta print edip kitap halinde bastırabilirsiniz. Bizene ?
Birde uygun görmediğiniz başlıkları adminlere veya moderatörlere bildiriniz..
Forum Anasayfa Cookileri Sil