| Yazar |
Mesaj |
miSsChE
Elder

|
|
Evren oluştuktan sonra, onun üstünde yaşayacak ve ömür sürdürecekleri meydana getirmek gerekiyordu. Bunun için Gaia kendi oğlu Uranos ile birlikte Titanlar yarattı. Altısı dişi altısı erkek olmak üzere oniki tane olan Titanlar şunlardır; Okeanos, Koios, Hyperion, İapetos, Kronos, Theia, Rhea, Mnemosyne, Phebe, Tethys, Themis.
Uranos ile Gaia, bundan sonra Kylops'ları dünyaya getirdiler. Tanrılara benzeyen ancak alınlarının ortasında tek gözleri bulunan Kylops'lar şunlardır; Brontes, Steropes, Arges.
Bunlardan başka omuzlarından bükülmez yüzer kolları sallanan ve sırtlarına ellişer baş dizilmiş olan; Kottos, Briareos, Gyges adındaki devler dünyaya geldi. Bunlara Hekatonehires yada Centimanes derler.
Uranos tuhaf bir biçimde çocuklarından korkuyor, doğdukça onları yerin derinliklerine atıyor, oraya hapsediyordu. Bu harekete Gaia çok kızdı ve ondan yaptıklarının öcünü almaya karar verdi. Göğsünden parlak çeliği çıkararak onunla keskin bir tırpan yaptı, sonra çocuklarına planlarını anlattı.
Ama çocukları bu plandan korktular, yalnız en son doğan oğlu Kronos annesine yardım edeceğini söyledi. Akşam olunca Uranos, Gaia'yı görmeye geldi. Konuştular biraz vakit geçirdiler; sonra yattılar. Hiç bir şeyden şüphelenmeyen Uranos, derin bir uykuya dalınca, Kronos geldi ve tırpanla babasını hiç acımadan biçip, vücudunun kanlı parçalarını denize attı. Babasına ilk tırpanı attığı zaman açılan büyük yaralardan sızan siyah kan damlaları yere damlayınca yenilmez Erinyes "Hiddet"ler, korkunç Geants "Dev" ler ve Meliades perileri doğdular. Dalgaların üstünde çalkalanan et parçalarına gelince; onlarda beyaz köpüklere dönüştüler. Sonra kanlı et parçalarının meydana getirdiği bu beyaz köpükten genç ve güzel bir tanrıça olan Aphrodite doğdu. Onu dalgalar bir sedef kabuğu içersinde çiçeklerle süsleyerek Kıbrıs adasına götürdüler.
|
|
|
|
_________________ [ öLü cocukLarın elleRnde kan rEnqi Hayatım,bEn biR bOyama kitaBıyım.. ]
|
|
 |
      |
 |
izmirlee
Gangrel

|
|
| paylasim icin tesekkurler:) bu sitede mitoloji ile ilgilenen birilerinin olmasi gercekten mutluluk verici:)
|
|
|
|
_________________ Hasta la Victoria re Commandante Che Guevara!!!
|
|
|
      |
 |
promete
Nosferatu

|
|
ben yer tanrıçamız gaia nın gök tanrımız uranos la oluşturduğu 12 titan dan biri olan iapetos un ve onun eşi klymene un oğluyum. biz 4 kardeşiz. biri atlas biri epimetheus biride ben prometheus.
4 . kimdi hatrlamıyom epimetheus un eşi pandora yengem dünyaya bütün kötülükleri getirendir. afedersiniz ama kardeşimde hiç bana çekmemiş. çok safmış. zaten epimetheus saflığıyla, prometheus ta kurnazlığıyla bilinir.
en yakın arkadaşımda alkolik hareketin öncülerinden tanrı dyanisos
küçük bi ekleme yaptım...
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
izmirlee
Gangrel

|
|
| boyle eklemeye can kurban:) eywallah kardesim:)
|
|
|
|
_________________ Hasta la Victoria re Commandante Che Guevara!!!
|
|
|
      |
 |
|
|
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
| Reklam Alanı |
 - |
| Karanlık, bir ışıkla dehşet verir aslında çünkü yalnız kalamazsın gölgen vardır yanında.. |
Metal |
Sözlük |
English |
Blog |
Dizin |
Toplist |
Msn Nickleri |
Biyografiler |
Diskografiler |
Haberler |
Videolar |
Türler |
Etiketler |
Gothic |
Duman6 |
Resim |
Rock
Rock Arsiv -
Sitemap -
Sitemap2 -
Sitemap3 -
Sitemap4 -
Sitemap5 -
Sitemap6 -
Rock Arsiv2
rock, metal, punk, gothic, müzik, lyrics, şarkı sözleri, diskografi, biyografi, gruplar, video, haber, resim, akor, kültür, sanat, sohbet, multimedia, felsefe, eğlence, müzik enstrumanları ve aletleri
Rock Resimleri
Metal Resimleri
Gitar Resimleri
Rock Avatarları
Gothic Resimleri
Rock Nedir?
Yabancı Rock
Türk Rock
Yabancı Rock Grupları
Türk Rock Grupları
Metal Müzik Grupları
Türk Metal Grupları
Rock Müzik Tarihi
Rock Müzik indir
Metal Müzik Türleri
Rock Müzik Türleri
Emo
Emo Rock
Emo Nedir?
Türk - Yabancı Rock Biyografiler
Punk - Ska Biyografiler
Heavy - Power - Thrash Biyografiler
Gothic - Doom Biyografiler
Black - Death Biyografiler
Amatör Grup Biyografiler
Diğer Biyografiler
Bu sitede yazilan her yazı dogru olmayabilir.
Site icerigi küçükler için sakincali olabilir, bağımlılık yapabilir. 18+ uygundur.
Yazilardan ve konulardan yazarlari sorumludur.
Sitedeki yazıları çalabilirsiniz, gece ayışığına karşı rakı sofralarına malzeme kaynağı yapabilirsiniz,
hatta print edip kitap halinde bastırabilirsiniz. Bizene ?
Birde uygun görmediğiniz başlıkları adminlere veya moderatörlere bildiriniz..
Forum Anasayfa Cookileri Sil